Фермата 6: Пътят на една мечта

• 41 267
  • 786
  •   1
Отговори
# 525
  • София
позицията на адвокатката не беше обоснована. Има два бюджета "Народна каса" от която се покриват разходите за храна и напитки и "Чорбаджийска каса" която чорбаджията харчи по свое усмотрение. Фермера на седмицата няма собствен бюджет за храна и напитки, както Милена се опита да внуши. Фермера на седмицата участва солидарно и наравно с останалите в "Народната каса" от която се храни той и останалите. Размера на народната каса беше 570 лева и си остана толкова, така че никой от участниците не е пострадал от грешните решения на Фермера на седмицата, както се опита да го изкара Милена. Адвокатката се опитваше да му вмени вина и да се изкара жертва от начина по който е изхарчил пари към които тя и останалите нямат отношение.

# 526
Малко като по сценарии ми се видя тази пледоария на Милена и малко препратките към събитията в държава не ми бяха ОК. Сигурно на всеки са дали наставления - на Жанета да разголи какво има, на Милена да обсъди статуквото в държавата и протестите.

Мисля че в предаването са вкарали доста интроверти, които трудно ще се отпуснат да говорят и разискват. За това никой нищо не коментира.

# 527
  • при късмета
Милена беше права принципно, но и в нейното държание, мотиви и искания имаше сериозни пропуски. Да, като цяло е права да иска сметка за парите и харченето, просто защото са го кръстили "народна каса". Но до тук. Тя ми харесва като мироглед и държание, но вчера от четирите ѝ искания, нямаше право да иска нито едно. Да речем, че можеше да го скастри за порционите по първа точка, но нататък изказваше позиция и искания от името на всички, а никой не ѝ беше дал право да говори от тяхно име. Имаше и несъгласни с нея, а тя го представи така, че все едно всички са я упълномощили да постави тези искания. Даже по четвърта точка, дори си позволи на продукцията позиция да изявява, тя да реши какво ще се случи, а и от продукцията не са я упълномощили и изрично го подчертаха и се разграничиха от казаното, като казаха, че си е лична позиция. Това ми направи най-лошо впечатление. Тя не е в позиция да поставя такива условия. Всъщност направи точно това, в което обвиняваше фермера и се самоовласти за тези искания. А реално нито може да ги поставя, нито да ги постигне, защото нито едното, нито другото зависят от нея или другите участници. Иначе продължава да ми харесва като участник, стига тя като стане фермер, да не стане същото. Ще дочакаме, ще видим.
Няма как двама ратаи да издоят 150 овце. Дои се не на ръка това стадо.  Като си построят мандрата, може да им дадат и други млекодайни животинки за които да се грижат или да ги научат да доят с апарат, но не ми се вярва. В първи епизод правеха реклама на спонсорите на мандрата.
До сега във всички 5 сезона, които изтекоха са си доили сами животните. А е имало и кози и овце, заедно с кравите при това. Мисля, че сега не им е оставено цялото стадо, а някаква част от него. Кой ще остави лаици да се грижат за единственото стадо от изчезваща порода, да не са луди. В миналите сезони като имаха по 2 крави да не мислиш, че на собствениците им са единствени? Оставят им толкова животни, за които работата не е непосилна и от колкото ще им стигнат ресурсите да се изхранват

# 528
  • София
И според мен Милена малко прекали, можеше с 5 изречения и да си каже какво мисли, ако и другите бяха врякнали, вече щеше да е като някакъв народен съд, а за момента нищо кой знае какво не е станало. Да, Илиян загуби симпатиите на зрителите, чудесно един конкурент по-малко за зрителски вот. При 20 души, ако за всеки за всичко така ще се разправя, то трябва по цял ден да се карат. Важно е човек твърдо да си каже позицията, разбира се. Но за мен не толкова за храната, а за това, което тя не му го каза на масата, ясно и кратко, за да бъде избран, е използвал гласовете им, а след това вече не му трябват.

# 529
Някой може ли да ми разкаже тук или на ЛС какво е казала Милена, защото не мога да гледам клипчета през телефона?

# 530
  • Mediterraneo
Обвини Илиян в еднолично вземане на решение относно верния отговор, въпреки че самият той подложи отговорите на гласуване. И оттам започна да му дава различни варианти- да не яде, да яде от общата каса, да си даде самоотвод и пр. Онзи само мигаше на парцали в началото, оная се оплете сама в логореята си и накрая нищо не се промени- Илиян нито оставка подаде, заяви й директно, че разбира се, ще си яде от общите пари и така.

# 531
  • SF
Ееее, тя направи някакво дълго объркано изказване преди да седнат на масата, когато седнаха на масата и след като станаха от масата. Овъртоли се в собствените си думи и не постигна ефекта, който очакваше - масова подкрепа, бунт, сваляне на правителството...
Щом започна с "Аз понеже съм юрист...", изгуби вниманието на всички неюристи.
Някой трябва да ти разкаже половината епизод.

# 532
  • при късмета
Някой може ли да ми разкаже тук или на ЛС какво е казала Милена, защото не мога да гледам клипчета през телефона?
Постави на фермера 4 условия, да избира м/у тях. 1. (беше въпрос, а не условие) от парите от народната каса ли ще яде, като си е похарчил неговите. Второто не го запомних добре, третото беше сам ли ще "сдаде властша" и да я прехвърли на Митко примерно правомощията си, като най-възрастен или четвърто: да остави продукцията да го реши.
Та затова казах, че няма право на такива искания, защото в речта си тя сравни фермата с управлението на държавата, но и това не е вярно. На избори в държавата, ако може да търсиш сметка на избрания за неспазени обещания, защото това е бил мотива ти да гласуваш за него и съответно си в правото си да искаш оставка, то във фермата не е така. Там си влязъл в предварително известни условия, съгласил си се и не можеш да променяш правилата в качеството си на участник по време на играта. Това е основна разлика

# 533
  • SF
Тя принципно е права, но само да му се скара като участник на друг нестраведлив и арогантен участник. Може да му се възпротиви за това, че взима глупави решения. Но с тежките изказвания постигна ето това: половината не я чуха, другата половина я чуха, но не я разбраха, а Илиян й се озъби, като каза, че не избира нито едно условие и тя му благодари за отговора.
А Надето дотърча, за да им каже, че важното е мир да има и още 2-3 дразнещи лафа от сорта на "нека има световен мир и разбирателство между народите!"

# 534
Мда, интресено ми е как ще се промени и образът на Надето с времето. Засега е мила, блага, добра, с едни такива влажни от вълнение очи. Дали ще се поддаде на злобата и провокациите такъв човек. Любопитна ми е, наистина. И Йордан също.

# 535
  • Sunshine state
Изобщо не беше чак толкова многословна Милена. Нито й бяха объркани приказките. Много добре си я рязбраха, ама Илко тъпото се направи на чалнат или не схвана и се наложи да му затретят. Иначе съм съгласна, че парите са си негови и това с храненето от останалите беше неоснователно обвинение.

# 536
Благодаря, момичета. А каква политическа насока е вкарала? Тя е изявена пловдивска гербаджийка. Има снимки с ББ и е отявлен защитник на управлението му и на кмета Тотев, обвиняван редица пъти в корупция.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2020, 14:26 от armyhousewife

# 537
Наистина?!
От думите й си помислих точно обратното.

# 538
  • при късмета
Не давала политическа насока, каза, че като си избрал управници имаш право да искаш оставка и на протест с/у тях, така било и във фермата, защото с техните гласове станал фермер. Само, че за мен двете неща са несравними.Първо заради предварително известните условия, второ ако фермера както до сега ставаше такъв с дуел, тогава какъв щеше да ѝ е мотива за цялата реч и искания?

# 539
  • London
Проблема е, че те нещата са с наслагване - хляба за кучето, чувалите за ратаите и за капак това с въпроса и едноличното решение. И всичкото това осиране за има/няма два дни. Еми... какво да му цепиш басма на такова?

Общи условия

Активация на акаунт