Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 102
  • 762
  •   1
Отговори
# 495
Аз използвах един екран на кларинс много години, който беше страхотен, обаче мисля, че го спряха от производство. Последно миналата пролет го търсих. Сега, за да намаля нещата, които използвам вземам крем, който е с 50 фактор защита, омръзна ми вече. Не смея да кажа, но след една операция преди няколко месеца, като че ли ми се наместиха хормони и т.н. и не са ми излизали нови. Сега само неострата с киселини и този крем със защитен фактор на дермалоджика използвам.

Edit: Сега погледнах, има го екрана на кларинс, вероятно е било нещо моментно UV Plus Ecran Multi Protection. Без масла, парабени, сулфати и силикони, много лека консистенция, за под грим е супер

# 496
Скинорена си щипе, ако не ми защипе дори започвам да се притеснявам действа ли. Не е приятно, но предпочитам да изтърпя. Възхищавам се на момичето което си приема пъпките, но до кога ще ги приема. Когато започна гадостта при мен, че и до днес близките ми неглижираха проблема, до толкова, че ми даваха абсурдни съвети като "абе мазни с крем здраве и ще мине", ще мазна аз, ама после... Съжалявам страшно много, че покрай тях и аз в началото подценявах проблема, ако си бях изградила рутина с правилните продукти още като започна сигурно да бях овладяла положението по-бързо. Направих грешката да опитам със спирт, да може би действа на хора с единични пъпки, но за акне влошава положението в последствие. Относно слънцезащитата, е това вече е болезнена тема при мен, всичко ми запушва, лъщи и тече, зимата е поносимо, но лятото... един ужас. Подцених слънцезащитата през пролетта и се сдобих с ужасно петно на челото. Използвам нощния мелабел от години, защото ми помага и срещу пъпките, нали са киселини, но ето че лекото подценяване на слънцезащитата веднага си каза думата. Сега тествам eucerin dry touch, уж нова формула с oil control, за това време на годината може, но за лятото пак няма да стане, а минах през всичко що е слънцезащита в аптеката и с нищо не успях да се разбера.

# 497
Аз пък точно от показания от ПийчХъни Ла рош съм недоволна. Лицето ми лъщи силно, крема имам чувството, че се разтича,  не го търпя въобще на лицето си. Сега съм взела на Миша 40 фактор. Обаче е зима и не съм сигурна как ще го чувствам лятото. Сега е идеален.

# 498
Buba_him, и аз ползвам същия Eucerin oil control, сега не особено редовно, но лятото на морето ми вършеше работа, не съм изгаряла изобщо. Само че никак не е лек като крем, напротив плътен го усещам. Май не ми запушваше порите, но и не мога да съм обективна, защото слънцето и морската вода по принцип ми влияеха добре и не съм имала влошаване точно тогава. Събирам и аз предложения за добър слънцезащитен за акнеична кожа, че това ми е направо отчайваща тема - от нищо не съм била супер доволна, просто се примирявам колкото да имам нещо за мазане.

# 499
Слънцезащитният на Ла Рош , който коментирате, съм ползвала и като човек, чиито пори се запушват от почти всичко, мога да кажа, че е много добър(поне на мен ми действаше добре). Това лято обаче си взех слънцезащита на SVR ( препоръчана тук и в една фейс група) от серията им против акне, в която се влюбих и отново ще си купя. Дори лятото попиваше добре, не ми лъщеше и не запушваше порите.
Аз спрях изцяло Скинорен последно време. Мажа се с хидратиращ крем през деня, ако излизам слагам ББ крема на Миша. Вечер почиствам добре с пяна, после маслото от сквалан на ТО ( което е просто страхотно и съжалявам, че толкова време чаках, докато се наканя да поръчам). Да чукна на дърво, ако не си пипам лицето, нещата са добре.

# 500
  • Пловдив
А защо е нужна слънцезащита?
Не мисля, че е добре да слагате пудри, фон джо тен и др. Така не става ли по-зле?

# 501
  • Ланкър, планините Овнерог
От слънцезащитите пробвах Авен, Виши, А-Дерма - всичко 50+ фактор. Само Авен повторих, другите си стоят  недовършени. Но и Авен мисля, че в комбинацията с маска на лицето, не е ок. От месец не съм мазала и може и това да допринася да се изчистих по лицето. Сега мажа само крем на Ла Рош, който е с 30 фактор, но и ББ на Миша е с фактор.
За Скинорен да питам. Допустимо ли е да се маже крем с пантенол над него? Аз се мажа с третиноин и над него крем с пантенол. Така щипането се намалява, но не знам с азелаиновата к-на как стои въпросът. Търсих инфо, но може и да не търся правилно.

# 502
А BB на Миша достатъчно добре ли пази с фактора 45. Дали да го използвам без слънцезащита сега зимата, докато съм на Скинорен? Защото досега под Миша слагах отделна слъмцезащита и става мазало.

# 503
Вечер почиствам добре с пяна, после маслото от сквалан на ТО ( което е просто страхотно и съжалявам, че толкова време чаках, докато се наканя да поръчам). Да чукна на дърво, ако не си пипам лицето, нещата са добре.

Какво е това масло от сквалан? Сквалана не е ли масло от нещо?

# 504
А защо е нужна слънцезащита?
Не мисля, че е добре да слагате пудри, фон джо тен и др. Така не става ли по-зле?

Защото слънцето (независимо дали се печете на плажа, работите в офис до прозореца, навън е облачно и вали или е зима) нанася огромни щети на кожата, които за жалост се проявяват след доста време. Слънцезащитата е изключително важна ако искате да имате хубава кожа и когато остареете. УВБ лъчите са тези, които карат кожата да чернее и изгаря, те отслабват през зимата, но това не значи че ги няма. УВА лъчите пък ги има постоянно силни, проникват и през облаците и те са основния причинител на фотостареенето на кожата, пигментни петна и бръчки, тъй като проникват в кожата и разрушават ДНК-то безвъзвратно (почти).
Кожа която се третира с киселини, третиноини и всякакви излющващи горния слой на кожата (броя всички продукти за акне тук, защото те действат на база излющване, пресушаване и всякакво нарушаване на кожната бариера) е абсолютно задължително да ползват целогодишно 50+ фактор и то с подновяване през деня, тъй като знаете слънцезащитата трае някъде 2-3 часа (без потене и мокренето).

Двете неща, световно признати като "анти ейдж" грижа с реален ефект са SPF и третиноин. Навсякъде вече се говори колко е важна слънцезащитата и как трябва да се ползва, особено в днешно време с бума на рак на кожата и меланома.

# 505
smiley_flower с голяма надежда опитах тази на svr, но уви същото, лъщи и се разтича.
Тази на Юсерин за сега бива горе-долу, но пак леко мазнее, особено към края на деня, лятото едва ли ще се сработим. Пробвала съм на Ла Рош, но не съм сигурна дали точно тази, не ме впечатли. Лятото опитах на Биодерма с цвят за кожа склонна към пигментация, бях сравнително доволна, но не е ок за под маска. И разбира се имам Миша, използвам рядко вместо фон дьо тен, избягвам грима, влошава ми положението, ако се налага слагам спирала и леко червило и си карам по пъпки и петна, сдухващо но пък какво да се прави имам си ги боря се както мога и се надявам поне да спрат да излизат нови 😢
Ще следя за предложения, ще опитвам и дано да намеря своята.

# 506
Вечер почиствам добре с пяна, после маслото от сквалан на ТО ( което е просто страхотно и съжалявам, че толкова време чаках, докато се наканя да поръчам). Да чукна на дърво, ако не си пипам лицето, нещата са добре.

Какво е това масло от сквалан? Сквалана не е ли масло от нещо?
Ето така се води: the ordinary 100% plant-derived squalane. Може и аз да не се изразих правилно.

Buba_him, аз съм се убедила, че всичко е до кожа. Едни неща, които при други са дали резултат, при мен влошават ситуацията. И обратното. Kissing Heart

# 507
# 508
А какво стана с аптеките, които забъркваха БП? Някой скоро да е поръчвал...дали си заслужава? Май сме коментирали, че е по-слаб като действие.

# 509
Слънцезащитният на Ла Рош , който коментирате, съм ползвала и като човек, чиито пори се запушват от почти всичко, мога да кажа, че е много добър(поне на мен ми действаше добре). Това лято обаче си взех слънцезащита на SVR ( препоръчана тук и в една фейс група) от серията им против акне, в която се влюбих и отново ще си купя. Дори лятото попиваше добре, не ми лъщеше и не запушваше порите.
Аз спрях изцяло Скинорен последно време. Мажа се с хидратиращ крем през деня, ако излизам слагам ББ крема на Миша. Вечер почиствам добре с пяна, после маслото от сквалан на ТО ( което е просто страхотно и съжалявам, че толкова време чаках, докато се наканя да поръчам). Да чукна на дърво, ако не си пипам лицето, нещата са добре.

Здравей ! Може ли линк към слънцезащитата на SVR от серията против акне ? Може ли да кажеш нещо повече за тази серия,доволна ли си ? Благодаря предварително !

Общи условия

Активация на акаунт