НПМГ - 5

• 60 065
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Радвам се, че не мога да коментирам споделеното от вас. А вашите познати от личен опит ли споделят?
Иначе заставам напълно зад мнението на Дидева.

# 466
Синът ми също ще е 5 клас.. не в тази гимназия/ не заради това, че не одобрявам дисциплината, а поради други обстоятелства/

но не го пазя от по- големите деца, на които не им се учи и са демотивирани.. има ги и в смг, има ги навсякъде..

# 467
Да уточня - не искам да засегна вас, родителите на деца, учещи там. Опитвам се да разбера каква е атмосферата в гимназията. Споделенията не са от един човек, и всеки по някакъв начин имащ досег с образованието там. Ако има такава тенденция, мислех че родителите ще усетят и споделят впечатления.

# 468
  • София
О, аз не се чувствам засегната. Отговарям ви, че в 10.клас, момчешка паралелка, няма проблем. Но на вас май не ви се вярва. 😎
Само за цигарите не мога да се закълна, защото съм сигурна, че е както около всяко друго училище.

# 469
  • София
Да уточня - не искам да засегна вас, родителите на деца, учещи там. Опитвам се да разбера каква е атмосферата в гимназията. Споделенията не са от един човек, и всеки по някакъв начин имащ досег с образованието там. Ако има такава тенденция, мислех че родителите ще усетят и споделят впечатления.
Аз не съм толкова широкоскроена като Слънчевата и се почувствах засегната. Особено като си спомня усилията, които с детето ми положихме, за да е ТОЧНО В ТОВА училище.
Не съжалявам нито за ден оттогава. Това не значи, че дъщеря ми е свръхумна, супер амбициозна и немислеща за нищо освен за ученето. Напротив, има много още, което може да се желае. Но не мисля, че друго училище (от държавните) може да предложи комбинация от много подготвени и нахъсени преподаватели, достатъчно добра материална база и приятелска социална среда.
Не искам да Ви агитирам. Точно обратното. Не знам какво сте очаквала, влизайки в темата с подобен въпрос, но не мисля, че някой е в състояние да промени мнението Ви, каквото и да каже/напише.
Хубаво е да проучите и други училища с прием след 4 клас, за които нямате толкова негативни отзиви.

# 470
  • София
А, за атмосферата в гимназията се сетих.
Няма как да ви я предадем.
А както каза fair lady, освен всичко друго има приятелска социална среда. Сигурна съм, че всички, не само учителите, ще се радват на малките и ще ги обгрижват. 🙂

# 471
  • София
Обмисляме гимназията като вариант за след 5ти клас, но чувам за изключително лоша дисциплина сред големите класове. Наблюдения от родители с деца там ще са ми полезни.
Не знам какво имате предвид и какво очаквате да опровергаем.
В най-общ смисъл, синът ми е в почти изцяло момчешки клас. Проблеми с дисциплината няма в час.

Това е доста притеснително и определено неочаквано за мен...
Какъв профил е? Т.е. в кой профил има непропорционално много момчета и евентуално в кои нещата са нормални / балансирани?
Благодаря...

(Пояснение: интересува ме за подреждане на желания, това също е важен момент за мен)

# 472
Това и мен много ме интересува и най-вече как са разпределени половете в паралелките химия и биология?

Милена, за кои паралелки точно е информацията, че дисциплината е лоша?

# 473

Това е доста притеснително и определено неочаквано за мен...
Какъв профил е? Т.е. в кой профил има непропорционално много момчета и евентуално в кои нещата са нормални / балансирани?
Благодаря...

(Пояснение: интересува ме за подреждане на желания, това също е важен момент за мен)
[/color]
Ами паралелките са без квоти, затова е тази липса на баланс.

# 474
  • София
Не се притеснявайте. "Ненормалната" паралелка я няма тази година. 😂
По принцип в паралелките с математика, както и в тази физика, момчетата имат превес.
В другите мисля, че е обратно.

Последна редакция: чт, 24 юни 2021, 08:25 от Слънчевата

# 475
  • София
Така... Колкото и да не съм фен на 5класните паралелки, не мога да се съглася с коментарите за дочутото от ЕЖК/ЕЖМ.
Проблем с дисциплината няма, това са големи деца с други интереси, някои от тях пълнолетни. Много в реда на нещата е да имат друго разбиране за живота от "бебетата" от 4 клас - да се държат разкрепостено, да се влюбват (да го показват), да опитат незабранени за възрастните от закона неща - цигари, алкохол, последните естествено пропускат в училището.

Има химия (осен Химията) между учители и ученици.

Това пък с отсъствията няма как да се случи, още в началото на часа съм известена, явно им е на бърз бутон проверката.

Слънчева, не ги плаши.Joy (все пак момчешката паралелка щ е по-добрият вариант, от позицията на учила в такъв клас/Уни)
 "Момчешки"/"Момичешки" класове има защото няма квоти, но те не са изцяло такива, а каквото сабя покаже от изпитите/олимпиадите.
Извън "драстичния" случай при Слънчева (до 1:2 май?!), в Природните науки има лек превес на момичетата, в Математическите обратното ... като цяло +/- 2-3-5 деца.

В ОУ на дъщеря ми са класа с най-много момичета 11 от 26.

# 476
А по колко деца са в една паралелка?

# 477
  • София
В класът на сина ми са 27, има едно надпланово близначе.

# 478
  • София
Започнаха 27, без надпланово близначе ...към края октомври бяха 29, в момента са 28 (едно дете се премести в друг клас).

# 479
  • София
Във физическата паралелка (9 клас) съотношението момичета:момчета е 12:14.
Винаги съм се чудила какво е значението на това колко ученика от двата пола има в класа. Защо това е сред водещите критерии за избор? Искрено съм любопитна, не се заяждам.

Общи условия

Активация на акаунт