НПМГ - 5

• 60 978
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Наистина ли не улавяте иронията? Като НЕГърчета?

# 526
  • София

Yaroslava Chakarova, от прочетеното виждам, че ТИ имаш дилема Simple Smile Разбирам, че искаш най-доброто за детето си. Всички искаме това, но ТВОЯТ мечтан избор е френската гимназия. Изборът на детето е НПМГ. Имай предвид, че сега на тази възраст детето е едно, а след 3 г. няма да можеш да го познаеш. Дори само заради това е добре то да направи СВОЯ избор, който изобщо не е лош. Иначе, ако се окаже, че във френската не ѝ харесва, един от най-трудните периоди ще ти се види ад. То така и така трябва да се премине през това, но поне няма ти да си на устата на топа Wink

# 527
  • София
Благодаря за мнението. Мен лично ме дразни реферирането към децата, които учат в НПМГ -  като НПМГенийчета и това е едно от нещата, които силно ме притеснява.

Шега е, която не съм чувала от детето.
Шеги има и от училището - Чудоприемница = мястото където се подават документите.
С Химията е особено, детето трябва да е сигурно, изборът да е негов. Гаранция колко ще е балът няма, може рязко да скочи, при детето ми Химията скочи с около 60 т., но при тях и преди тях бе малко особено. Моето само си реши и за Химията, и за Биологията, ние му дадохме + и -.
Изчислен днес балът на детето ми е над 100 т. за Географията спрямо миналогодишния минимален на 1во класиране. Приятелче е с бал по Химия с 20-30 т. под максимума.

# 528
Не - наистина - не го улавям - още съм зелена тук - опитвам се да се ориентирам.
Очеизбодно вашето ниво на сарказъм ясно демонстрира други мои - как да кажа - качества?  Следва плясък на крила от голяма бяла птица (не е лебед)
П.С. Благодаря за таблиците и труда, който полагате всяка година да обобщите на едно място цялата информация. Именно благодарение на тях - такива като мен могат да се ориентират в социалната обстановка Simple Smile
П.С.С. Коефициентът на интелигентност на разгневената тълпа е равен на коефициента на интелигентност на най-тъпия от гъмжилото разделен на броя на участниците - сър Тери Пратчет

# 529
Миналата година и моята дъщеря имаше подобна дилема. Избра немския и не съжалява.
Аз лично да ме прощават тук, че пиша в темата на НПМГ мисля, че френски да се научи в БГ извън гимназията ще бъде трудно постижимимо, ако не и невъзможно. Тийн възрастта е най-добрата за учене на чужди езици.
Успех на дъщеря Ви.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 00:15 от Tina*

# 530
  • София
Ярослава, приемете, че НПМГенийче звучи по-добре от НПМГейче. 😂

# 531
Ярослава, приемете, че НПМГенийче звучи по-добре от НПМГейче. 😂
Не ме разбирайте погрешно - НПМГейче ми звучи по-добре - но това е извън темата Nature Rainbow

# 532
Когато за пръв път срещнах НПМГенийчета в този форум, идея си нямах, че по-късно ще бъда свързана с това училище като родител. И никога не ми е минавало през ум, че някой може да приеме като надъхване или високомерие тази дума. Нито пък, че СМГейчетата и НЕГърчетата биха се обидили на тези, използвани с много любов, названия. Нито пък, че те биха се оказали за избора на училище толкова важни, колкото други неща.

# 533
  • София
Честно казано, трудно ми е да приема, че едно прозвище във форум на майки може да бъде сериозен довод, който да наклони везните при избора на училище.
Ако имате други колебания или въпроси, питайте или споделете. Ако можем да дадем инфо, ще го направи всеки в тази тема. Но на този Ваш аргумент аз нямам какво да кажа.
Успех на детето,  каквото и да решите!

# 534
  • нейде там, където ....
Не знам как да го опиша без да се познае човекът, ако прочете. В най-общи линии, че някои преподаватели имат любимци и си позволяват с някои от децата да правят неуместни забележки, граничещи с обиди. Информацията е от родител на преди 10-ина години учило дете в гимназиален етап...

Аз познавам преподател с подобно отношение, но няма шанс да се срещнат с него нито пети, нито осми клас, нито кой да е ученик повече.

Да...  после винаги мога - изключително отговорно и по родителски - да ѝ кажа "ами ти сама си го избра..." , което на фона на алтернативата - звучи наистина изкушаващо. Но целта - в края на краищата - не е такава.
Чудя се само - дали едно не амбициозно и по-скоро интровертно дете - ако попадне в една силно конкурентна среда - би се справило?

Да, справят се, поне тези интроверти, които са в по-близкото ми обкръжение.

Конкретно за паралелката по химия, тази година предполагам, че балът за прием ще бъде доста по-висок от миналогодишния.

# 535
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте, моят въпрос е относно езиците в училището. На какво ниво са? Ако се избере немски език, до какво ниво се очаква да се стигне в края 10ти клас?

# 536
Здравейте, записвам се в темата. Синът ми беше раздвоен в избора си за подредба на желания между НПМГ математическа и английската гимназия. В крайна сметка реши да пишем първо НПМГ. И мен ме интересува нивото на учене на език в училището какво е. Имам и други въпроси, но първо ще се върна назад да видя дали не е обсъждано Simple Smile

# 537
  • София
Здравейте !Дъщеря ми се чуди между НПМГ мат и инфоратика и Първа английска .
Има ли някой   тук  с  мат и информатика - споделете  учат ли програмиране ,нивото на мат  , нивото на езика  - английски и немски

# 538
  • София
Уважаеми дами,
Аз, както много от вас добре знаят, съм от фен клуба на НПМГ.
Обръщам се към вас с молба за съдействие. Моля за информация и реално становище за паралелките с Физика.
Съвсем конкретно въпросът е за учителя по Физика, който ще поеме 8 клас, ако имате представа.
Аз вече описах училището в много добра светлина пред моя колежка, за чието дете стои въпроса.
Ще очаквам информация и от тази тема, вие сте вътре в нещата.

Благодаря!

# 539
  • София
Някой може да открие отговори на въпросите, които си задава - за малки и за големи.
https://nova.bg/news/view/2021/06/28/331782/%D1%83%D1%87%D0%B5%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/
Дълго е предаването, но говори и за приема на петокласници, успехите на гимназистите, и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт