Против акне/пъпки по лицето 11

• 59 675
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
  • в страната на чудесата
Виждали ли сте продукт с адапален в България?
Или с бензоилпероксид?

# 646
Виждали ли сте продукт с адапален в България?
Или с бензоилпероксид?

Към момента само тези се продават в България:

Адапален + бензоил пероксид - Епидуо 42 лв
Бензоил пероксид - Акне аут БП - 26 лв

# 647
  • в страната на чудесата
Много благодаря. Имате ли опит с епидуо?

# 648
Напишете епидуо гел в търсачката и ще намерите доста мнения.

# 649
  • София
Вече трета седмица щерката ползва скинорен, първо през ден, след това всеки ден вечер на засегнатите места. Но нито веднъж не е изпитала някакъв дискомфорт на кожата. А тук четох много мнения  за парене, щипане и тн. Дали не сме попаднали на някакво менте, или знам ли какво? Досега е ползвала малко мед козметика и бодишоп, не е да е свикнала кожата на третиране.

# 650
  • в страната на чудесата
Вече трета седмица щерката ползва скинорен, първо през ден, след това всеки ден вечер на засегнатите места. Но нито веднъж не е изпитала някакъв дискомфорт на кожата. А тук четох много мнения  за парене, щипане и тн. Дали не сме попаднали на някакво менте, или знам ли какво? Досега е ползвала малко мед козметика и бодишоп, не е да е свикнала кожата на третиране.
Не е менте, Ели, съвсем ок си е. Голямото ми момче нямаше никакви усещания със скинорена. Нямаше и съществен ефект де, вероятно не беше последователен. Неговото акне беше много тежко. Оправих го с хлорнитромицин и сяра, абсолютно анти на препоръката на дерматолога.
Сега малкият има малко комедони, но се притеснявам, че ще има по-сериозно акне поради генетичното предразположение. При него засега ларош измивен, биодерма себиум вечер и тук там клиндамицин ако има пъпка. Но комедоните са яки...

# 651
Не е менте, Ели, съвсем ок си е. Голямото ми момче нямаше никакви усещания със скинорена. Нямаше и съществен ефект де, вероятно не беше последователен. Неговото акне беше много тежко. Оправих го с хлорнитромицин и сяра, абсолютно анти на препоръката на дерматолога.
Сега малкият има малко комедони, но се притеснявам, че ще има по-сериозно акне поради генетичното предразположение. При него засега ларош измивен, биодерма себиум вечер и тук там клиндамицин ако има пъпка. Но комедоните са яки...
как сте ползвали хлорнитромицин и сяра, може ли инфо

# 652
Лосионът с хлорнитромицин е вече отречен метод.
Пъпките завяхват да, но остават страшни белези и пигментации.
Акне с антибиотици не се лекува.
Изборът си е ваш в крайна сметка.
Активното вещество в хлорнитромицина е хлорамфеникол, който потиска размножаването на бактериите главно шигела, е. коли, салмонела и  Staphylococcus aureus.
Акнето се причинява главно от P. acnes.
Staphylococcus aureus вторично се развиват след P.acnes. Демек ползвайки хлорнитромицин, той би подействал върху стафилококите, но P. acnes ще си останат. Затова веществото не е ефективно.

# 653
  • София
Как се ползва?В гугъл ми излизат само капсули и таблетки.

# 654
Имате ли отзиви за този тоник с 10% азелаинова киселина? Дали ще върши подобна работа като скинорен?
Активни съставки
• Azelaic Acid - 10% - Азелаинова киселина;
• Glycolic Acid - 8% - Гликолова киселина;
• Salicylic Acid - 20% - Салицилова киселина.

На мен ми повлия доста зле.
Изпъпчих се още повече от него.
Спрях го и нещата се овладяха. 😟

# 655
  • София
Не е менте, Ели, съвсем ок си е. Голямото ми момче нямаше никакви усещания със скинорена. Нямаше и съществен ефект де,....

Най вероятно така ще излезе - няма дразнене, няма и ефект.
Ще чакаме до края на февруари,  и тогава ще мисля друго лечение.

# 656
Здравейте!
От доста време имам проблемно акне,възпалено,пробвала съм доста кремове, гелове и т.н., но ефект нямаше. Наскоро посетих дерматолог и ми изписа Далацин Ц- 300мг и за локално приложение Актатак. Искам да ви попитам,дали някой от вас има опит с тези лекарства,какъв беше ефекта и дали сте доволни.
Благодаря предварително! 😊

# 657
От Епидуо гел трябва ли да се усеща нещо,снощи се намазах за 1ви път и нямаше никакво дразнене ?

# 658
Добре де, как намирате Епидуо без рецепта....

# 659
От Епидуо гел трябва ли да се усеща нещо,снощи се намазах за 1ви път и нямаше никакво дразнене ?
Аз усетих парене, изсушаване и започна да ми се бели кожата след 2-3 намазвания.
Добре де, как намирате Епидуо без рецепта....
Дамата по-горе не е казала, че е взела без рецепта!
По принцип може да се вземе и без рецепта, зависи на какъв фармацефт ще попаднеш!

Общи условия

Активация на акаунт