Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 69

• 42 777
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • При елфите ...
Някой ползва ли универсален калъф за диван... (еластичен с пръчици за оформяне)... сполучливи ли са за ъглови дивани... (като този)...

https://www.youtube.com/watch?v=38RTJdxA5Co

Да, само че не за ъглов. Обаче моят калъф има допълнителни ластици отдолу, така че да не се разчита на подпъхване. Ако е проектиран за ъглов, защо да не стане.
На клипчето обличат двете части на ъгловия диван всеки с отделен калъф... чудя се каква е материята на калъфите...

# 616
Ще обзавеждам бебешка стая, но ми е такова предизикателство, че чак не мога да се насиля да опиша какво и как го искам Grin Ще имам нужда от помощ и да чуя други мнения, защото главоблъскам от доста време насам, но главата ми не ражда нищо Flushed

# 617
  • Варна
Ще обзавеждам бебешка стая, но ми е такова предизикателство, че чак не мога да се насиля да опиша какво и как го искам Grin Ще имам нужда от помощ и да чуя други мнения, защото главоблъскам от доста време насам, но главата ми не ражда нищо Flushed

Момче или момиче?

Какво харесваш като стил? Класически бебе стаи, креативни?
Снимката е линк

# 618
Хм... Бебешка? Най-лесно е да разгледаш снимки в търсачката и да се сдобиеш с идея. Пък после бихме могли да кажем кое къде сме го видяли. Simple Smile

Аз например, ако трябва да обзавеждам повторно бебешка стая, имам ясна представа какво ми е необходимо в нея - каква кошара, какъв стол за кърмене, какво гардеробче, какви декорации, какви уреди, какъв килим... Просто защото вече съм изпробвала какво "работи" и какво не. Но ако е за първи път - гледаш снимките и се вдъхновяваш. Simple Smile

Имаше и тема за бебешки полезни покупки или нещо от сорта беше, в раздел Бъдещи мами.

# 619
Препоръчайте свястна фирма за външни алуминиеви щори и первази за прозорец, ама здрави, не за украса. Не съм сигурна дали ще станат външните щори като всичките прозорци са отваряеми.

# 620
Бебето е вече на 11 месеца. Така изглежда стаята:  

В момента има бебешко легло, скрин за временно ползване, няколко коша с играчки и един топ матрак.

Искам да сложа една-две етажерки Калакс, защото ми изглеждат много удобни за подреждане на играчки и книги. Трябва ми е нещо като гардероб за дрешки, одеала, спално бельо, пелени. Клоня към Пакс с телени кошници и рафтове, евентуално лост. В момента държа дрехите и пелените в скрин с чекмеджета в нашата спалня, но не ми е удобен. Голям хаос става, защото няма много място и се налага различни видове дрешки да се застъпват и не ми е прегледно така.

Та, да кажа какво ме затруднява в случая Simple Smile
Първо, търся временен заместител на топ матрака, защото в момента спим на него с бебето. Тя отказва да спи в леглото си, а нашето легло е много високо и ме е страх да не падне. Второ, чудя се на коя стена да сложа етажерката и гардероба, а и "леглото" и кошарата. И трето, не знам какви завеси и килим да поръчам, кое от двете да е по-шаренко и кое по-едноцветно, като на едната стена искам да сложа шарени стикери и ми се иска да са навързани тематично все пак Flushed Как ви звучи? Joy

# 621
Отново търся съвет. Какъв цвят за подова настилка е подходящ за цвят орех мебели /нещо подобно ще са мебелите/?
Скрит текст:
Само не трябва да е бял, сив или прекалено тъмен.

# 622
Dark_Chocolate, според мен мисли стаята като детска за малко дете, а не бебешка, защото детенцето ти вече е пред прохождане (ако вече не е проходила), та минава бебешката възраст. Ти си знаеш детето кротко ли е, по-активно ли е, но помисли за обезопасяване на шкафове и гардероби, т.е. да са закрепени за стените, че малките много обичат да влизат в шкафове и да се катерят по тях.
Според мен стикерите да са на стената между 2-те врати. Там не би било удачно да се слагат мебели, а ще се вижда от другите 2 стени.
За другото не мога да ти дам съвет.

# 623
Здравейте. Може ли да ми дадете идеи за библиотеки? Харесала съм от ИКЕА, но не искам да плащам тези пари за доставка. На всичко ще ми излезе около 200лв. Говоря за 2 библиотеки и тв шкаф от серията HEMNES:

https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/bookcases-shelvin … blioteka/60413502
https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/tv-stands-media-u … tv-shkaf/50413526

Надявам се да пуснат безплатни доставки за зона 3, но имаше през август и не мисля, че ще пуснат отново тази година.

Може ли дами дадете идеи за други библиотеки и тв шкаф или секции с голямо място за книги.

Благодаря.

# 624
Dark_Chocolat, много бързо растат бебетата, затова най добре да я обзаведете като детска стая.
 Ето няколко от мен

Оставете да има празно пространство и място за игри, в тази възраст това им трябва Simple Smile.

# 625
Препоръчайте свястна фирма за външни алуминиеви щори и первази за прозорец, ама здрави, не за украса. Не съм сигурна дали ще станат външните щори като всичките прозорци са отваряеми.

Аз в момента гледам на Алекса ламелните външните щори.

Не знам дали са добри.
Относно отварянето на прозорците не виждам защо би трябвало да има проблем.

# 626
  • Велико Търново
По-разумно е да се гледа на стаята като детска, а не бебешка. Важно е къде има контакти, за да съобразите къде ще има тв, лампа или отоплителен уред. Аз също бих сложила един гардероб, малък, и скрин с панери вместо рафтове и прахосубиращи неща. Детето скоро ще изсипва и рови само в играчките си, аз не съм виждала подредено дете под 5/6 г, което да обича да му е подредено и да не прави хаос Simple Smile оставете му пространство да твори Simple Smile!

# 627
Аз бих махнала кошарата след като така или иначе не спи в нея. И бих инвестирала в легло, на което да спите и двете. Докато се налага, а след това само за детето да остане. Щом те е страх от падане може да го допреш до стената и да сложиш преграда от другата страна. 👍

# 628
И аз така мисля, щом има проблем детето да спи само. То и без това съвременните легла не са особено високи, така че и да се изтърколи в един момент, няма да се удари особено. Аз също много се притеснявах за моето дете, че и трябваше да го пазя особено от удари, но те не са толкова непохватни. Ако толкова много се притесняваш, дюшечето от кошарката можеш да го сложиш пред леглото, и да се изтърколи, ще е на меко. На него ще може и да седи да си играе, ще ѝ е една идея по-удобно да се качва и слиза от леглото. А до половин-една година вече няма да има такава опасност. Като му направиш 1-2 весели калъфа, дори може да се мести и на други места в последствие.

# 629
И аз искам да има простор, но с това легло, на което ще спим заедно, не знам как ще се получи. В момента с топ матрака е ОК, защото е нисък, но не ми е удобен да оправям "леглото" сутрин и не ми се вписва. Мислех си за тези легла, но се отказах, защото ще отнемат 160 см от стаята: https://www.ikea.com/gb/en/p/utaker-stackable-bed-pine-00360484/ Иначе са удобни, защото, ако след половин-една година започне да спи сама, просто ги слагаме едно върху друго и става по-широко в стаята. Но май вече не се предлагат, така че и да искам, няма как.

Другият вариант, който обмислям е този матрак за диван, като сутрин се сгъва на две: https://www.ikea.bg/rooms/living-room/sofas-armchairs/sofa-beds- … -s-pyana/50340163 и си остава просторно.

Третият вариант е наистина да преместим кошарата до спалнята и да се опитам да я отуча от нощното кърмене и да не се буди по 100 пъти.

Измисля ли това, ще ме отпуши и ще ми е по-лесно с другите неща.

Показаните етажерки горе са супер, точно такива си харесах. Задължително всичко ще бъде захваното за стената, но трябва много добре да измислим кое къде ще бъде, щото трябва да се дупчат стените и ще трябва да се запълват, ако се наложи местене.

Общи условия

Активация на акаунт