НПМГ - 5

• 60 472
  • 724
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Не познавам госпожата по мат, която извежда географите, но за сметка на това госпожата по география преподаваше на детето ми в 107 оу. Беше любим учител. В гимназията гледам, че също е!
Моята гимназистка дължи на тази госпожа  1/2 единица от оценката си в 6-ти клас още от 107-мо училище. Тя не успя да ѝ преподава в гимназията, но за сметка на това таят истински топли чувства една към друга Simple Smile

Ziggy Stardust,  децата избират втора матура от всичките си профилиращи предмети. Освен това опредлено матурите изобщо няма да са лесни, защото няма да са както досега върху общообразователния материал, а върху материала от профилищащата подготовка в 11 и 12 клас. Не вярвам в университет като МУ да се кандидатства с оценка от дипломата. Предстои да видим догодина какви ще са правилата.

# 556
Vache, благодаря!
Със сигурност не се кандидатства нито с матура, нито с оценка от дипломата, но оценките по биология и химия са балообразуващи. Ако детето е било на матура по тези предмети, съответно те заменят оценките от дипломата - затова питам.
Иначе, знаете ли какви са другите профилиращи предмети на току що завършилите единадесетокласници?

# 557
  • София
Не познавам госпожата по мат, която извежда географите, но за сметка на това госпожата по география преподаваше на детето ми в 107 оу. Беше любим учител. В гимназията гледам, че също е!
Моята гимназистка дължи на тази госпожа  1/2 единица от оценката си в 6-ти клас още от 107-мо училище. Тя не успя да ѝ преподава в гимназията, но за сметка на това таят истински топли чувства една към друга Simple Smile

Ziggy Stardust,  децата избират втора матура от всичките си профилиращи предмети. Освен това опредлено матурите изобщо няма да са лесни, защото няма да са както досега върху общообразователния материал, а върху материала от профилищащата подготовка в 11 и 12 клас. Не вярвам в университет като МУ да се кандидатства с оценка от дипломата. Предстои да видим догодина какви ще са правилата.
Правилата са вече ясни - обавиха ги официално на сайта си. Вашият набор /а вероятно и следващите/ ще кандидатстват с оценките по химия и биология от първи гимназиален етап или ДЗИ. Няма уточнение кое ДЗИ /върху ООП или върху ПП/ - кой каквото си държи. https://mu-sofia.bg/format-na-kandidat-studentskite-izpiti-po-bi … evnata-2022-2023/

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 16:30 от sanaka

# 558
  • София
Потвърждавам, че не се знае кои ще са преподавателите и има разлики и в рамките на випуска. До сега лош учител не ни се е случвал, има обаче по - по и най. Например по немски в 8 клас г-жа Александрова беше супер, учеха си много добре, харесваха я много учениците, напреднаха много, но в 9 клас се появи г-жа Давидова и вдигна още повече летвата. Много по-интензивно е при нея.
А по математика изглежда се разчита на самопреценка доколко трябват допълнителни упражнения. Моят син конкретно винаги се е противил и намирал за безсмислено безкрайното повторение на еднотипни задачи. В 7 клас даже съм имала разговор с тогавашния учител по този повод и нейното мнение беше, че само така се автоматизирал процеса и трябвало да се решава много. Е, сега не е задължително. С материала няма никакви проблеми. А за Сталев конкретно, само най - добро може да се каже.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 20:13 от stanislavchen

# 559
Потвърждавам, че не се знае кои ще са преподавателите и има разлики и в рамките на випуска. До сега лош учител не ни се е случвал, има обаче по - по и най. Например по немски в 8 клас г-жа Александрова беше супер, учеха си много добре, харесваха я много учениците, напреднаха много, но в 9 клас се появи г-жа Давидова и вдигна още повече летвата. Много по-интензивно е при нея.
А по математика изглежда се разчита на самопреценка доколко трябват допълнителни упражнения. Моят син конкретно винаги се е противил и намирал за безсмислено безкрайното повторение на еднотипни задачи. В 7 клас даже съм имала разговор с тогавашния учител по този повод и нейното мнение беше, че само така се автоматизирал процеса и трябвало да се решава много. Е, сега не е задължително. С материала няма никакви проблеми. А за Сталев конкретно, само най - добро може да се каже.

А какво ниво на владеене на немски достигна вашето дете до 9 клас?

# 560
  • София
Ако вземем за мярка това, което пише на учебника са минали В1. 1. Работеха по Exact fuer dich B1. 1 и помагало Direkt zur Grammatik, което също е обозначено като извеждащо до В1.

# 561
  • София
Споделям нещо, което може да съм пропуснала, но смятам, че е важно за бала тази година или за следващата:
Тази година точките от състезанието на НПМГ също се приравняват към максималните за съответния модул!
т.е. ако детето е макс резултат 86 т. и това е максимума за модула, то точките му стават 100 т. и всички точки надолу се преизчисляват.

# 562
Споделям нещо, което може да съм пропуснала, но смятам, че е важно за бала тази година или за следващата:
Тази година точките от състезанието на НПМГ също се приравняват към максималните за съответния модул!
т.е. ако детето е макс резултат 86 т. и това е максимума за модула, то точките му стават 100 т. и всички точки надолу се преизчисляват.
Ясно! Не го знаех!
А има яснота дали тази година резултатите от ОЛИ/ състезание са по-високи или са горе долу като моналата година? Тоест очаква ли се драстично по-висок бал?

# 563
Здравейте! Някой знае ли дали и тази година 2021/22 в НПМГ има паралелката по софтуерни и хардуерни науки 1177 с АЕ, но без фокус над математика? Зам.директорката ни потвърди по телефона, но не я откриваме в списъка на сайта на МОН. Ако да, кой й е кодът?
Благодаря за отделеното време.

# 564
  • Къде ли не
Desem, това означава ли, че резултатите от олимпиадата и резултатите от състезанието се обединяват в един списък и приравняването започва от най - високия? Не, че не е логично да е така, но пък олимпиадата е с максимум тридесет точки, а състезанието със сто...

# 565
Мисля, че не е така. Това се отнася за олимпиадите.
Аз не намерих къде го пише. Може ли линк, моля?

Ако става дума за това (https://npmg.org/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/2021-2/), то приравняването се отнася само за подчертания текст, както е на сайта им:
"Балообразуване
При балообразуването в зависимост от профила влизат следните компоненти:

НВО математика – максимален брой точки 100
НВО БЕЛ – максимален брой точки 100
Оценките от свидетелството за основно образование,  превърнати в точки  в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.
Брой точки, приравнен до 100, от Олимпиада по Биология и здравно образование, Физика, Химия и опазване на околната среда, География и икономика – областен кръг или Национално състезание по Природни науки и география „Акад. Любомир Чакалов“"

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 16:18 от petiaivanov

# 566
  • София
Здравейте! Някой знае ли дали и тази година 2021/22 в НПМГ има паралелката по софтуерни и хардуерни науки 1177 с АЕ, но без фокус над математика? Зам.директорката ни потвърди по телефона, но не я откриваме в списъка на сайта на МОН. Ако да, кой й е кодът?

Няма СХН паралелка тази година.

# 567

Няма СХН паралелка тази година.

Изключително благодаря за информацията!
Много, много жалко...

# 568
  • София
Всъщност, в тази паралелка покрай информатиката, доста наблягат и на математиката. Поне в един от випуските.
Ако бягате от математиката, не мисля, че СХН е подходящ избор.

# 569
  • София
petiaivanov, не бих си позволила да го напиша, ако не бе така. За мен е новост.
Инфото ми е от "потърпевш".

За олимпиадите е ясно, така е от няколко години.

enimnа, не ги обединяват.

Не съм сравнявала списъците за различните модули със олимпиадите, но при Физиката със сигурност води Състезанието - на Олимпиадата се престараха. 7класничката ми е с висок резултат от Оли Гео (по тази причина и не се яви на модул Гео) и не съм гледала резултатите от Състезанието, само първите няколко резултата.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 22:02 от Desem

Общи условия

Активация на акаунт