Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 726
  • 762
  •   2
Отговори
# 450
https://www.bg-mamma.com/?topic=1159490 може да погледнете в тази тема за продукти с третиноин ако са по-ефективни за вас
Аз имам продукт с ретинол, но още не съм го ползвала.
Радвам се, че пак има Скинорен на пазара!

# 451
Момичета,моля ви за помощ!
Двоумя се между сконорен и епидуо гел,сравних съдържание и на двете и основната разлика е азелиновата киселина в сконорена.
Въпроса ми е кое за какво всъщност е по-подходящо? Имам активни пъпки,отскоро подкожни, получени от гликоловия тоник на ординари,червени пигментни петна. Изполвам медицинска козметика на Laroche posay + някой неща на the ordinary (ниацинамид,червената макса,ХК и хидратация). Винаги използвам и spf 50.
Акнето ми е по-скоро хормонално, родих преди 8 месеца и оттогава се влоши.
Благодаря предварително!

# 452
Аз съм за Епидуо! За мен се бори много по-бързо и успешно с пъпките (имам и хормонални). Ползвала съм и двете и мога да ги сравня, скинорен също е добър, но работи по-бавно. Епидуо ме лишава от пъпката за 2-3 дни и за още седмица мазане няма и червено петно след нея, а белезите ги заличава за до 10 дни при мен. Виждам и ефект върху порите и черните точки, по-малки пори и намалени на 70% черни точки. Трябва да се внимава с Епидуо и да се въвежда бавно защото е силен и предизвиква дразнене и Белене. Започни с два пъти седмично много тънък слой върху засегнатите участъци. Следващата седмица го ползвай три пъти , после ако си окей и няма дразнене пробвай през ден. Ако се появи силно дразнене и белене спираш докато се успокои и мажеш с възстановяващи кремчета. Аз лично вече мажа цялото лице, не всеки ден, но да кажем 3-4 дни в седмицата, но моята кожа вече е изградила толеранс. Виждам много добри резултати, но трябва да се внимава защото е много силен препарат и може да предизвика нежелани реакции.

# 453
И аз съм за Епидуо. Единственото неприятно при него е центага-42 лв.

# 454
Не ме притеснява цената, стига да има ефект, защото съм пробвала неща за стотин лева и ефект крайно незадоволителен.
Продва ли се свободно момичета и и той ли е такъв "кът" ,като скинорен 😄.
Намирам кой да гледа малката и отивам до аптеката, а каква хидратация изполвате с него,знам че трябва да е сериозна.  Благодаря, че ми отговорите!

# 455
Писах преди 10-тина дни, че реших за хидратацията да взема Авен. Може би вече толкова и го ползвам. На първо четене съм доволна. Не мога да определя дали само от него или комбинацията хидратиращ + специализиран крем дава резултат или просто периодът е такъв. Laughing Не усещам кожата хидратирана (май никога не съм я усещала), но я усещам по-мека и е видимо в по-добро състояние, като зачервените ми участъци намаляха и като цяло стои по-изгладена. В момента дори не слагам фдт и разбира се, има какво да се желание още. Явно малко по-скъпата козметика си казва думата, въпреки че на робувам на това, но с по-евтините варианти на хидратация не съм постигала този ефект. С две думи - сутрин, след измиване с вода, слагам Авен, вечер, след измиване с гел, слагам Ла Рош Ефаклар Дуо.
След по-дълготрайна употреба пак ще пиша.
Хубави празници, момичета! Flowers Hibiscus Kiss

# 456
Аз се сетих, че преди време ползвах едно кремче на isispharma - glico-a. Днес си го взех пак, да пробвам как ще подейства  на пъпките, пък и ще има ефект върху петната и леките бръчки.
Сега рутината ми включва един пилинг гел на Хималая и гелче с кайсии пак на същата марка, за почистване. Вечер мажа с активния крем на SVR, а сутрин хидратирам. От днес ще почна с пилинг кремчето.

# 457
Епидуото, само с рецепта ли го отпускат?

# 458
Не може да се поръчва онлайн, което мисля значи, че е с рецепта,но аз си го купих днес без проблем. Взех и хидратация на авен - флуид с spf 30,намален от 42 на 31 лв.
Нямам търпение довечера да изпробвам епидуто 😄

# 459
Епидуото, само с рецепта ли го отпускат?

С рецепта е, да, но и да нямате рецепта се съмнявам да ви направят проблем точно за Епидуо.

# 460
Момичета, със Скинорен ползвате ли някаква хидратация?

# 461
  • София
Момичета, със Скинорен ползвате ли някаква хидратация?
Аз да, задължително. На мен много ми изсушава кожата, а моята е дооооста мазна и се получава една суха и опъната кожа и отгоре мазен филм. Скинорен ползвам през ден и хидратация сутрин и вечер и така успявам да балансирам между чистата (без пъпки) и мека хидратирана, нежна кожа.
(Ползвам на Биодерма серията Атодерм за лице и за тяло  и съм повече от доволна. Не мисля, че скоро ще потърся нещо друго. Ползвала съм и други хидратиращи продукти, но при мен малко са тези, които могат да компенсират ефекта от скинорен + акне аут.)

# 462
Ето какво ползвам в момента заедно с Епидуо, супер доволна съм от всичко в момента.

Почистване: https://www.vichy.bg/Грижа-за-кожата/Phytosolution-Вулканичен-ма … ADERM/p29097.aspx не е кой знае какво, но върши работа без да пресушава (което е важно за мен)
1-ва хидратация: https://www.uriage.com/BG/bg/продукти/glow-up-water-essence есенция/лек серум, който хидратира супер, няколко капки в дланта, разтривам между ръцене и нанасям с потупване по цялото лице, понякога нанасям и втори слой при нужда.
2-ра хидратация (за през деня): https://www.cerave.bg/hawnte-npoayktn/xnapataunr/xnapatnpaw-kpem … c-uv-3awnta-spf25 серамидите в него предпазват кожата и успокояват дразненето.
2-ра хидратация (за вечерта, или при раздразнена кожа): https://www.uriage.com/BG/bg/продукти/bariederm-cica-creme универсален крем, който ме спасява при раздразнена кожа, от години не оставам без него.
финиш олио: https://douglas.bg/the-ordinary-100-plant-derived-squalane-052452 магическото ми олио, което нанасям след хидратиращ продукт за да запечата. Супер леко и приятно олио, идеално за акнетична кожа.
Понякога ползвам само водния серум на Юриаж и отгоре олиото на ТО, понякога слагам само цинковия крем на Юриаж, зависи от моментното състояние на кожата.  Епидуо слагам вечер след измиване, изчаквам 10-15 минути и тогава нанасям водния серум и кремовете.

# 463
Блаодаря, че споделихте дневните си рутини. Аз лично не знам дали е правилно за мен или не, защото от скоро се боря с проблемна кожа.
Аз ползвам измивен гел на микса(преди използвах измивния гел на ла рош за чувствителна кажа)
сутрин -околоочен крем, серум за лице - една капка, слънцезащита  spf 50 на боди шоп с витамин ц. Ако усетя, че нещо не ми стига хидратацията ползвам още един крем само около устата, понеже там ми се бели кожата.
вечер - пак измивния гел, околоочен крем, скинорен. Ако слагаам сутрин скинорена ползвам нощна маска с чаено дърво на боди шоп.

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 13:28 от anitageo

# 464
  • Пловдив
Момичета, Скинорен щипе ли ви?
Днес взех и сега намазах сина ми...едвам изтрая 5мин. Каза,че сърби и щипе...изтри го.

Общи условия

Активация на акаунт