Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 69

• 42 897
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Щом харесва коли, можеш да му потърсиш същото перде, но с превозни средства - багери, монстър коли, кранове и т.н. Също и килим такъв, би трябвало да им се радва по-дълго. Към 5 г. животните вече им се струват "бебешки". Въпреки че моите впечатления от момчета са, че те малко, да не кажа почти никак, (не) се вълнуват от дизайна. Мъже, просто малки мъже. Сигурно има и изключения, но ми се струва, че това е по-скоро правило.
Бих те посъветвала да има шкафове с чекмеджета - за всичките лего парчета, за десетките малки и по-големи колички, за други видове конструктори - релси и т.н.
Бяло перде с картинки/фигури си е перфектно за детска стая на малко момче. Джунглата се връзва със зелените стени, но от друга страна цветът на стените може да се съчетае и с превозни средства в по-ярки цветове - жълто, оранжево, тъмно синьо, сребристо (коли металик Laughing). Не залагай на скъпи пердета/килимчета, че  може да се наложи да ги сменяш след година-две.

# 376
Аз съм за едноцветен килим, бежов, пясъчен цвят. А пердета по-цветни.
Такива?

Или такива?

# 377
До каква възраст мислите че се котират такива десени. Мислех си вариант за разни коли и животни като лепящи стикери за стените а пердето и килима по темата но без детски десени че след 2 г да не ми заяви че са бебешки и пак 500+ лв за подмяната им.
Ето снимка от стаята за по-нагледно но още е в груб вид.
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 11:10 от Niss

# 378
Затова предложих само пердета, с неутрален килим.
Показаните са ок. 100 лв. И се сменят за 2 мин.
Стикери не знам как се разлепят от стена, ако стоят твърде дълго сигурно ще се наложи пък при свалянето им да се пребоядиса. Това е още по-голяма занимавка, освен парите.

# 379
Стикери не бих сложила, както и твърде "бебешки" килим Simple Smile
Стигат завесите на леглото, които ще махнете като порасне и перденцата (мммм, тези с маймунките са съпер) да ги замените с по-сериозно Wink
Въже за катерене не бих слагала, опасно си е Hands V
Предвиди му бюрце да има и място за сядане за рисуване. Детски столове и има в цветове и десени каквито се сетиш, а стола така или иначе ще се подменя като станат около 10 годишни...

# 380
  • Варна
Може да заложиш на динозаври, момчетата са фенове обикновено, кръщелникът ми поне вече е първокласник, но още си ги харесва.

# 381
  • при моите любими
Моите деца са на 10 и 12. Като беше бебешка беше жълта, със стикери на мечо пух и подобни герои. Пердета и килими в неутрални цветове. После стана зелено с една стена в тапет на цветни ръчички. Сега предстои ремонт, защото разделих децата в отделни стаи и тази ще е само за дъщеря ми, иска вече бяло и черно. Мебелите всичките са бели и май взех правилното решение, защото се връзват на всякакви стени и аксесоари.

# 382
При мен на 5 г. и малко динозаври, акули, мечо-пух вече станаха "бебешки". Включително за дрешки - разни весели пижамки от Джордж. Спайдърмен, коли, багери, кранове и т.н. станаха актуални. За момче говоря. Иначе за момиче ЕлзИ се носят и на много по-голяма възраст.

# 383
  • Варна
С пердетата е доста труден избора.
Може би нещо с дърво или ако не искате такъв принт - бледо жълто, кремаво.

За катеренето - може да не е въже, а въжена стълба. Би било много интересно : )
Има много дибри идеи тук

# 384
  • тук и там
Момчетата не обръщат много внимание на десени,цветове и прочие. По-скоро ги интересуват играчки.И това за играчките -важи за всяка възраст,само  играчките стават по-скъпи..Stuck Out Tongue Winking Eye .Първо камионче,после таблети и телефони, после коли  и мотори и т.н ..Сложи каквито харесваш аксесоари . Нищо че са детски-с животни и т.н.Най-лесно е после да смениш дребните неща.
И при нас е Kura, сега ще купуваме бюро и килим ,и   доста възглавници  в зависимост от цветовете които ще изберем за бюрото и т.н. Ta ако решим да сменим синьото със сиво,ще сменя възглавници и бельо ,някоя и друга цветна рамка и готово.Килимите също не са скъпи в Икея.
Скрит текст:

Аз бях харесала едни стикери за леглото,но не знам още колко време ще е с него,а възглавници  мога да сменя лесно.
Скрит текст:

Може пердетата да са бели или поне едноцветни  ,само (не знам как се казва това дето прибира пердетата,като панделка стои-)да  се смени на по-късен етап,ако решите да сменяте цветове и десени в стаята.В смисъл, дребните аксесоари се сменят най-лесно.
Цветовете(зеленото)  и десените във вашата детска  ми харесват   много повече от колкото нашата, но ще гледам и аз да  пооправя нещата ,като купим бюрото..Давай смело-декоративни възглавници лесно се сменят,тента и спално бельо или кувертюри-още по-лесно,в случай че омръзнат джунглата и животните..

# 385
Идеята за стикери по леглото звучи много разумно. Така миньоните лесно ще бъдат сменени от Пепа Пиг, а тя пък - от монстър тракс, а те - от майнкрафт и т.н., и т.н. Горе-долу всяка година по мои наблюдения се сменят пристрастията при малките момчета.
Така хем лесно ще променяш интериора, хем няма да се вкарваш в големи разходи.

# 386
  • тук и там
Май няма голямо разнообразие от тези стикери  , и струват 50 евро..

# 387
Аз смятам да правя нова кухня, можете ли да кажете МДФ ли е по добре или ПДЧ. Една позната има МДФ каза, че  се драскала много...в процес на търсене на модел съм. Ще се радвам и за съвет за термогръб и плот, материал, цени, трайност, лесно почистване.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 13:05 от mimi.7299

# 388
А не може ли стикери да се поръчат на фирма да ги отпечата? Има много фирми, които предлагат печат върху всичко възможно. За България говоря, че знам, че Кайсия не е тук за постоянно.

# 389
О като беше малък сина ми беше обзет от мания по филмчето Колите,  имахме пижами, чаршафи, килимче, часовник с герои от филма, аз наизуст го бях научила. Моя син все още иска шарено спално бельо, имаме с герои от Междузвездни войни и други. Стикери на стена не препоръчвам, че със свалянето на стикера пада и мазилката.

Общи условия

Активация на акаунт