НПМГ - 5

• 60 053
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
Desem, благодаря за бързия  отговор Flowers Bouquet  Изчела съм всичко по темата, или почти всичко в РУО , МОН, сайта на Дидева, но от толкова много инфо вече взех тотално да се объквам. 
Ако някой има възможност да изпрати линк и/или други насоки за изчисляването резултат от точки от областна олимпиада  към/ спрямо НПМГ ще бъда благодарна! Heart

# 451

Ако някой има възможност да изпрати линк и/или други насоки за изчисляването резултат от точки от областна олимпиада  към/ спрямо НПМГ ще бъда благодарна! Heart
Има ли такова нещо?
Нали точките от олимпиадата се изчисляваха като се нормираха към най-високото постижение от олимпиадата.

# 452
Не съм сигурна, че ще се срещне някъде официално. Принципа е 30 точки приравнени към 100, което ще рече, ако на олимпиадата имате 21 т. (което е минимума за признаване) се равнява на 63 т., мисля е някакси така… и след това удвоявате 63*2 …

П.С. математиката не  е силната ми страна Simple Smile

# 453
Не съм сигурна, че ще се срещне някъде официално. Принципа е 30 точки приравнени към 100, което ще рече, ако на олимпиадата имате 21 т. (което е минимума за признаване) се равнява на 63 т., мисля е някакси така… и след това удвоявате 63*2 …

П.С. математиката не  е силната ми страна Simple Smile
Не е така.
Ако на олимпиадата имате 21 т, което максимумът, то значи имате 100% или 100т., което е максимумът за НВО.
Чела сте нещо много старо и грешно и мисля, че едно време тези 30 точки бяха прагът за тройка на матуриите на 12 клас.
Олимпиадите по химия, физика, биология, география са по 100т.
Олимпиадата по математика е 21 т, но тя не влиза  в бала за кандидатстване в 7 клас, тъй като по този предмет има НВО.

# 454
  • София
Петя, малка корекция. Олито по География е 220 т., това е 100, но тази година максимума за страната е 197т., т.е. това е 100т.
(Физикара е 30т., ако не се лъжа макс тази година е 28,5 или това е 100)
Преизчисляване съм виждала само на сайта природнинауки, но там няма инфо за Географията
Ето пример с 2018 как е преизчислено при Оли Биология:
Скрит текст:

# 455
Да, да, права си, Desem. Аз само исках да кажа на хората да не се заблуждават, че и точките от състезанието се нормират.

# 456
На Еврика може ли да се яви дете просто за състезанието без да желае прием в 107-мо?
Ако не Ви е късно - ДА, може.
То си е състезание, математически турнир. Дори си имат награждаване. Wink
Практически е изпит за прием, но формално е състезание и документите за прием се подават отделно.
Дори, по мое виждане, два пъти - веднъж за формиране на рейтинг и за явяване на състезание, а после и за участие в класирането.
Така че спокойно можете да пропуснете второто подаване на документи (и половината от първото, впрочем).

# 457
Благодаря. Състезанието мина. Моят го пуснах да се яви за тренировка, че покрай пандемията не е ходил много, много на състезания, а ми се иска да трупа опит на присъствени такива, за да се премахне стреса от тях.

# 458
  • София
Здравейте, днес влязох в профила на дъщеря ми в МОН, не за да търся оценки от НВО, а само да разгледам. Очаквах обаче да видя точките от състезанията в НПМГ, но и тях ги няма. Трябва ли да сигнализирам някъде или ще ги добавят заедно с точките от НВО?

# 459
Здравейте, днес влязох в профила на дъщеря ми в МОН, не за да търся оценки от НВО, а само да разгледам. Очаквах обаче да видя точките от състезанията в НПМГ, но и тях ги няма. Трябва ли да сигнализирам някъде или ще ги добавят заедно с точките от НВО?
Казаха ми, че другата седмица ще ги виждаме

# 460
Обмисляме гимназията като вариант за след 5ти клас, но чувам за изключително лоша дисциплина сред големите класове. Наблюдения от родители с деца там ще са ми полезни.

# 461
Не се притеснявайте. После пък ще си зададете въпроса защо не са въведени оценките от свидетелството. Възможно е да липсват дори когато вече сте подали заявление. По някое време и в системата ще се появи съобщение, че информацията се въвежда поетапно, а не е липсваща или изпусната. Всички резултати и оценки ще бъдат налични преди да започне балообразуването, а след него - и класирането.
Обмисляме гимназията като вариант за след 5ти клас, но чувам за изключително лоша дисциплина сред големите класове. Наблюдения от родители с деца там ще са ми полезни.
Аз съм чувала ( чела) същото за всички популярни ( високобалови) гимназии в София. Това не го прави непременно истина.

# 462
  • София
Не знам какво имате предвид и какво очаквате да опровергаем.
В най-общ смисъл, синът ми е в почти изцяло момчешки клас. Проблеми с дисциплината няма в час.

# 463
Непосещаване на часове от учениците и пушене на групички. Голям процент немотивирани да учат. Това ми бе споделено от познати и споделям. Може би за вас, родителите на по - големите, това да са по - нормални неща.  Но синът ми е малък и ми е притеснено, като ще са първи випуск петокласници, и ги мисля тези неща.
Не знам какво имате предвид и какво очаквате да опровергаем.
В най-общ смисъл, синът ми е в почти изцяло момчешки клас. Проблеми с дисциплината няма в час.

# 464
Тоест родителите на по-големи ученици в НПМГ според Вас приемат за нормално непосещаването на часове и факта, че някой с вълшебен уред е измерил процента на незаинтересованост към учебния процес у децата им?
Ако подхождате с подобни предубеждения към НПМГ, може би това не е вашето училище. Винаги можете да изберете някое с дългогодишен прием в пети клас, където подобни проблеми не съществуват.

Общи условия

Активация на акаунт