НПМГ - 5

• 60 970
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте !Дъщеря ми се чуди между НПМГ мат и инфоратика и Първа английска .
Има ли някой   тук  с  мат и информатика - споделете  учат ли програмиране ,нивото на мат  , нивото на езика  - английски и немски
Учат всичко и по много, ама много! На високо ниво и с много домашни, особено по математемтика и английски език.
Нивото на езика също. Моят племенник е в 8а клас (аз се грижа за него много често) та до вчера ,за една учебна година приключиха , три учебника и учебни тетрадки по английски език. Писаха книги, държаха речи по правилата на риториката....

Позволявам си да копирам част от съобщение, до нас родителите/лелите Smile , писано от един прекрасен учител по език:
Скрит текст:
".......това е едно малко съобщение, в което искам да споделя какво се случва в момента в часовете по английски: Едни прекрасни млади хора държат речи ( по правила от риториката) пред своите съученици, слушат се и се подкрепят. Тези два часа са истинско удоволствие - за слушане, гледане, за размисъл. Поздравявам ви искрено за постигнатото като родители. Колкото и похвали да напиша в школо, мисля, че ще бъдат недостатъчно. Удоволствие беше да работя с този клас и съм сигурна, че ги очакват големи неща! "

# 541
  • Sofia
Здравейте !Дъщеря ми се чуди между НПМГ мат и инфоратика и Първа английска .
Има ли някой   тук  с  мат и информатика - споделете  учат ли програмиране ,нивото на мат  , нивото на езика  - английски и немски
Учат всичко и по много, ама много! На високо ниво и с много домашни, особено по математемтика и английски език.
Нивото на езика също. Моят племенник е в 8а клас (аз се грижа за него много често) та до вчера ,за една учебна година приключиха , три учебника и учебни тетрадки по английски език. Писаха книги, държаха речи по правилата на риториката....

Позволявам си да копирам част от съобщение, до нас родителите/лелите Smile , писано от един прекрасен учител по език:
Скрит текст:
".......това е едно малко съобщение, в което искам да споделя какво се случва в момента в часовете по английски: Едни прекрасни млади хора държат речи ( по правила от риториката) пред своите съученици, слушат се и се подкрепят. Тези два часа са истинско удоволствие - за слушане, гледане, за размисъл. Поздравявам ви искрено за постигнатото като родители. Колкото и похвали да напиша в школо, мисля, че ще бъдат недостатъчно. Удоволствие беше да работя с този клас и съм сигурна, че ги очакват големи неща! "

От кое ниво започват АE в началото на 8 клас и с кое свършват в края на 8 клас?

# 542
  • София
Аз не, че искам да оспорвам, но в настоящия 9 клас домашните по математика изобщо не са много и част от задачите в сборника са по желание.

# 543
  • София
Много неща в НПМГ са по желание, така е.

# 544
Това за профил математика ли? Странно....
То това "по желание" винаги се отразява и на успеха после. Дава им се домашно, а те ако не знаят за какво са там, е отделен въпрос. Никой няма на сила да ги кара.

# 545
  • София
Петя, не е точно така. Детето на stanislavchen,  със сигурност знае защо е в такава паралелка. 🙂
Но децата са различни, особено тегаво става и в тази особена възраст. Преподавателят им е чудесен математик, ако не се лъжа за паралелката, но понякога децата наистина трябва да се натиснат.
Моето също не е от най-съвестните (разбирай, скатава понякога), но някак е балансирано.

# 546
Той и моят големият навремето така лежерно приемаше "незадължителните" неща, но бързо-бързо разбра от  къде духа вятърът.
Малкият ми беше точно обратно-той и препоръчителните неща приемаше за задължителни.
Че трябва да се натиснат-трябва, но явно преподавателят го дава по-академично  Smirk

# 547
  • София
Здравейте,

Бих искала да ви помоля за малко информация за паралелката с физика. Интересува ме доколко наистина се набляга на този предмет, интересно ли им е на децата, чувстват ли подкрепа да се занимават Simple Smile...Също така учат ли сериозно и английски. Благодаря ви предварително за споделения опит и мнения!

# 548
  • София
В темата на НПМГ, да питате дали се набляга на физика за паралелката с физика, е все едно,да питате в темата на НЕГ, доколко се набляга на НЕ. 😆

# 549
  • София
Здравейте,

Бих искала да ви помоля за малко информация за паралелката с физика. Интересува ме доколко наистина се набляга на този предмет, интересно ли им е на децата, чувстват ли подкрепа да се занимават Simple Smile...Също така учат ли сериозно и английски. Благодаря ви предварително за споделения опит и мнения!
Набляга се на физиката и математиката като на профилиращи предмети, а в 11 и 12 клас се учат само профилиращите предмети: физика и математика + трети по изобор и общообразователните БЕЛ, МАТ, ФВС, Гражданско образование, езици. Английски се учи стандартно според учебния план.
Дали им е интересно? Зависи от детето. Ако загуби интерес няма да му е интересно. Това може да се случи с всички деца, защото интересите им се променят и не винаги изборът в 7 клас е бил правилният за детето. Но физиката дава изключително много възможности за развитие. Аз лично идея си нямах в началото колко перспективно би могло да бъде такова профилиране. Не разбирам какво означава да чуства подкрепа и затова не мога да отговоря на въпроса.

# 550
  • Sofia
Здравейте, бях питала преди дали има вече информация кой математик ще поеме 5-тите и кой 8-ми клас,. Тогава беше рано, дали вече се знае? Може ли малко повече информация за г-жа Кьосева? Дали запалва децата за математиката и успяват ли повечето от децата да се справят с приличен успех? С тези нови изисквания и дипломи не мога да преценя доколко успехът от първи гимназиален етап ще важен за кандидатстване в чужд университет (за стипендия примерно). Колебая се, тъй като детето ми е с математическа насоченост, но не знам дали ще покрие критериите, тъй като четох, че г-жа Кьосева е с много високи изисквания. Страхувам се да не се откаже да се бори. Успява ли г-жата да стимулира децата и да извлече максимума от тях или се разчита те да се "самонасърчат" и да се борят сами. Simple Smile Аз не знам дали всъщност г-жа Кьосева няма да се пенсионира, бях чела нещо по този въпрос в темата.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 11:42 от maibg

# 551
  • София
Аз моля за някакви отзиви за паралелките с география:)
И по-скоро ме интересува - учителите по математика същите ли са като на другите паралелки, ниво и изисквания на преподавателите към децата (ако изобщо има разлика), среда (знам, че е доста субективно), ниво на преподаване на езика, има ли драстична разлика в съотношението момичета/момчета...

Погледнах предаването от линка на Слънчевата и ми направиха изключително приятно впечатление младежите, но предвид не особената популярност на географията имам очаквания за различно отношение/среда (дано да ме опровергаете Simple Smile

Преди време тук прочетох за фирма, свързана с логистика (май), която правеше някакви допълнителни занимания/ обучения... обаче, беше някъде доста назад във времето и нямам ясни спомени, Simple Smile ако е възможно някой да даде повече инфо

# 552
Детето ми е в паралелка с география.
Нивото на преподаване на език също е много високо, учителите по природни науки не са различни, за математика мисля, че също.
Момчета : момичета съотношението е нещо като 19 : 7.
Паралелката е на първо място по общ годишен успех сред осмите класове.

# 553
  • София
Моливче, преподавателите по разните предмети са различни. На няколко класа е един преподавател и не е само един за випуска, защото випуска е 9 класа все пак. Joy
Разлика в преподаването няма. Едни го считат за плюс, за други е минус. И на синът ми не се нравят изискванията на господина по биология, ама...
Не познавам госпожата по мат, която извежда географите, но за сметка на това госпожата по география преподаваше на детето ми в 107 оу. Беше любим учител. В гимназията гледам, че също е!

# 554
Имам въпрос към родителите на деца от 11 клас в паралелки биология и химия: има ли риск по новата програма децата да се окажат със задължителна матура по биология и химия, или могат да избират други предмети, освен задължителен БЕЛ?
Питам, защото колкото и да са лесни матурите в 12 клас, е възможно да нямат пълен брой точки и този резултат да се впише в дипломата. Така тези деца ще бъдат ощетени при кандидатстване в МУ спрямо деца, които ще кандидатстват там с годишна оценка от дипломата. Надявам се, да е ясен въпросът ми Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 15:25 от Ziggy Stardust

Общи условия

Активация на акаунт