НПМГ - 5

• 60 888
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
  • нейде там, където ....
Ако приемът беше нечестен, нямаше да го обявят на страницата на училището. Който има съмнения - може да поиска информация по споменатия ред - ЗДОИ.
Какво искате да кажете? Никъде и никога на страниците на институциите не са обявявани предрешени конкурси? Опитвате се да ни задавите от смях ли?
А какво значи "Който има съмнения"? И Вие ли виждате, че вече има съмнения?

Не се опитвам да бъда остроумна или да предизвиквам задавяне от смях. Но поне на сайта на НПМГ не съм виждала предрешени неща. За други институции - нямам идея, но едва ли всички могат да се сложат под един знаменател.

Съмненията не са мои, който ги има, може да си ги провери.

Възможно ли е сега да обявяват местата, заради продължителността на самата процедура по разширяването на паралелките? (замислено емотиконче)

# 121
Имам своите съмнения, че на мои близки детето влезе по алтернативна пътека. Родителите имаха огромно желание и подходящите контакти, а детето нямаше никакво желание за тази паралелка/училище. Измъчиха го от уроци и то все креташе със знанията. Сега продължава да се тормози, да ходи на допълнителни уроци и все така безропотно да следва чуждите амбиции.

# 122
Така, според сайта на НПМГ днес до 14:00 се приемат документите.
Току що се чух с племенника, който е в 8А клас -първа смяна. И детето ми каза      " между другото, лельо, днес бях много изненадан, защото иамаме нов ученик. Дойде днес. Казва се А**** и идва от някакво френско училище..." Това е 27-мото дете от паралелката.
Та какво викате за почтеността и законността?! -кога си подаде документите, кога го класираха, че и един учебен ден изкара.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 15:22 от petiaivanov

# 123
  • София
Ето това е проблемът!
Дете неясно как попаднало е училището , а не след публично обявяване на бройките и точките на детето.
Имаше някакво ограничение за точките, с които могат да се запишат допълнителните деца.

# 124
Има вариант ученик да бъде преместен над утвърдения план-прием без да са налице изискванията по чл. 107а ал. 1, т. 1, 3 и 4 и ал. 2 - 3. Наредбата го нарича особен случай и става с разрешение на министъра след разглеждане от комисия.
Уви, затварянето на вратичките трая само няколко месеца, след които Наредба 10 беше изменена отново и по мое мнение няма преместване, което да не е възможно.

# 125
  • София
Ако този ученик бързо е "влязъл в час", защото е надпланов, тогава защо са обявени две места? Нали целта е 28?

# 126
Ако този ученик бързо е "влязъл в час", защото е надпланов, тогава защо са обявени две места? Нали целта е 28?
Е чакай де, другият утре ще е там!-хахаха
Ще напиша какво е станало. Детето още е при мен, така че веднага ще се разбере.

# 127
  • София
На мен този начин на работа при обявените свободни места ми се струва коректен.
Класиране
И гледайки резултатите на класираните деца, ми изглеждат доста впечатляващи, особено за математическите паралелки. За паралелката с Биология са по-ниски, но там е и друго балообразуването.

# 128
  • София
Що за паралелка в Природни науки - Биология + Химия или Химия + Биология.
Бях останала с впечатление, че вече няма Природни науки (Х+Ф+Б, в която се влизаше с Ф или Х), а по 2 бр. Б+Х и 2бр. Х+Б.

# 129
Детето, за което писах по-горе, не е с инициали на нито едно от таблицата. Така бройката в МАТ +АЕ става 29.
Никога не бих нарекла 450 точки за математика впечатляващ резултат, както съфорумката.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 21:21 от petiaivanov

# 130
  • София
90т математика и 80т БЕЛ правят бал точно 450.

# 131
Да де - нормален, но не и впечатляващ. Все пак не могат всички да са перфектни.

# 132
Разбирам раздразнението от това, което се случва, но 450 е седем точки под 457, което не е чак такава сериозна разлика. Ако идва от математиката, това е една тестова задача по-малко.

# 133
  • София
Днес са им казали, че ученик от 10 клас е заразен. Как стои въпросът с контактните учители, които предават на различни паралелки? От една страна трябва да спазват карантина, а от друга страна кой ще преподава на останалите класове на този преподавател? Дано на родителската в понеделник се изясни какво предвиждат.

# 134
  • София
Днес са им казали, че ученик от 10 клас е заразен. Как стои въпросът с контактните учители, които предават на различни паралелки? От една страна трябва да спазват карантина, а от друга страна кой ще преподава на останалите класове на този преподавател? Дано на родителската в понеделник се изясни какво предвиждат.
Хората всичко са си написали в документа, който регламентира действията при Ковид. Има го на сайта на гимназията, има го и в Школо на всеки персонално подадено.
И учителите колко пък да са контактни...? Стоят на разстояние, обичайно те говорят, не се прегръщат с учениците.

Общи условия

Активация на акаунт