Слоукукър – мнения, рецепти

  • 17 131
  • 205
  •   1
Отговори
# 45
  • софия
  • Мнения: 564
нямам съвсем точна рецепта за сладката - може би 2 кг плод /ягоди, сливи, круши/, наполовина захар - 1 кг, но който обича по-сладко може 1:1. върху плода изсипвам захарта и пускам на low
7-8ч. на сливите, крушите слагам канела /на прах - 1-2 сл./, 1-2 с.л.оцет, както и 1-2 шепи орехи /може и повече/. изсипвам горещото сладко в буркани и затварям. може би дозата зависи от съда и колко сладко е нужно - моят крок-пот е 3,5 кг, ще събере и повече, но предпочитам няколко вида сладка по малко.

# 46
  • IC 1101,Abell 2029
  • Мнения: 1 052
Здравейте!Взех си слоукукър,но се оказа че е с такъв кабел:
https://toongyean.en.made-in-china.com/product/XjCTOiIEEwGa/Chin … ug-with-Fuse.html

На това специален стенен контакт ли трябва да му се прави или си има някакви преходници.От друга страна в инструкциите пише никога да не се използва удължителен кабел.

# 47
  • Мнения: 5 139
Алекс, то си пише - UK plug, това е щепсел за островите контакти. Трябва ти обикновен преход, има в повечето магазини за техника.

И да, трябва да е стенен контакт, не на удължител или разклонител, нарочно са с къси кабели.

# 48
  • София
  • Мнения: 547
И да, трябва да е стенен контакт, не на удължител или разклонител, нарочно са с къси кабели.
Стана ми интересно - това за всички слоукукъри ли е? Каква е причината за това?
Боя се, че не пазя книжката на моя да видя дали верно пише така и за моя (купуван от Технополис, с бг щепсел си). На плота ми е много тясно и сгъчкано с други уреди и обикновено крока го държа на пода и е включен в разклонител. Досега не е имало проблем, ама взех да се чудя

# 49
  • Мнения: 5 139
Това е за всичките, до колкото знам няма модел с дълъг кабел, но може и да греша - американците няма да ме изненадат с нищо Grinning Потребителя го приема за недостатък, но е с цел безопасност. То беля един път става Grinning и аз не съм чувала някой познат да е имал проблем,но съм електротехническа щерка и гледам да съм изрядна.

Идеята е, че е уред, отделящ топлина и работещ много часове. Ако ел техника ти не е бил олигофрен, включен директно в контакта, уреда е почти напълно безопасен при работа 8-10-12-16 и т.н. часа. Разклонителите имат по-често лошия навик да дават бъгове.

Вкъщи стои на каменен плот и включен в контакта в кухнята. В много редки случаи го изнасяме на балкона - когато имаме много за готвене през деня или готвим нещо по-ароматно. Тогава стои на плочките и е вързан към разклонител, но съм сигурна, че разклонителя е доста добър (и периодично го наглеждам).

# 50
  • Мнения: 2 774
И аз не знаех, че не трябва слоукукъра да се включва в разклонител, хич не съм чела инструкциите, не се оправям толкова добре с английския. Мъжлето работи в Англия и  често не ме слуша и купува каквото реши, че бих искала или ме е чул, че искам.... съответно съм зарината с английскии електроуреди, тенджери и джаджи

# 51
  • София
  • Мнения: 547
Благодаря, Inferiya Simple Smile Мъжа също е елтехник, ще го изкоментирам въпроса с него.
Междувременно снощи варих царевица в крока - реших да пробвам това, което много от вас тук правят - варене/готвене на някакви заготовки Simple Smile днес ще пробвам чушки да "изпека" Simple Smile

# 52
  • София
  • Мнения: 13 659
От всякъде можеш да си вземеш кабел с БГ стандарт. Мрежата е с еднакъв волтаж и няма да има проблем. Аз съм ползвала преходници, но рядко оставям уреди, когато ме няма.

# 53
  • София
  • Мнения: 547
"Изпекох" чушките - събраха се 5 големи, оставих ги на слоу за няколко часа. Наистина така не са вкусни самостоятелно, но за включване в последващо готвене са идеални. Снощи нарязах в салатата - много обичам печени чушки, но нямам нерви да им вися. Да не говорим, че и когато им вися, пак не е задоволителен резултата. Пак ще ги правя така Simple Smile

# 54
  • Мнения: 5 139
Аз за себе си открих какво е изконното предназначение на бавноварката - особуко! Просто няма такова разпадащо се телешко! Само соса трябваше малко да се досгъсти на котлона, но не е драма. Уловката е да имаш хубав тръбен кокал, може и парче, който да сложиш в манджичката - желатина придава невероятен вкус. Носих си в работа на следващия ден и нямам проблем да ям студена храна, но това трябваше да се стопли, за да се разтопи желенцето Grinning

# 55
  • София
  • Мнения: 547
Inferiya, това ми идва баш навреме, че напоследък си мисля как искам да пробвам особуко. В месарницата, където ходя, видях, че има, и се чудех как да подходя. Мерси!

# 56
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 24 789
Здравейте! Имам мултикукър Горение, но той си има и функция за бавно готвене  - 100 градса, която не съм ползвала никога. Имам около 800 гр свинско месо. Пепчо, ако следвам твоята рецепта ще ми трябват около 9 часа. Някакъв съвет? /имам сок от нар Simple Smile /

# 57
  • Мнения: 9 107
Давай, нп времето ти ще е по,малко.
Запечатай на тиган, намажи с подправки и соса от нар и слагай. Около него може да сложиш срязани на 2 глави чесън, мъъъничко вино/вода

# 58
  • Мнения: 5 139
Снощи правихме пак сладко-кисело телешко и пускам рецептата, в случай, че някой се чуди как да се измъкне от много готвене тези дни. Само един варен ориз му трябва Simple Smile

Правя коментар - ние слагаме по-малко оцет, от изискваното. Ииии понякога се е налагало да сгъстим допълнително соса на котлона, но не е драма.

https://slowcookingperfected.com/slow-cooker-sweet-and-sour-beef/

# 59
  • Мнения: 189
Здравейте. Купих слоукукър Wahl и днес го пробвах за пръв път. Нормално ли е уредът да се нагрява и отвън и да пари на допир? Също като го изместих, кухненският плот  беше много топъл.

Общи условия

Активация на акаунт