НПМГ - 5

• 60 433
  • 724
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Нас по-ни устройва да има 3то класиране Joy
Благодаря!

# 616
Аз не виждам как ще се наместят на второ класиране в НПМГ, тъй като на второ ще приемат още от записалите се в СМГ. Но ще следя с интерес.

# 617
Разбирам недоволството, но то е насочено в съвсем грешна посока.
Както по-горе вече беше отбелязано, болшинството родители няма как да имат предварително яснота дали децата им изобщо ще се класират, тъй като не е известно кои деца ще кандидатстват за обявените места. Със сигурност има и такива подали заявления за спорта, но те няма как да са много.
След излизането на класиранията, приетите имат 2 дни за записване. Оттам нататък е проблем на системата, че не е предвидено елиминиране на вече записаните деца и отпадането им от по-нататъшно участие в класациите.
Записвания и отписвания, размествания и донамествания има всяка година при второ и трето класиране, и тази година ще е така.

# 618
  • София
Нас по-ни устройва да има 3то класиране Joy
Благодаря!

Струва ми се, че няма начин да няма трето класиране, защото дори всички да се запишат в СМГ,  последните 50 може да предпочитат НПМГ и имат право да бъдат класирани. Може да няма такова ако всички класирани на втория етап в НПМГ се запишат там.

# 619
Мда, направили сме лош паралел с приема след седми клас. Ако класирането беше централизирано и с подредба на желанията, щяхме да сме прави. Joy Но пък за първа година две училища в едно и също населено място осъществяват държавен план-прием в пети клас.

# 620
  • София
...Със сигурност има и такива подали заявления за спорта, но те няма как да са много.
...

102 броя

# 621
...Със сигурност има и такива подали заявления за спорта, но те няма как да са много.
...

102 броя

Местата в НПМГ са 52. Т.е. от първите около 45 от проектотаблицата, колко са подали заявления?

# 622
  • София
Местата в НПМГ са 52. Т.е. от първите около 45 от проектотаблицата, колко са подали заявления?
Май не разбирам въпроса, ноо от приетите сега в НПМГ 52ма - 51 са приети в СМГ.

# 623
  • София
Напоследък темата се нажежава излишно много. Не се налага. Търсенето на доводи в едната или другата посока няма значение, доколкото потребителите не могат да променят обективните обстоятелства по прием и класиране.
Всяко дете да намери мястото си. Пожелавам го от сърце. Още няколко дни (до 10) и всичко това ще е зад гърба ви.
Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 624
  • София
Децата, които не са приети и имат желание да продължат в класирането не подават ли заявление за това?
Ако не, то наистина може да се джуркат до безкрай.
Може да съм се заблудила, защото навремето в 107, трябваше да се подаде такова заявление. Мислех, че е логично...

Между другото, не виждам защо някой прави сравнения, чуди се и нагнетява темата със съпоставки СМГ/НПМГ. Двете училища са много различни като концепция, дух, отношение! Всяко дете ще намери своето място. Надявам се всички да са доволни с избора, който ще направят! 😉

# 625
  • София
И аз не съм чела правилата за прием, но няма начин да не се подава заявление за участие във второ класиране. Приетите на двете места явно ще се запишат за 2 дни срок на по - желаното място и няма да подадат заявление на второто и на второ класиране всички ще се наместят.

# 626
  • София
И при СМГ се подаваше, Ушагелов има опит, нищо чудно и НПМГ да е така.
Май само в ПЧМГ просто местят чертата надолу.

# 627
Ами не, то формално няма второ класиране. Те децата са си класирани. Просто се обявява броят на незаетите места и се канят следващите в класирането. Интересното е, че по наредба  приемът се извършва от училището до 15 юли за предстоящата учебна година, но се утвърждава до 30. юли от началника на РУО. Досега не съм се интересувала твърде от формалностите при ДПП в пети клас, но мисля, че е можело да го уредят по-добре.

# 628
Бихте ли споделили мнение за г-жа Анелия Гочева. Разбрах, че тя ще води математика на малките петокласници.

# 629
Milena Rangelova 696257, на стр. 41е постът.
На сайта на НПМГ г-жа Гочева е посочена като преподавател по Математика, вероятно работи и с по-големите.
За НПМГ това е първа година с прием след 4 клас, но вероятно и други съфорумки имат информация.

Потребител brumbarche ако чете тук, може да си освободи ЛС. Joy
Всъщност, размислих.
Публикувам публично, за да чете, който се интересува:

Г-жа Гочева има голям опит с малките математици от 107 оу.
Там водеше школата по състезателна математика и беше ръководител на групите, които ходеха на състезания. Има подход към децата.
По принцип вярвам, че както е в гимназиалната степен в НПМГ, внимание се отделя на всяко дете. Не се работи само със състезателите, в която и да е област. За състезателите вероятно ще има и отделна школа.

Знам, че е нещо ново и хората са несигурни, но аз да си кажа като родител, чието дете е преминало през 107 оу, а сега и НПМГ - спокойно може да поверите детето си в ръцете на тези хора! Имат отношение към всяко дете, работи се в посока не само образование, но и възпитание.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт