Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 69

• 42 796
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • DE
Не ви ли притеснява варовика с тая черна стена. Колкото и мека да е водата капките винаги оставят бели следи. Аз бих се ужасила от идеята, че след всяко къпане ще трябва да се подсушава, за да няма следи Thinking

# 586
  • тук и там
Аз щях да пиша същото..Не е добра идея черни плочки в душ зоната,защото  от котления камък става ужас.При нас са бели блочките и  чистя след душ само стъклото(преградата) на кабината със стъклочистачка.

https://www.ikea.bg/products/laundry-cleaning/cleaning-accessori … ampaign=AI_search

И въпреки това-когато правя голямото седмично чистене,виждам че има останали малко следи от капки  котлен камък.

# 587
  • Варна
Аз не мисля ,че стената е черна - това е пак кафяво, но в сянка. Или бъркам?

# 588
  • при моите любими
Аз имам графитено сиви плочки в банята, на пода и на едната стена в душ кабината. Изобщо не им робувам. И фугите са черни и съвсем не се замърсяват.

# 589
  • тук и там
Сиви е едно,черни-друго. И ние в другата баня сме със сиви мат, и е окей..Ама черни,още повече ако са  и гланцирани  за душ зона,не е окей според мен.Сигурно зависи и от водата,но при нас  котленият камък е голям проблем. Ще слагаме  инсталация  против котлен камък,но ще е след някоя и друга година,че хич не са евтини и те..

# 590
  • Велико Търново
Стената не е черна, а отново  в бежаво. Изглежда черна заради сянката която прави.
Другите две бани ще бъдат в черно и сиво, но мен не ме притеснява варовика по черен фаянс.
Ще мислим още кое как ще бъде, но майстора каза, че варианта за рязане птпада, дори и лазерно такова.

# 591
Стената не е черна, а отново  в бежаво. Изглежда черна заради сянката която прави.
Другите две бани ще бъдат в черно и сиво, но мен не ме притеснява варовика по черен фаянс.
Ще мислим още кое как ще бъде, но майстора каза, че варианта за рязане птпада, дори и лазерно такова.
Кое отказва да реже майстора? Гранитогреса дори за редене на под все някъде се реже... Ако е да реже фаянсовите плочки до размер на гранитогреса - абсурд да се прави на всяка плочка, те си завършват лекичко заоблено.

# 592
  • Велико Търново
Да, именно, рязане на фаянса до размера на гранитогреса.  Все едно фабрично да са бъдат еднакви на ширина, независимо от фирмата. Категорично отказа, а аз със своите лаически знания си мислех за възможно.

# 593
Да, именно, рязане на фаянса до размера на гранитогреса.  Все едно фабрично да са бъдат еднакви на ширина, независимо от фирмата. Категорично отказа, а аз със своите лаически знания си мислех за възможно.

То е възможно, ама после стои грозно.

# 594
Здравейте.. толкова се ядосах. Днес отивам да чистя в спалнята след мебелистите и бригадата. Да изчислят цялата стая, да започна да си редя дрехите в гардероба и разбира се да закача пердетата си .. познайте какво виждам .. омазано с нещо по новата ми стена. Нямам идея какво е. Не се маха с вода или с вода и препарат за съдове.  Не знам и кой го е направил от всички 10 члвека, които работят в апартамента - мебелисти, майстори, тези за вратите.
Помагайте как да го махам или да пребоядисваме пак мястото?

# 595
Аз се сетих за един вариант горе долу да стане, ако гранитогреса е дървесен декор и се реди като дюшаме с разминаване 1/2, а дългите 60см са на едно мято до фугата, а на другото до "разминаването".
Олеле, как го обясних... Scream слагам скица за ориентир
Скрит текст:

# 596
Marchelsi, аз залагам на мазно, но идея нямам как да се махне от стената. Ако е мазно не съм сигурна, че ще хване боята отгоре.
И все пак по-добре е от това, което аз заварих след майсторите с вратите....бяха ми оставили кръв по плочките...

# 597
Ако е мазно - обилно напръскване с Мелио или друг обезмаслител. Ако трябнва неколкократно.

# 598
Да добавя - след забърсването с обезмаслител, можеш да намажеш петното с Боро контакт, той прави тънък филм върху основата (знам това, защото пръски от Боро контакт след това много трудно се премахват - и от ръцете, и от повърхности, буквално трябва да се чегърта с домакинска тел примерно). И вече след изсъхналия грунд малко латекс мацвате върху петното. С Боро контакт няма да продължи да избива мазно към повърхността.

# 599
Някой има ли представа колко пари ще излезе да се усвои тераса, приблизително? И бързо ли става?Знам, че зависи от много фактори, но приблизително.

Общи условия

Активация на акаунт