Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 770
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
Поръчайте си от Deciem, не чакайте Дъглъс.

# 136
Ще направя малък ъпдейт и аз.
Преди два месеца се обринах със ситни пъпки по челото, деколтето и гърба. Слязоха и по бузите. Посетих дерматолог и гинеколог. От два месеца пия цинк и пробиотик по схема. Мажа скинорен и Normaderm. Мия сутрин и вечер с Bioderma Sebium. Назначиха ми и хормонални изследвания, които така и не пуснах. Според двата специалиста изглеждало като запушени пори, а не хормонален проблем.
За две седмици ми се изчистиха деколтето и гърба. Лицето за около месец, останаха единични по челото.
Откакто захладня обаче кожата ми взе да се бели, особено след измиване. Било то и само с вода. Чудя се дали да спра скинорена вече, въпреки че пишеше че е за продължително мазане. Мажа го вечер или през вечер, доста ми щипе, дори след тези два месеца мазане.
Може ли да се използва само при нужда?
Отделно винаги се опъпчвам около овулацията си, а по време на цикъл и след него кожата ми блести...
Моля и за препоръка за бюджетен околоочен крем от който сте доволни Simple Smile

# 137
  • София
Не знам какво да те посъветвам за спирането на Скинорена. Може да пробваш без него известно време. Странно е, че кожата не е свикнала. Нали не го нанасяш на мокро лице?

# 138
Нормадерм на Виши е за тийн акне (14-15-16 годишни). Концентрацията на съставките е много ниска, за зряла кожа не върши работа, но ако се чувствате ок с него, си го ползвайте.

# 139
Хайде на безплатните онлайн консултации https://www.healee.com/bg/648275?utm_medium=email&utm_source … zaedno_sme_healee. Парят, парят...
Като гледам профилните снимки на някои от докторките, истински манекенки, срам ме е да им пиша Stuck Out Tongue Winking Eye

# 140
Някой може ли да предложи аналог на Зинерит, защото вече не се предлага или поне нещо ефективно срещу пъпки по бузите/по страните?

# 141
Една козметичка ми предложи Имекс. Не съм сигурна, че е аналог на Зинерита, но пак е антибиотик.

# 142
Една козметичка ми предложи Имекс. Не съм сигурна, че е аналог на Зинерита, но пак е антибиотик.
На мен дерматоложката ми смени козметиката, като ми изписа и Имекс (между другото май малко трудно се намира, защото в няколко аптеки го търсих, даже в едната казаха, че има проблем с доставката). Трябваше да го слагам сутрин и вечер само на засегнатите места. Забелязах обаче че ми боядисва кожата в жълто (може и аз да съм слагала повече количество де) при положение, че и сутрин и вечер мия лицето с гел и после минавам с лосион. Ползвала съм го около седмица и не мога да споделя мнение още. За сега няколко дни не го слагам, мисля да почна само вечер.

# 143
  • София
Не мога да разбера драмата с вноса на медикаментите за акне. Зинерит, Епидуо, чужд бензоил пероксиден препарат. Все ги няма, все се търсят, ще каже човек, че акнето е чудо невиждано в България!

# 144
  • САЩ
Сигурно покрай пандемията на производителите и дистрибуторите са им приоритет друг вид продукти.
И аз да питам за хидратацията. Имам Moisturazing factors на The Ordinary, но не съм особено доволна. Какво мислите за Neutrogena Hydro Boost water gel, става ли за акнетична кожа?
Скрит текст:
https://www.amazon.com/Neutrogena-Hydro-Hyaluronic-Hydrating-Moi … %2C198&sr=8-1
Съставки:
Water, dimethicone, glycerin, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, phenoxyethanol, polyacrylamide, cetearyl olivate, sorbitan olivate, dimethiconol, C13?14 isoparafin, dimethicone crosspolymer, chlorphenesin, carbomer, laureth?7, sodium hyaluronate, ethylhexylglycerin, fragrance, C12?14 pareth?12, sodium hydroxide, blue 1

Последна редакция: нд, 25 окт 2020, 02:13 от Flying_HiGh

# 145
Би трябвало да става. Всички съставки са със слаб комедогенен индекс (0-1).

# 146
Не мога да разбера драмата с вноса на медикаментите за акне. Зинерит, Епидуо, чужд бензоил пероксиден препарат. Все ги няма, все се търсят, ще каже човек, че акнето е чудо невиждано в България!

Това е защото дерматолозите изписват едно и също, но не мислят има ли го в аптечната мрежа, няма ли го...

# 147
Те ги спират от днес за утре за жалост, а лекарите надали следят какво е спряно от внос и какво са започнали пак да внасят...

Аз съм вече 3та седмица на Епидуо и бих казала че съм доволна от ефекта към момента, но има още какво да се чисти де. Разбира се появи се щипането, паренето и сърбежа след 3-4 апликации, но мен това не ме притеснява. Спрях го за няколко дни докато мине раздразнението и мазах само с Bariederm на Юриаж и слънцезащита. Появи се нечувано изсущаване на цялото лице, даже и околоочната зона, а там изобщо не съм нанасяла в близост, имаше белене няколко дни, направих едно микродермабразио и кожата светна. Появяват ми се доста пъпки и затворени комедони заради хормонални промени, но за 2-3 дни утихват и след още 5-6 дни мазане на белезите се скриват почти. Цялостно кожата ми просветна, а челото (което е най-големия проблем с множеството затворени комедони/бели точки) го оправихме на 60% - драстично намаляха тези бели точки, порите се свиха доста, има ги, но са по-малки. Продължавам да си се мажа с Бариедерм и Сквалана на The Ordinary за да хидратирам. Като цяло съм доволна на този етап.

# 148
Здравейте момичета ,
Преди малко си купих Алое гел на холика- холика с идеята да си го мажа на лицето вечерно време. Дали ще ми навреди, има ли противопоказен ефект върху акнеична кожа със склонност към образуване на кисти ?

🌻🌻🌻

# 149
Здравейте момичета ,
Преди малко си купих Алое гел на холика- холика с идеята да си го мажа на лицето вечерно време. Дали ще ми навреди, има ли противопоказен ефект върху акнеична кожа със склонност към образуване на кисти ?

🌻🌻🌻
Ако е този 99% аз го ползвах лятото вечер като афтър сън за тяло и за лице и нямах проблем. Но ми е лепкав на мен, не попива веднага. Лятото след слънцето и солената вода ми беше добре успокояващ
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт