Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 765
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Взех лавандулова вода и почиствам с нея лице и гръб на сина ми. По гърба са намалели, ама не от сега...обаче сего по брадата са едни червени, дебели и подкожни. Мисля, че се обострят и като минава с машинката за бръснене Head Band

# 166
И при мен... вече от един месец имам три подобни, който ту се скрият, ту се покажат и нямат махане... и като цяло ми е много зле лицето 🤷‍♀️
И при мен има влошаване, не мога да си го обясня :/

И аз съм така по челото най-вече, да не би да е от смяната на сезона /температурите/, не знам и аз вече. Тази сутрин си направих пилинга на The ordinary и продължих с тяхното кремче за хидратация, добре ми действа тази комбинация.

# 167
Здравейте! Бих се радвала, ако някой може да сподели хидратиращи продукти за проблемна кожа.
Проблемът ми се появи преди няколко месеца-образуват ми се подкожни пъпки, които не избиват със седмици, а болят и са зачервени. Ходих по доктори, хормонални изследвания и все едно и също чувам - мазна кожа+пилинг (като препоръка). Кожата се омазнява, тъй като е дехидратирана и съответно увеличава отделянето на себума... и именно с тези агресивни продукти, кожата става още по-чувствителна, но уви никой не ми е препоръчал подходящ крем.
Та, ще се радвам да споделите мнение относно хидратацията, която използвате.

# 168
iv-777 моята кожа е чувствителна и склонна да образува затворени малки комедони/ дълбоки запушени пори с бял връх, които почти нямат махане, та установих че от определени хидратиращи кремове се получава това при мен. От няколко месеца за хидратация ползвам хиалуронова к-на - Виши 89, сравнително доволна съм, не лепне и попива добре, кожата ми го изпива и светва; най-любимото ми олио Squalane на The Ordinary, говорила съм много и преди, действа хидратиращо и омекотяващо, не образува комедони, не запушва пори и е едно от малкото олиа подходящи за акнетична кожа, ползвам го всеки ден. Последното хидратиращо кремче, което започнах пак да ползвам е на Cerave дневния с 25+ фактор. Не е лошо, не омазнява и не дразни кожата, особено сега след като е супер чувствителна от Епидуото... това са трите неща, които при мен не създават нови проблеми и лекуват старите.

# 169
Дерматолог ми беше изписал Synchroline Aknicare за хидратация заедно с останалите неща за третиране - https://remedium.bg/synchroline-aknicare-krem-za-litse-za-akneic … ha-x50-ml-15497/p Хареса ми защото е много лек, почти течен като емулсия, а моята кожа е много мазна. Има цинк и салицилова киселина. Ползвах го пролетта и лятото, но свърши и сега ползвам Nuxe Aquabella, който е по-овлажняващ и сега ми е ок. Даже ме спаси от изсушаване около носа и устата. Ако чувстваш сухота и опъване сега в студа Aknicare може да не ти е достатъчен.
Здравейте! Бих се радвала, ако някой може да сподели хидратиращи продукти за проблемна кожа.
Проблемът ми се появи преди няколко месеца-образуват ми се подкожни пъпки, които не избиват със седмици, а болят и са зачервени. Ходих по доктори, хормонални изследвания и все едно и също чувам - мазна кожа+пилинг (като препоръка). Кожата се омазнява, тъй като е дехидратирана и съответно увеличава отделянето на себума... и именно с тези агресивни продукти, кожата става още по-чувствителна, но уви никой не ми е препоръчал подходящ крем.
Та, ще се радвам да споделите мнение относно хидратацията, която използвате.

# 170
Aз хидратирам кожата с хидратиращия на Акне Аут. На моменти ми идва малко по-плътен. Май ще пробвам този на Synchroline, в годините на бурно акне беше ми помогнал лосионът им, така че съм с добри впечатления от марката.

# 171
И аз да се оплача - през послените 7-10 дни кожата ми се влоши.
Козметиката ми поприключва и поръчах Ла Рош ефаклар дуо + фон дьо тена (мус). Чакам ги да дойдат и този път съм решила, че фдт ще си слагам и у дома!
По отношение на хидратацията исках да мина по-бюджетно и съм си взела от новата био серия на Гарниер (хидратиращ крем с лимонова трева). Съставът е  некомедогнен, кремчето е доста по-течно като консистенция, бързо се разнася, но има особен мирис (сигурно заради тревата). Трябва добре да се изчака да попие, ако ще се нанася друг продукт след него, иначе се получава кир ефект. Не мога да усетя дали хидратира добре или не. Може би хидратира, но не разбирам.
Хубав уикенд, дами! Flowers Hibiscus

# 172
Аз ползвам на авен хидратиращото, много ми допада. На други марки не съм опитвала, но ми се иска и на мен някой по-бюджетен вариант.

# 173
За хидратиращи (главно през деня) редувам тези двата. Много съм доволна!
Гелът е много лек и попива бързо, няма миризма, консистенцията е бяла към прозрачна.
Балсамът е с по-тежка консистенция, която попива по-бавно и стои леко мазно на кожата, но не по гадния неприятен начин, а се усеща меко, гладко и хидратиращо. Под формата на крем е, но пак без миризма. Него преди го ползвах по-често, като много добре успокояваше зачервена кожа.

# 174
И аз ползвам цикапласт на Ла Рош (голямата тубичка от предходния коментар), особено ако съм се разчоплила. Забелязвам, че помага при заздравяването, но за мазане на цялото лице не го усещам добре, появяват ми се ситни пъпки даже.
Иначе аз харесвам хидратиращата серия на Биодерма - серум и гел крем.

# 175
А тези пилинги, които споменавате - има ли нещо, което може да се купи и да се ползва у дома? Или по-скоро трябва да се прилагат при козметик? Thinking

# 176
Аз имам червения пилинг на The Ordinary. Ползвам си го по веднъж  на седмица.

# 177
Моля давайте по-ясни обяснения за кой точно крем говорите, защото "хидратиращия на Биодерма" е много общо понятие, аз само имам 3 хидратиращи на марката вкъщи Smile така ще сме си по-полезни без да се налага да се питаме допълнително по 100 пъти кое какво.

# 178
Bioderma Hydrabio  - серум и гел-крем.

# 179
VIP и аз дадох шанс на био кремчето с лимонена трева на Гарние, но и при мен е същото, мирише ми неприятно и прави кир ефект всеки път. За това го подарих и си взех хидратиращото на Биодерма за проблемна кожа (и евтиното ми излезе по-скъпо) . За сега съм доволна от него. Преди харесвах това на Авен, но явно има някаква промяна в кожата ми и сега предпочита Биодермата.

Общи условия

Активация на акаунт