Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 69

• 43 492
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Mendeleevka, имаш същият плот и гръб като моят Simple Smile .

# 241
  • Велико Търново
Аз да си кажа, с ММ се отказахме от мислене и умуване на интериора. Тъкмо харесам нещо, той го одобри и хоп друго се появява... Решихме да не се напрягаме излишно и да спорим за цветове ( според ММ аз имам лека форма на далтонизъм... Глупости на търкалета) и ще се обърнем към архитекти, които се занимават с интериорен дизайн. При всяко положение колкото и да струва, поне ще си спестим спорове по между ни.
Аз за един гранитогрес се натрових докато изберем, намерим и харесаме двамата, камо ли за още какво ли не...

# 242
Аз да си кажа, с ММ се отказахме от мислене и умуване на интериора. Тъкмо харесам нещо, той го одобри и хоп друго се появява... Решихме да не се напрягаме излишно и да спорим за цветове ( според ММ аз имам лека форма на далтонизъм... Глупости на търкалета) и ще се обърнем към архитекти, които се занимават с интериорен дизайн. При всяко положение колкото и да струва, поне ще си спестим спорове по между ни.
Аз за един гранитогрес се натрових докато изберем, намерим и харесаме двамата, камо ли за още какво ли не...
Ние не спорим, ММ казва направи както ти харесва, поне това ми е спестено, но прави каквото искаш значи, че и аз търся мастори, инспектирам, не одобрявам...тръшкам се и излизам черен дявол в очите на "специалните" и трудно намиращи се майстори. Един турчин ми прави плочките в банята, стриктен, прецизен, всичко оставя почистено, идва на секундата когато сме се уговорили....де да можех да намеря такъв майстор и за всичко останало до сега да съм подновила целия апартамент.
skk007, генът за далтонизъм се предава с мъжката хромозома и е характерен за мъжкия пол. Stuck Out Tongue

# 243
  • Стара Загора
Mendeleevka, имаш същият плот и гръб като моят Simple Smile .
Да,Natt, вярно Smirk

# 244
  • Canada
Дръжките по средата на чекмеджето и металните лайсни по външните ъгли в баните са ми голям проблем на мен. 😁

# 245
И на мен това с лайсните в баните ми е голям проблем и едва намерих майстор който работи без лайсни само с пилене на 45 градуса. Да покажа малко от банята че не е напълно готова има един шкаф да се прави над мивката и тоалетната. Същите плочки но гланц ще са гръб на кухнята. Това е кухнята до момента, още не са сложени челата но са същия цвят и ще бъде кухня без дръжки. Мивката е под плот Бланко скалисто сиво смесителят също на Бланко в същия цвят.горните шкафове омаслен естествен фурнир.
Скрит текст:
Скрит текст:
И се чудя харесаната от мен маса ще ли е ок като шарката на мрамора е друга и дали ако се спра на въпросната маса но с тъмни крака ще си върви с тези столове че изглеждат много удобни и съм поръчала един за проба а тапицерията не задържа петна и ми е важно това .https://www.vivre.bg/p-1029919/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0 … taylor_light_grey
https://www.arredishop.it/tavolo-90x160-allung-240-tomasucci-tip … le-grey-3825-3825.(Между другото италианците скоростно ми отговориха и цената с доставката е едно към едно с Вивре само че те предлагат и тъмни крака а от Вивре трябва да ги пръскам прахово)Столовете обаче са налични само в mint цвят а аз съм харесала сивите.
Ще чакам да споделите мнение върху терзанията ми.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 08:23 от Niss

# 246
  • Варна
Много са ми неприятни лайстните! Приемам такива
Скрит текст:

# 247
Niss, тези столове ми се струват супер непрактични за ежедневно ползване Rolling Eyes
За мен това са столове за трапезария за гости, която се ползва рядко и няма седни-стани по 50 пъти на всяко ядене. Стола трябва да се хваща с две ръце странично, че да се премести, а дете няма никакъв шанс, освен да го тътрузи по пода... А и като се знам аз как все съм с влажни ръце, слагайки нещо на масата...
Всеки ден трябва да минаваш с мини прахосмукачка в гънчиците около копчетата, че се пълни с мъхчета и трошички...
Аз съм за удобна тапицирана седалка и дървена облегалка, или поне обкантено с дърво (или метал) на някое удобно за хващане място на облегалката, че да може просто да се мине с влажна кърпа Simple Smile И тапицерията с копчета я оставям за креслото, дивана или спалнята... Мързел съм станала, но нямам вече сили, нерви и най-вече настроение да слугинувам на къщата Blush

# 248
Не посмях да го напиша одеве, след като ги видях, но изцяло съм на същото мнение!

# 249
Разбирам ви но на мен довода за удобството ми е че и двамата с мъжът ми работим от вкъщи и ми трябват удобни столове за гърба и да ги ползвам и за работа съответно  не ми се иска да купувам и офис столове и да ми се мотат и те из хола. Така че търся двойно предназначение.Повечето леки столове не са подходящи да седна и да работя на тях без да ми се схване всичко. Освен това изобщо не намерих никъде столове които са с изи кеър плат който не задържа петна а не искам разни изкуствени кожи защото
 много мразя такава дамаска а обикновен плат с малко дете не мога да изпляскам.Така че в случая аз повече търся мнение стилово как ви се струва защото те са по-скоро класически стил а аз като цяло търся по модерен. Днес ще дойде стола ще вида колко е тежък и т.н дават го 9 кг . Не се притеснявайте да ме убиете с мнение Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 09:43 от Niss

# 250
Ако няма да работите на трапезната маса, става още по-важно да са леки за носене и удобни за пренасяне...
Някак не ми се връзват с modern визия. Може би това https://www.vivre.bg/p-1079038/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0 … _arosa_anthracite, това https://www.vivre.bg/p-905153/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB_dory?ch_t … e=3&ch_id=128 или това https://www.vivre.bg/p-1157866/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0 … 0%B0_batilda_grey
със същите доводи за хващането за тапицерия...
Но щом ще се ползват целодневно, по добре да идеш във физически магазин да седнеш Simple Smile

# 251
  • тук и там
Нито дръжки забелязвам ,нито лайсни и подобни неща.Трябва да е нещо очеизвадно,че да го забележа и да ме подразни.Помня ,че като пусках кухнята в темата ,някой ме беше попитал , защо няма дръжка на едната врата.Ако не ме беше попитал  - честно ви казвам , и до ден днешен нямаше да  съм забелязала..Blush.Grinning

Аз съм питала,но ще се се повторя.За супер кофти тоалетна,съвсем малка-със умопромачителен фаянс,какво може да се направи-без да се къртят плочки.Бях се насочила към боядисване на плочките ,но освен в някой чужбински блог, и то на снимка(най-вероятно поне малко обработена) -не съм виждала изпълнение  на живо.Та щом не се възползват от тази възможност повече хора,си мисля че едва ли  става хубаво. Та-мога  ли да налепя нещо отгоре,плоскост или имитация нещо (някой си спомням,че беше пускал точно белгийски плоскости,които имитират теракот,но не знам в тази или в другата тема за баните).И да може да се лепи и на пода.То има тоалетна чиния сложена вече,не знам това ще пречи ли за поставяне на друга настилка  на пода.Извинете ме за тъпите въпроси,но наистина не съм никак наясно със ремонтите ,изпълнението им и техническата част.

# 252
Още повече!
За да се стои дълго на един стол, най-малко трябва да не е с права облегалка, пък макар тапицирана с много дунапрен.
Според мен дори с леки подлакътници.
Абстрахирай се от стила на краката и цвета, но нещо такова
Скрит текст:
И от личен опит-без мерене матраци и столове не се купуват. Има магазини много- сядате от стол на стол и така изберете.

И един цитат за ергономичността на облегалките:
“Облегалката трябва да следва извивката на гръбнака и да поддържа гърба, така че да се облекчава стреса върху гръбните мускули в седнало положение. По принцип, облегалката трябва да е достатъчно високa, за да достига плешките; достатъчно широкa, за да поддържа талията по цялата й ширина; и да има лумбална опора, за да поддържа естествената извивка на долната част на гръбнака.“

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 09:33 от second

# 253
Peneva не знам дали погледна масата но на мен не ми се връзват тези столове които ми постна с тази маса.Те са по скоро сканди и си вървят с маси с дървесни крака.Освен това седях на сумати подобни столове по магазините да леки са но до там изобщо не са удобни да си стоиш дори и само за хранене. Няма нищо мекичко за д-то а за гърба са убиец.Някой ако има удобен трапезарен стол да сподели какъв е.

Second аз обиколих де що видях магазини седях на сумати столове масово модерните в момента стигат до средата на гърба и не стават мисля че и твоя показания е такъв едва ли съм сядала точно на същия но съм сядала на подобни и не искам облекалки до средата на гърба. Иначе аз поръчах един стол от Вивре  ище го тествам специално на него пише че е подходяш за хора с проблеми с гърба или нещо такова.Очаквам наистина да имат ергономичност.

Kaisia може да си налепите плочки отгоре няма проблем стига да не искате вие да си го правите. За пода също може да се налепи нещо ноза да не махате тоалетната и да не ви се вдигне нивото единственото  което се сещам че става за мокри помещения ако го броим мокро е lvt flooring сега ми изхвръкна как се водеха на български.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 09:41 от Niss

# 254
  • DE
Кайсия, хубава кухня, но винаги се чудя, защо качват втората фурна толкова високо. Ако е микровълнова която се използва често е супер неудобно, особено ако топлиш нещо течно. Гледам много предавания за дизайн и забелязах, че това е американски модел. Особено се шокирам като видя малка фурна отгоре на мястото на аспирацията Thinking

Общи условия

Активация на акаунт