Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 003
  • 762
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
А какво стана с аптеките, които забъркваха БП? Някой скоро да е поръчвал...дали си заслужава? Май сме коментирали, че е по-слаб като действие.
какво е БП?
Аз пробвах с рецепта от кожен...бъркаха ми я 2-3 пъти, но не помогна...

Ще спирам скинорена аз...на синко много му щипе и сърби.

# 511
viki2910, това в конкретният слънцезащитен крем https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010014816
Серията е  SVR Sebiaclear.  Доскоро ползвах пак техен продукт, мисля че беше гел със салицилова киселина.

# 512
А какво стана с аптеките, които забъркваха БП? Някой скоро да е поръчвал...дали си заслужава? Май сме коментирали, че е по-слаб като действие.
какво е БП?

Бензоид пероксид, това е активната съставка в Епидуо гел и всъщност май тя най-силно и дългосрочно трепе гадините.
Относно аптеката на/около бул. Христо Ботев в София не би трябвало да не работи и да не предлагат техния крем. Аз го поръчвах два пъти преди около 2 години. Може да не е силен като Епидуо гела, но преди две години тук Епидуо нямаше. Обичам си БП много. Най-задоволителен за мен резултат имам от кремове с него. Въпреки че, явно не съм се оправила завинаги Disappointed

Относно спирането на Скинорен- няма как препарат срещу акне да не причинява щипане, сърбеж, белене и всякакъв друг дискомфорт по лицето. Трябва силна хидратация и слънцезащите. Иначе оправия няма.

# 513
  • Пловдив
Някой тези дни виждал ли е Скинорен в някоя аптека в Пловдив? Проверих в 2 - 3 във и около Хирургиите вчера, но нямаше.

# 514
Във Фрамар на Военна болница имаше, но беше 17 лв. и ми досвидя. В Софармаси е по-евтин, но не съм проверявала скоро.

# 515
  • Пловдив
Някой тези дни виждал ли е Скинорен в някоя аптека в Пловдив? Проверих в 2 - 3 във и около Хирургиите вчера, но нямаше.
от Софармаси го взех.

# 516
какво е БП?

Бензоид пероксид, това е активната съставка в Епидуо гел и всъщност май тя най-силно и дългосрочно трепе гадините.
Относно аптеката на/около бул. Христо Ботев в София не би трябвало да не работи и да не предлагат техния крем. Аз го поръчвах два пъти преди около 2 години. Може да не е силен като Епидуо гела, но преди две години тук Епидуо нямаше. Обичам си БП много. Най-задоволителен за мен резултат имам от кремове с него. Въпреки че, явно не съм се оправила завинаги Disappointed

Относно спирането на Скинорен- няма как препарат срещу акне да не причинява щипане, сърбеж, белене и всякакъв друг дискомфорт по лицето. Трябва силна хидратация и слънцезащите. Иначе оправия няма.

Аз май съм с късмета на начинаещия. В първата аптека, в която влязох, попитах за крема с БП  и те първо ме изгледаха странно, обясниха ми че в България няма кремове с тази съставка. Насочиха ме към серията на Акне Аут. Аз обаче междувременно проверих на тел, и видях че самите Акне Аут имат крем с БП - 5%, и им го показах. Първо казаха, че не се произвежда, после се погледнаха, посръчкаха се, и извадиха един с остатъчен срок на годност до Април тази година, намален на половина и ми го дадоха.
Още не съм го отворила да го тествам. На моята дъщеря, явно пъпките са хормонални, защото избухват на около месец, въпреки че още няма цикъл. Та сега докато се чудя какво да купя, и те изчезнаха почти изцяло. Останаха 3-4 незабележими, спокойни, неизбили, на вид като милиуми, но по-малки.

Та ако някой има нужда да провери в аптеката на пазара на Младост 1 в София, до магазин ДМ. Не попитах обаче дали имат няколко бройки, или това им е бил последния последен.

# 517
Скинорен има в Медея. 15.00 лв дадох аз.

# 518
  • над кукувичето гнездо
Мили дами, следях темата известно време, тъй като имах проблем с акнето. Имах различни по вид пъпки (някои дълбоки и болезнени, други съвсем малки и повърхностни) по челото, брадичката, шията, гърба, предимно в периода около овулация и менструация. След безрезултатно използване на някои продукти против акне (някои с временен ефект) и спазване на хранителни ограничения, консултация с дерматолог и ендокринолог, който препоръча тестване на тестостерон с резултат в граници, обсъдих въпроса с гинеколога си. Той препоръча тестване на всички мъжки полови хормони, не само на тестостерон, и то в определени дни от цикъла и установи повишено количество на един от тях. Провеждам лечение от 6 месеца и към момента нямам проблеми с акнето. Надявам се и след края на лечението нещата да се задържат.
Писах това, за да имате предвид и хормоналния фактор в борбата с акнето. Успех!

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 15:57 от hala_penka

# 519
Моля, кажете кой хормон и името на лекаря, който ви обърна това внимание! Аз съм пуснала абсолютно всички хормони в определените за тях дни, бях при няколко АГ с резултатите и никой не ми даде обяснение за пъпките.

# 520
  • над кукувичето гнездо
Андростендион беше малко над горна граница, изследвани в 3-5 ден от началото на цикъла.
Докторът е Георги Коларов, в София практикува.

# 521
Имам го изследван на 3 ден от МЦ, резултат  7.6 при горна граница 11.8. Е, ще продължавам да търся причината, защото съм сигурна, че не е кожен проблем. Само в областта на брадичката имам пъпки, останала част от лицето ми е добре.

# 522
Здравейте ! Някой използвал ли е вакуумен уред за почистване на порите ? Какъв точно,доволни ли сте ? Благодаря предварително !

# 523
Здравейте момичета.
Отново имам проблем с кистата на лицето, която отново се активира. Проблемът обаче е , че съм бременна и не мога да ползвам антибиотика , който мажех.
Имате ли представа с някакво мога да третирам ? Ще се свържа с лекар , но ако имате опит , моля споделете.
Благодаря , хубав ден 🌼

# 524
Здравейте ! Някой използвал ли е вакуумен уред за почистване на порите ? Какъв точно,доволни ли сте ? Благодаря предварително !
Аз днес си поръчах подобни и ултразвукова шпатола. Като дойдат мога да кажа първи впечатления...

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 20:33 от Punk_GirL

Общи условия

Активация на акаунт