Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 9- ма тема

• 55 541
  • 831
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Видях ФГ, поне част от галерията им, излезли са от дупката.
Аз останах с впечатление, че е съвсем "на зелено" обекта, затова споделих по-раздробени плащания.

# 661
Това е странно за Явор, винаги в договора, който се праща предварително преди подписване е описана точно схемата. Вероятно е проблем в комуникацията и не сте уточнили каква точно схема искате, или те не са разбрали. Ако има фирма, която е с нисък риск това е Явор, тъй като собственика има друг стабилен бизнес. Разбира се няма гаранция за нищо, но говорим за сравнение на риска. Вие към коя сграда се насочихте?

Предполагам, че се получи така, защото при съвсем първия ни разговор ни предложиха да ни пратят направо договора, но получихме бланки, в които не са уточнени конкретни данни и за това изникнаха такива въпроси. Преди да уточня със строителя исках да се запозная как по принцип седят нещата, за да знам до колко съм в позиция да предявя различни искания. Точно, защото знаем, че Явор имат добро реноме сме с позитивни нагласи и сме готови да поемем риска на закупуване на зелено, но все пак е хубаво и ако сме запознати с всичко и от наша страна и да не се доверяваме на когото и да е заради добро име. Като цяло комуникацита ни с Явор за сега е добра и не мога да се оплача. Просто хващаме последния влак и трябва да се запознаем с много неща като първи купувачи и в същото време да вземем решение. В Кипарис сме се насочили. Relaxed

Видях ФГ, поне част от галерията им, излезли са от дупката.
Аз останах с впечатление, че е съвсем "на зелено" обекта, затова споделих по-раздробени плащания.

Тъй като проекта се извършва на 2 етапа и ние имаме интерес за закупуване на апартамент от 2я етап, всъщност сградите от него все още нямат разрешително за строеж, така че все още си е съвсем на зелено. Строителните дейности, които се извършват в момента са по първия етап.

# 662
Aз помислих, че става дума за подписан неясен договор.
А то било на етап запитване.
Пратили са бланки, защото очевидно не знаят каква схема сте си избрали.

# 663
В Кипарис сме се насочили. Relaxed

Ако всичко е наред, след няколко години може да се засичаме във входа. Simple Smile

# 664
  • Варна

Ако всичко е наред, след няколко години може да се засичаме във входа. Simple Smile

От сърце ви пожелавам всичко да върви в график и да станете съседи, пък и да ни се похвалите Simple Smile

# 665

Да се надяваме, че всичко ще е точно наистина Relaxed
Като цяло преглеждайки договорите и съдейки по големината на проекта предполагам, че всичко си е стандартно като изисквания и няма как договорите да претърпят промени, колкото и да не ни харесват някои неща. Общо взето схемите на плащане само зависят от нас. Правилно ли разбирам?

# 666
  • Варна
Избора на схема за плащане зависи от вас стига да е в рамките на предложите варианти от Явор. Мда, има от пишещите тук ваши съседи, повече отколкото предполагате. Като цяло комплекса е огромен и вероятно ще има доста хора, които се познават.

# 667
Никой ли не се е пробвал да промени тия 80% на зелено? Чак ми е странно, че всички скачате на тая оферта? Отстъпка ли има по-голяма или те не са иЧ гъвкави? Аз бих договорил по-различни условия или поне бих се опитал. Не забравяйте, че те си търсят клиенти, вие имате по-голям избор и всичко е въпрос на договорки и кой как ще си изиграе картите.

# 668
  • Варна
Нещо не си чел внимателно коментарите. Има вариант и 20/80 и още 4-5 варианта. Да не говорим, че цифрите може и да се променят според някакви лични предпочитания вероятно, но не виждам смисъл защото вариантите са достатъчни.

# 669
Никой ли не се е пробвал да промени тия 80% на зелено? Чак ми е странно, че всички скачате на тая оферта?
Има няколко схеми. 80-20 мисля е със най изгодни цени.
Моята схема е с 50% на предварителния и останалото разсрочено до края. Цената беше Ок за мен. Говоря за август 2019та, сега не знам как е договарянето. Предполагам са още по гъвкави.

Между другото, ако някой от "съседите" има желание да го добавя във ФБ групата, да ми пише на лично.

# 670
Някой има ли мнения за качеството на Нивстрой и по скоро комплекс Евросити във Възраждане 1?

# 671
Никой ли не се е пробвал да промени тия 80% на зелено? Чак ми е странно, че всички скачате на тая оферта? Отстъпка ли има по-голяма или те не са иЧ гъвкави? Аз бих договорил по-различни условия или поне бих се опитал. Не забравяйте, че те си търсят клиенти, вие имате по-голям избор и всичко е въпрос на договорки и кой как ще си изиграе картите.

Има опции 20/80, 50/0/40/10, 50/40/0/10 и 80/20 като първата опция е с най-висока цена и има различен спад в следващите опции като при 80/20 е най-изгодно.
Хората, които избират този тип плащане най-вероятно го правят заради по-добрата крайна цена, а и ако имаш средствата е по-добре да ги инвестираш в случая, отколкто да стоят в банка. Там няма как да получиш такъв добър процент печалба върху тях, както и могат да се обезценят при промени на курсовете.

Между другото, ако някой от "съседите" има желание да го добавя във ФБ групата, да ми пише на лично.

Лъки, всъщност ние отдавна следим в групата във Фб, тъй като си набелязахме проекта като добра опция.
Изчетох доста от предишните теми и виждам, че си запозната с повече неща. Би ли споделила, ако е удобно дали ти си опитвала и успяла да промениш някакви клаузи по договора или по-скоро при такъв голям проект не са склонни и не променят нищо (освен промяната в случая при теб с кв.м за едната спалня)?

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 18:11 от positiveevibes

# 672

Лъки, всъщност ние отдавна следим в групата във Фб, тъй като си набелязахме проекта като добра опция.
Изчетох доста от предишните теми и виждам, че си запозната с повече неща. Би ли споделила, ако е удобно дали ти си опитвала и успяла да промениш някакви клаузи по договора или по-скоро при такъв голям проект не са склонни и не променят нищо (освен промяната в случая при теб с кв.м за едната спалня)?
Всичко е индивидуално. В работата се запознах с един клиент който е купил във новите секции и са направили грешка и при него. От там си е договорил много голяма отстъпка. Явно зависи от ситуацията.

Аз не съм променяла клаузи по договора. Кое всъщност ви притеснява вас?

# 673
Има ли някъде систематизирана информация за некоректни агенции и брокери?

# 674
Всичко е индивидуално. В работата се запознах с един клиент който е купил във новите секции и са направили грешка и при него. От там си е договорил много голяма отстъпка. Явно зависи от ситуацията.

Аз не съм променяла клаузи по договора. Кое всъщност ви притеснява вас?

Всъщност и ние видяхме, че при един от апартаментите в новите секции имаше някаква разлика, но не е този, който сме си набелязали. При него за сега всичко изглежда, както трябва. Тези грешки в размерите не се ли забелязват преди да се плати депозита и да се подпише предварителния? Или дори и да не е платено още нищо, го признават като своя грешка и правят отсъпка, за да не губят потенциален купувач?

Както всички договори и този не е направен в полза за другата страна и съотвено някои клаузи ми се струват малко прекалени, но не съм запозната с това какви са стандрартните договори за покупка на имот, така че предполагам са приемливи клаузи. Разбираемо е, че продавача също трябва да се застрахова, тъй като има отговорност към всички останали купувачи.
Иначе например неустойките, които се дължат при забавяне на плащане излгеждат доста големи, а всичко може да се случи и да се получи забавяне. Надявам се при навременна комуникация да се проявява разбиране, ако има такива случаи на забавяне.

Също имаше нещо свързано с пълномощното, което даваме на продавача, за това да се разполага с обекта и идеалните части - съотвеното пълномощно да не се оттегля докато не се получи акт 16 (което е разбираемо), но и 3 месеца след това. Това за месеците не съм наясно защо е, може би в случай на оплакване от някои от купувачите, продавача да има право да се отзове и отреагира на време.

Като цяло съмненията ми по-скоро идват от незнание по тези въпроси и не знам всъщност до колко сме защитени като купувачи в крайна сметка. Бих се посъветвала с адвокат, ако закупувам жилище от различен продавач, но в случая това е голям проект и за това искам да проверя от по-запознатите дали договорите са стандартни.

Общи условия

Активация на акаунт