НПМГ - 5

• 60 870
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
Защото деца, изкарали по 70т. на НВО по МАТ нямат място в математически паралелки. Просто не са за там. Виж, ако това е амбицията на родителите им, то е ми е жал за горките деца, които със сигурност са много по-сбособни в нещо друго, различно от математиката..

# 106
  • София
Много съжалявам точно в темата на най-свободомислещото училище да срещна такова, извинете за израза, тесногръдо мислене...  Кой Ви назначи за висш съдник кой къде има право да учи. Опитайте се да "влезете в обувките" на другия. Светът не е само черно-бял.
 Лека да е вечерта Ви.

# 107
Благодаря, лека е! Като възпитаник на тази гимназия и с много членове на семейството, също нейни възпитаници, нямам абсолютно никави угризения да изкажа свободно мнението си. Точно там и без това свободолюбимият ми дух се научи да лети.
Всеки е имал възможност да се пребори за мястото си, но някои не са успели. Това не им дава право да се промъкват през задния вход.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 10:46 от petiaivanov

# 108
Ами....Един закон и поне една наредба дават право на всеки да се промъкне навсякъде. Стига да разполага с подходящите...аргументи.
Местата са обявени на сайта на гимназията. Кандидатства се за тях. Не е като да запишат тихомълком някого с писмо от определена институция.

# 109
  • София
Да, кандидатства се с име на родител.
Аз поне други критерии не видях.

# 110
При стария директор такива неща нямаше. Joy Joy

# 111
  • София
Ако няма интерес и със 50-60 т. ще приемат.
Не е ли по-важно дали децата са попаднали там съгласно публични правила? Има възможност за питане по ЗДОИ и вижте дали проблемът не е другаде.

Кой какво е завършил няма нищо общо с това къде учат децата ни или пък с интересите и способностите им.

# 112
fair lady, какво значи тесногръдо, да се подкрепя нечестен прием ли? аз разбирам да си миротворен, но това не значи да се затваряш очите. според мен не е корупционна схема де, и аз като дидева мисля, че парашутистите влизат по друг начин. включвам се всъщност да кажа, че е полезна тази дискусия, най малко за бъдещите кандидати следващи години, ще следя и дано ги обявят приетите деца с успех и критерии, прозрачно. и другата година явно трябва всеки ден да започва с презареждане страницата на нпмг. мен това най ме изненадва, защо просто не се обадят по тел на следващите по класиране под чертата. така излиза, че сега могат да кандидатстват и деца, които изобщо не са кандидатствали в нпмг в оригиналната кампания.

# 113
  • София
"За" всяка дискусия съм. Не мога да се съглася с хвърлени мнения без доказателства за наличие на проблем. Местата в училището са официално обявени, ще има протоколирано класиране и прозрачност на избора. При съмнение, винаги е възможно да се използва механизма на ЗДОИ за получаване на допълнителна информация.
Нито едно училище не е запазено само за децата на бившите си възпитаници, все пак.
Спирам да коментирам по темата. Всеки има глава на раменете си и я използва по най-добрия според него начин!
Успешен и усмихнат ден на всички!

# 114
fair lady, какво значи тесногръдо, да се подкрепя нечестен прием ли? аз разбирам да си миротворен, но това не значи да се затваряш очите. според мен не е корупционна схема де, и аз като дидева мисля, че парашутистите влизат по друг начин. включвам се всъщност да кажа, че е полезна тази дискусия, най малко за бъдещите кандидати следващи години, ще следя и дано ги обявят приетите деца с успех и критерии, прозрачно. и другата година явно трябва всеки ден да започва с презареждане страницата на нпмг. мен това най ме изненадва, защо просто не се обадят по тел на следващите по класиране под чертата. така излиза, че сега могат да кандидатстват и деца, които изобщо не са кандидатствали в нпмг в оригиналната кампания.
Именно! Ама ги питам ако това са били точно децата на тези, които ме обвиняват в тесногръдие! Ако това беше най-голямата им мечта, но за една точка са останали под чертата. Нямаше да е така, нали? Аз влизам в чужди обувки и само аз си занам колко мазоли имам, но тук има хора, които само от собствена камбанария гледат. Те са човечни, загрижени, те са свободомислещи, но другите не са.
Защо трябва да се толерират непочтени практики?- без значение на директор ли са , на инспекторат ли са. От къде на къде този директор, при запълнени бройки, ще ми решава точно след втората седмица, че има нужда още бройки. За кого са му нужни? Ако бяха братя и сестри на близнаци, болни деца, те вече щяха да са записани. Защо точно в най-желаните паралелки на НПМГ?
Господин директор (с малка букава), четете ли? Мисля, че лошите практики изиграха една много лоша шега на бившето (ви) училище, защо не ги пресекнете или не (ви) стиска!

"За" всяка дискусия съм. Не мога да се съглася с хвърлени мнения без доказателства за наличие на проблем. Местата в училището са официално обявени, ще има протоколирано класиране и прозрачност на избора. При съмнение, винаги е възможно да се използва механизма на ЗДОИ за получаване на допълнителна информация.
Нито едно училище не е запазено само за децата на бившите си възпитаници, все пак.
Спирам да коментирам по темата. Всеки има глава на раменете си и я използва по най-добрия според него начин!
Успешен и усмихнат ден на всички!
Уважаема, местата не са запазени за децата на бившите възпитаници. Те си ги отвоюваха и запълниха 26-те бройки по почтен начин, а тези, които не успяха, сега се опитват със зъби и нокти да се докопат през задния вход благодарение на човек, на когото не му стиска да откаже.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 09:39 от petiaivanov

# 115
  • нейде там, където ....

Ако приемът беше нечестен, нямаше да го обявят на страницата на училището. Който има съмнения - може да поиска информация по споменатия ред - ЗДОИ. В други училища децата просто се появяват един ден в клас, родителите може дори да не разберат, а децата не задават толкова много въпроси.

Следващите под чертата може отдавна да са записани на друго място и да са доволни там. А това е съвсем различен етап на класиране, за други места, извън тези, за които са кандидатствали децата юли месец. И да, могат да кандидатстват деца, които не са участвали в предните класирания, но предвид исканата бележка за успех от олимпиади и състезания - едва ли биха имали особен успех. Ако моето дете беше останало под чертата и не беше доволно от новото си място, щеше редовно да проверява обявените места в училището. Знам, че може да се случи във всеки един клас.

Успех на децата, които ще заемат тези места!

# 116
Ама той си е честен, но на кого точно му е нужен сега? И какви обещания са дадени.Там е заровено кучето.

# 117
  • София
На сина ми не му стигна 1.5т за паралелка физика, която беше първото му желание. Резултатът му от самото състезание по физика е по-висок от този на някои приети деца, но направи издънка по математика, която му е силният, при това много по-силния предмет спрямо БЕЛ. Говорихме вчера за местата като специално натъртих, че няма свободно във физиката. Много бързо реши, че не иска да пробва. Да, в класа, където е сега се чувства много добре, говори с въодушевление и за съученици, и за учители. Но е много вероятно ако не беше така, да беше поискал да участва.

# 118
  • София
За мен, камъкът на раздора е в това, че бройките са надпланови.
Никой, никога не е спорил и не е имало дискусия за децата приети на трето, четвърто, пето и н-то класиране, до запълване на редовните 26 бройки.
Всички сме изнервени, заради и без това сложната ситуация в училищата в момента.
Да, не е редно паралелките да се разпъват до 30+ деца, но пък и нека не заклеймяваме децата.
Може да е такъв случаят, а може и да не е.
И аз, като Дидева, мисля, че ако бяха спуснати с писмо и поименно, нямаше да четем съобщението на сайта.
И все пак, надявам се децата, които ще имат шанса да станат ученици на НПМГ, да си заслужат и защитят тази привилегия във времето!

# 119
  • София
Ако приемът беше нечестен, нямаше да го обявят на страницата на училището. Който има съмнения - може да поиска информация по споменатия ред - ЗДОИ.
Какво искате да кажете? Никъде и никога на страниците на институциите не са обявявани предрешени конкурси? Опитвате се да ни задавите от смях ли?
А какво значи "Който има съмнения"? И Вие ли виждате, че вече има съмнения?

Общи условия

Активация на акаунт