НПМГ - 5

• 60 803
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Има ли срок за подаване на заявление за стипендия? Родител ли подава заявлението или детето в училище?

# 91
  • София
Децата ги предават на класните.

# 92
Разгледах формулярите за стипендиите тук https://npmg.org/wp-content/uploads/2020/09/202009210813.pdf
но намерих къде може да се напишат резултатите от НВО.

Единствената възможност, която виждам е на реда в точка 1 на формуляра за среден успех от учебната 2019/2020.

Можете ли да ме посъветвате дали това е правилната графа за вписване?

# 93
  • София
А защо търсите да вписвате резултати от НВО?

На 28/09 - РС организационна и по въпроса за стипендиите, през MS Teams, ако някой не си е активирал Школо, все още....

# 94
А защо търсите да вписвате резултати от НВО?

На 28/09 - РС организационна и по въпроса за стипендиите, през MS Teams, ако някой не си е активирал Школо, все още....

Поради тази точка в правилника за стипендиите:
(2) Критерий за класиране и подбор на учениците от 8 клас при кандидатстване за стипендия за първия учебен срок е състезателен бал за прием в НПМГ след 7 клас

Да, на РС организационна и по въпроса за стипендиите ще ми е интересно да се включа.
Школо - активирано от седмица Simple Smile

# 95
  • София
Твърде вероятно е да има нови заявления. Не бързайте!
Миналата година по бал ли бяха стипендиите на 8 клас?

# 96
  • София
Твърде вероятно е да има нови заявления. Не бързайте!
Миналата година по бал ли бяха стипендиите на 8 клас?
Да, по входящ бал

# 97
Ей, пак парашутисти:

"С писмо с изходящ № РУО1-25382/21.09.2020 г.  на Началника на РУО София-град и входящ № 42/21.09.2020 г. в НПМГ броят на местата в VІІІ клас за учебната 2020/2021 година е завишен, както следва:

профил „Математически“ с профилиращи предмети математика и информатика, с разширено изучаване на АЕ – 2 места
„Природни науки“ с профилиращи предмети биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда, с разширено изучаване на АЕ – 2 места
„Софтуерни и хардуерни науки“ с профилиращи предмети информатика и ИТ, с разширено изучаване на АЕ – 2 места"

https://npmg.org/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc-%d0%b2-%d1%81%d1 … 0%be%d0%b2%d0%b5/

# 98
  • София
Ей, пак парашутисти:

"С писмо с изходящ № РУО1-25382/21.09.2020 г.  на Началника на РУО София-град и входящ № 42/21.09.2020 г. в НПМГ броят на местата в VІІІ клас за учебната 2020/2021 година е завишен, както следва:

профил „Математически“ с профилиращи предмети математика и информатика, с разширено изучаване на АЕ – 2 места
„Природни науки“ с профилиращи предмети биология и здравно образование и химия и опазване на околната среда, с разширено изучаване на АЕ – 2 места
„Софтуерни и хардуерни науки“ с профилиращи предмети информатика и ИТ, с разширено изучаване на АЕ – 2 места"

https://npmg.org/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc-%d0%b2-%d1%81%d1 … 0%be%d0%b2%d0%b5/
Мислех, че има изискване една паралелка да не надхвърля 26 деца. При нас са 27 в момента...

В секция Стипендии вече има бланки-заявления за 8 клас, отделно от останалите класове.

# 99
  • София
От последните две години, които наглеждах, установих, че директорите на училища имат право с мотивирано писмо до министъра да поискат увеличаване на броя на учениците с (май) до 10%. Честно казано,  не помня правното основание за това. Дидева, ако прецени, може да потвърди с нормативна база.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 21:51 от Fair Lady

# 100
Ей, пак парашутисти:

Мислех, че има изискване една паралелка да не надхвърля 26 деца. При нас са 27 в момента...

В секция Стипендии вече има бланки-заявления за 8 клас, отделно от останалите класове.

26, да, но в тях не влизат близнаци, деца с увреждания/СОП, сираци. Не мога да намеря заповедта сега. Ако в приетите 26 има такива деца в бройката сигурно затова допълват и са пуснали тези 6 места.

# 101
Ей, пак парашутисти:

26, да, но в тях не влизат близнаци, деца с увреждания/СОП, сираци. Не мога да намеря заповедта сега. Ако в приетите 26 има такива деца в бройката сигурно затова допълват и са пуснали тези 6 места.
За  МАТ+АЕ съм абсолютно сигурна, че няма. В момента са си 26 деца и случаят не е такъв. Това са на Ванчето Кастрева  "специалните". Искам да знам с какъв успех ще са.

# 102
Ей, пак парашутисти:

За  МАТ+АЕ съм абсолютно сигурна, че няма. В момента са си 26 деца и случаят не е такъв. Това са на Ванчето Кастрева  "специалните". Искам да знам с какъв успех ще са.
Мат+НЕ са 28 деца (две двойки близнаци). И затова там няма явно допълнителни.

# 103
  • София
И какво,  ако разберем успеха на новите деца? Носи ли това нещо положително за нас, за децата ни?...
Сетих се за притчата за трите ситА
Скрит текст:
Веднъж един човек отишъл при великия философ Сократ и му казал:
- Знаеш ли какво научих току-що за един твой приятел?
- Чакай малко – спрял го Сократ. – Преди да ми разкажеш, иска ми се да направя проверката с трите сита.

- Трите сита ли? – зачудил се човекът.
- Ами да – казал Сократ. – Преди да разказваш разни неща зад гърба на другите, хубаво е да отделиш малко време, за да помислиш какво точно се готвиш да кажеш. Това наричам „проверка с трите сита”. Първо е ситото на Истината. Проверил ли си дали това, което искаш да ми кажеш, е вярно?
- Не, просто чух другите да говорят...
- Добре. Значи не знаеш дали е вярно. Дай сега да пробваме с второто сито, то е ситото на Добротата. Това, което ще ми разкажеш за приятеля ми, нещо хубаво ли е?
- Ами не, напротив!
- Значи – продължил Сократ – искаш да ми разкажеш лоши неща за мой приятел, без дори да знаеш дали са верни. Но може би все пак ще успееш да минеш успешно проверката, защото остава последното сито – на Ползата. Ще ми бъде ли от полза да ми разкажеш това, което си научил за приятеля ми?
- Хм... Всъщност – не особено.

- Тогава – заключил Сократ - ако това, което имаш да ми казваш, не е нито вярно, нито хубаво, нито полезно, защо въобще ще ми го казваш?"

# 104
Ако ставаше дума за наистина надпланов прием с разрешение на началника на РУО, нямаше да четете за него на сайта на училището.

Общи условия

Активация на акаунт