Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 160
  • 762
  •   1
Отговори
# 480
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте
От вчера чета темата и май всичко минах. Имах драма около 2-3 месеца с дебели, болящи подкожни пъпки около устата. Никога не съм имала кой знае какви проблеми с акне и адски ме изнервяха. Тъкмо да се махне една, и излизаха още 3. Взех салицилов спирт и прост цинков крем https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010011058 и започнах след миене на лицето да подсушавам пъпките със спирта (само върху тях) и след това с крема. Има ефект, поизчисти ми се лицето, а се бях отчаяла.
Сега малката щерка ми е дерт. Завъдила е стотици по челото, че и една тлъста на носа. А, и черни точки. Лошото е, че на нея не й дреме и я мързи да хаби енергия за толкоз миене  и мазане. Да не стане по-лошо се притеснявам. Ако мажете Скинорен сутрин, слагате ли друг крем отгоре? Как са нещата при него със слънцето? Чудя се дали тези витамини биха имали ефект (по-скоро май са хранителни добавки) https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030013670 Предполагам, че поне тях ще пие, пък вечер да я мацотя със скинорен и от време на време някоя маска за почистване.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 18:24 от Гита Ог

# 481
  • София
Върху Скинорена слънцезащитата е задължителна.А за да си я спестя с него се мажа вечер.Маските много помагат,но и аз не ги ползвам редовно.Хранителните добавки ако не помогнат няма да навредят.Състава на тези изглежда добре.Вит. В6 и цинк са ОК за кожа.Като милиграми незнам как са,дали не са малко.

# 482
Здравейте
От вчера чета темата и май всичко минах. Имах драма около 2-3 месеца с дебели, болящи подкожни пъпки около устата. Никога не съм имала кой знае какви проблеми с акне и адски ме изнервяха. Тъкмо да се махне една, и излизаха още 3. Взех салицилов спирт и прост цинков крем https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010011058 и започнах след миене на лицето да подсушавам пъпките със спирта (само върху тях) и след това с крема. Има ефект, поизчисти ми се лицето, а се бях отчаяла.
Сега малката щерка ми е дерт. Завъдила е стотици по челото, че и една тлъста на носа. А, и черни точки. Лошото е, че на нея не й дреме и я мързи да хаби енергия за толкоз миене  и мазане. Да не стане по-лошо се притеснявам. Ако мажете Скинорен сутрин, слагате ли друг крем отгоре? Как са нещата при него със слънцето? Чудя се дали тези витамини биха имали ефект (по-скоро май са хранителни добавки) https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030013670 Предполагам, че поне тях ще пие, пък вечер да я мацотя със скинорен и от време на време някоя маска за почистване.

1. Махнете спирта от рутината. Абсолютно забранено и погрешно е използването на спирт (лавандулов, салицилов) при акнеична кожа.
Спиртът изсушава кожата и така стимулирате жлезите да произвеждат още повече себум, т.нар. хиперсекреция.
2. Кремът на Софарма е отвратителен. На първо място в състава е petrolatum, който е съставка с висок комедогенен индекс - запушва порите. Сменете го с друг.
3. Хранителните добавки не повлияват акне. Поне моята дерматоложка ми е казала, че с колкото и цинк да се натъпча нищо няма да променя.
Добавките обикновено се пият около месец, след което трябва да се направи почивка от приема. Конкретната добавка, която сте пуснала "Акнеминиум" е доста скъпа според мен спрямо вложения състав. На пазара има по-евтини добавки със същите милиграми на микро и макроелементи.
Също така съм се смяла на описанието на продукта, че "почиства кожата".
Почистването се случва механично, то ако от добавки се почистваше кожата, ехеее.. Joy

# 483
Благодаря за включванията.
marinadp, със спирта и този крем се оправих. Не съм си обтривала цялото лице със спирт,с клчека за уши само подсушавах самата пъпка, след което мацах с крема. Факт е, че след 2-3м мъка, се изчистих. За добавките - ще огледам за друго, благодаря. Иначе и аз не смятам, че с пиенето им ще почистят кожата, но вярвам, че всички кожни драми се дължат на вътрешен проблем. Дали хормони, дали липса на витамини/минерали, дали алергии, но си идва отвътре.

# 484
Здравейте приятели! Като за начало Честита Нова Година! А сега по темата...Момиче на 14 години съм. Както сте видели от заглавието имам проблем с акнето. Пъпки започнаха да ми се появяват още преди година и половина, две. Тогава не бяха кой знае какво и не им обръщах много внимание, но все пак си бях взела някакво кремче, но само 3/4 дена след като лицето ми се изчистваше отново се появяваха(тогава имах повече на носа). По-големият ужас започна преди около година. Само за два дена от нищота ми се появиха пъпки по цялото чело, червени, гнойни абе с една дума отвратителни! От този случай започнах постоянно да купувам какви ли не кремове. 6 месеца след този случай лицето ми се поисчисти но само за около 2/3 месеца. Тогава историята се повтори, но с още по-голям гръм и трясък...Повярвайте ми изкупих аптеките и дрогерийте! НИЩО НЕ МИ ПОМОГНА! Само ставаше по-зле. Преди месец ходих и на дерматолог (Д-р Татяна Божилова), който ми предписа кремчета, но и те не помогнаха. Вече се отчаях...В момента най-засегнати са зоните на брадичката и около нея и на челото. В интернет потърсих и други кревове, които все още не съм пробвала-ЛЕД ZENIAC LP, ДАЛАЦИН Т, ЗИНЕРИТ и ИМЕКС. Моля ако има нещо, което на вас ви е помогнало (каквото и да е, дали крем, дали някакво процедура) споделете, също така ако сте пробвали някои от тези кремове кажете мнението си за тях. Също така съм от Варна ако искате да ми предложите даден дерматолог или козметично студио. Благодаря много предварително на всеки един от вас за предложенията!
При теб акнето най-вероятно е от възрастта и с времето ще изчезне. Храни се пълноценно, като избягваш сладките неща пълни със захар, почиствай добре кожата и не сменяй козметиката през няколко дни. Така ефект няма да видиш.

# 485
Здравейте! Честита Нова година!
Да сте ползвали случайно тази комбинация от Шуслерови соли? Доволни ли сте?

# 486
Върху Скинорена слънцезащитата е задължителна.А за да си я спестя с него се мажа вечер.Маските много помагат,но и аз не ги ползвам редовно.Хранителните добавки ако не помогнат няма да навредят.Състава на тези изглежда добре.Вит. В6 и цинк са ОК за кожа.Като милиграми незнам как са,дали не са малко.
Специфичното на киселините е, че действат дълготрайно. Т.е. като мажеш вечер слънцезащита на сутринта е задължителна. Дори и да спреш продукта кожата е фоточувствителна до две седмици след последното намазване.

# 487
Здравейте
А защо не оставиш детето на спокойствие, щом на нея самата не й пука? Ето така се създават комплекси! Винаги съм мразела това, че майка ми ми опява за този проблем! Създава ужасно неприятно усещане.

# 488
Аз пък страдах от това, че за нашите това бяха бели кахърии сама се мацотех с какво ли не. Даже и на козметик или дерматолог ще я замъкна, ако трябва, а не да я оставя да се сети, че не е ок, като стане положението ужасТ. Не се е закъхарила особено, а и не я натискам за всичко, споко. Ето, снощи каза, че много й щипе Скинорена и я пратих да го мие, явно няма да го бъде.

# 489
И на мен започна да ми щипе скинорена след два дена употреба, иначе от началото не ми щипеше. Щипенето трае около 10 минути, наистина е доста интензивно, но после няма и следа. Трябва да се изтрае, все пак в това е лечението.
За съжаление слънцезащита трябва през цялото време да се носи, когато сме навън. Аз си мисля обаче, че от слънцезащитните ми излизат пъпки и не знам какво да правя.

# 490
И на мен започна да ми щипе скинорена след два дена употреба, иначе от началото не ми щипеше. Щипенето трае около 10 минути, наистина е доста интензивно, но после няма и следа. Трябва да се изтрае, все пак в това е лечението.
За съжаление слънцезащита трябва през цялото време да се носи, когато сме навън. Аз си мисля обаче, че от слънцезащитните ми излизат пъпки и не знам какво да правя.

Смени слънцезащитата, защото без нея не може. Какво ползваш в момента?
Няколко пъти съм писала тук вече, с риск да се повторя, след като пробвах безумно много слънцезащитни, които ми запушваха порите, идваха ми тежки и ми образуваха и пъпки, в момента съм най-доволна от : https://www.laroche-posay.bg/tretirashti-produkti/Anthelios/Anth … SPF50-p25827.aspx
Наистина е "незабележим", супер лек като прясно мляко, не се усеща на кожата, наистина не дразни и не прави кир ефект с козметика под/над него както и с грим. Има и версия за матиране (със зелен етикет) и тя е хубава, но на мен ми е една идея суха за зимата, за лятото е супер.
За да си спестите излишно харчене на пари, най-добре отидете в голяма дрогерия и помолете за тестери на слънцезащита. Никога не са ми отказвали. С 1-2 мазания ще усетите дали това е вашия продукт, а и ще може да ползвате повече марки, за да имате база за сравнение.

# 491
Точно този флуид го заглеждам от известно време. Само се притеснявах дали като е флуид пази добре?
Иначе ползвах на Нивеа за лице, на SunDance един за чувствителна кожа и сега съм с Гарние.

# 492
И на мен ми се влошава кожата от слънцезащитни кремове, какви ли не съм ползвала вече... идва ред на един на Кларинс, та ще видим.

Скинорена трябва да го изтрае, няма как. Щипе, но трай бабо за хубост.

# 493
Силно вярвам, че пази добре, със сигурност по-добре от нивеа и гарние. Нищо против към марките, ползвам техни продукти, но специално за слънцезащита и грижа за лицето (и то за проблемна кожа) не мисля че са подходящи. Заслужава си инвестицията в дермо козметика според мен и откакто ползвам само такава проблемите с лицето ми драстично намаляха. За пример - от нощен крем на Микса и една маска за лице на Нивеа си бях докарала десетки запушени пори и затворени комедони, които нямаха махане с месеци.

# 494
О, аз хич не смея да си слагам на лицето продукти от дрогерии. Единствено на Миша ако намеря или други корейски. От тях почна да ме мъчи и дерматит, а дотогава нямах такива проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт