Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 762
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
Ама положението е още по- зле. 
Почвам да чета темата от 1 стр.

# 196
Не спирайте Бензоиловия пероксид. Ще подейства. Но не стискайте и не чоплете пъпките. Задължително слагайте през деня слънцезащитен крем, дори и да вали сняг! И да пие витамини-Цинк, рибено масло, колаген.

# 197
Аз писах преди време, и аз съм майка на тийнка на 12 и се вълнувам.
Как и кога разбираме, че става дума за нормално тийн акне, което се оправя в даден момент, и кога и какво ни навежда на мисълта, че проблема ще е сериозен и ще остане и след тийн годините?
Като ви чета, повечето сте с проблеми останали след тийн годините.

# 198
Моето акне се появи когато бях на 30. Сега съм на 36.  Съмнявам се да се излекувам. Целта ми вече е да редуцирам пъпките и премахна петната. И така.

# 199
Здравейте, момичета!
Интересно ми е някоя от вас има ли в рутината си продукти на The Ordinary и доволни ли сте?

# 200
За Ординари е писано многократно в темите за акне. Да, ползваме. Прочетете.

# 201
  • София
Аз като тийн имах изумително чиста кожа - златиста слонова кост с леки лунички.
Появи ми се първото тъпо акне на 22 години от мръсен въздух. Оправих го. На 32 години беше бактериално - изтрепах бактериите. На 42 години - хормонално, започнах да се храня и да поддържам здравословно тегло над 45 кг.
Иначе, да - внимавам каква козметика ползвам и как живея, за да поддържам баланса .

# 202
Аз писах преди време, и аз съм майка на тийнка на 12 и се вълнувам.
Как и кога разбираме, че става дума за нормално тийн акне, което се оправя в даден момент, и кога и какво ни навежда на мисълта, че проблема ще е сериозен и ще остане и след тийн годините?
Като ви чета, повечето сте с проблеми останали след тийн годините.

Аз през пубертета бях с чисто лице, от 16 започнаха да ми излизат затворени комедони само по брадичката и много много рядко по някой на челото. След почисъване от козметик се изглаждаше всичко без проблем и без рецидиви. Проблема ми започна след 22, а ужасяващо стана положението след 25. Така, че може би не е толкова притеснително ако в пубертета има пъпки. Май на повечето споделящи, че се борят още с тази гадост им е избило след 20-те.

# 203
Аз имам акне от 13-годишна, сега съм на 25. Няма оправия с тия гадини. Контролира се, но не е много лесно и се изисква постоянство. Аз нямах пари да се поддържам, но тук от около 2 години ползвам редовно козметика и акнето по челото ми изчезна, както и това по скулите, около носа, устата и брадичката. Но по челюстта не спират да се появяват по 1-2 постоянно.
Няма как да знаем дали е само тийн акне докато сме още деца. Има много фактори. Погрижете се адекватно докато е рано, рядко си отива от самосебе си. Добрата хидратация е ключ към хубавата кожа. Дори да се маже с Пероксид да не позволява кожата да съхне. Слънцезащитен крем да се ползва докато са пресни белезите, за да не се задържат. Да маже и нещо допълнително за тях, например ниацинамид на The Ordinary. Като порасне още малко и още го има проблемът може да се почнат химически пилинги. Една моя приятелка така се отърва от много лошо акне. Още й излизат от време на време, но преди целите й бузи и брадичка бяха в пъпки.

# 204
  • Пловдив
Този пероксид ли ползвате?
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030009630

# 205
В момента ползвам Епидуо гел. Преди около месец опищях темата за него. Намерих си го и си взех 2 опаковки. Преди години не се продаваше в Бг и си го купувах чрез приятели от Англия, Германия и Гърция. Сега вече го има  и на нашия пазар. В един момент ми писна да занимавам приятелите си с моя крем и да ги моля да ми го купуват, точно тогава прочетих в началния пост на темата за аптеката на бул. "Христо Ботев" в София, в която приготвят крем с бензоил пероксид. Няколко пъти и от нея поръчвах. От Епидуо гела аз лично съм много много доволна.

# 206
От бензоиловия пероксид си докарах големи подкожни пъпки, които седяха два месеца и накрая ми останах дълбоки белези, просто така и не разбрах как действа този продукт, в началото бях много доволна, защото изкарваше всички подкожни пъпки на повърхността, но след като излязат имам чувството ,че после пак си оставаха и пак се възпаляваха, просто белезите бяха неизбежни,така че не съм много доволна от този продукт

# 207
Да, той не е подходящ за продължително ползване. Аз лично не съм фен. Оправяше положението до момент и после спря да действа.

# 208
Кой продукт с центела азиатика ще ми препоръчате за червени петна (белези) след изстискана пъпка?

# 209
Момичета, дъщеря ми е в паника, а и аз признавам си. Пускам снимки от днес- положението е ужасно. Тя никога не е била така пъпчасала. За съжаление след Домашното Обучение днес няма как да се свържа с дерматожката. Някой има ли обяснение? Никога до сега не е имала гнойни пъпки, никога.
Допълвам се говорих с дерматолога- под карантина е, иска спокойствие, няма да разчита снимка по телефон, да заповядаме в понеделник, а на въпросът дали да продължава с Бпероксид, каза, че за първи път чува да са избили пъпки от него.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 14:05 от mariat

Общи условия

Активация на акаунт