Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 9- ма тема

• 55 552
  • 831
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Мисля, че съм срещала вноски и на "излята плоча".
Или схема от сорта на 30/30/30/10, обвързани с напредъка или с актуването преди въвеждане в експлоатация.

# 646
За Фемили Гардън ли става въпрос с тези 20%?

# 647
Да не Ви плаша, но никой договор не дава 100 % гаранция. Преди 20 год. въпреки изрядния договор с известен строител, братовчедка ми плати доста голяма допълнителна сума. Ако не беше платила, оставаше без апартамент, но не помня подробности, беше много отдавна...

# 648
  • Варна
За мен тази голяма вноска на начален етап е червена лампа за липса на достатъчен ресурс за дупката и грубия строеж.

# 649
Едва ли. Там в договора си пише, на кой етап е следващата вноска. При мен е последните 10% след подписан акт 16.

# 650
Именно, но понеже предишната публикация на този потребител беше за информация относно ФГ, малко се изненадах. При мен е последните 80%. Grinning

# 651
  • Варна
За мен тази голяма вноска на начален етап е червена лампа за липса на достатъчен ресурс за дупката и грубия строеж.

Дали ще дадеш 10-20-50 или 80% на зелено, крайния изход все може да е неблагоприятен. В единия сучай ще си загубил по-малко пари. От друга страна е хубаво, че някои инвеститори предлагат такива гъвкави схеми, според възможностите на всеки клиент. В този случай разбира се, че крайната цена за този, който дава първоначално 80% ще е поне с 10% по-ниска от крайната цена на купувача, който влиза с 20%. Това си е като търговията с акции, колкото по-голям капитал си вкарал, толкова по-голяма печалба ще имаш...съответно и загубата ще е по-голяма.

В Бриз ще се появи още някакъв израстък. Нищо, че изглежда малко, стои също толкова нелепо на общия фон. Ще има всичко на всичко 13 апартамента...

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 11:17 от MapTo_D

# 652
В Бриз ще се появи още някакъв израстък. Нищо, че изглежда малко, стои също толкова нелепо на общия фон. Ще има всичко на всичко 13 апартамента...

Ехе, това ще е малка бутикова сграда. Пригответе си 1300-1500 евро на кв. м.

# 653

Да, правилно сте се ориентирали. За Фемили Гардън става въпрос.

Ние имахме някои въпроси, когато звъннахме първоначално, но Георги каза, че направо ще ни изпрати предварителния договор да се запознаем с всичко, но е просто бланка и в нея не е конкретизирано за въпросните 20%.
По принцип не би ли трябвало, ако Купувача реши да депозира, да му е изпратен предварителен договор първо с конкретни данни, за да не се получават разлики от това, което дискутираме и това, което накрая ще се подпише като предварителен договор?

Дали ще дадеш 10-20-50 или 80% на зелено, крайния изход все може да е неблагоприятен. В единия сучай ще си загубил по-малко пари. От друга страна е хубаво, че някои инвеститори предлагат такива гъвкави схеми, според възможностите на всеки клиент. В този случай разбира се, че крайната цена за този, който дава първоначално 80% ще е поне с 10% по-ниска от крайната цена на купувача, който влиза с 20%. Това си е като търговията с акции, колкото по-голям капитал си вкарал, толкова по-голяма печалба ще имаш...съответно и загубата ще е по-голяма.

Абсолютно съм съгласна с Марто.

Има опция и за 50/40/0/10 и 40те % се плащат при акт 14, следователно общо ще сме платили 90% до втори етап на строене. А в случая 80/20 си оставаме с 80% при акт 14. Следователно риска ни ще с 10% по-малко и в същото време печелим от разликата в отстъпката, при първоначалното заплащане на 80%.
Риск винаги има и не знаеш на кой етап може да се появи.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 12:18 от positiveevibes

# 654
По принцип не би ли трябвало, ако Купувача реши да депозира, да му е изпратен предварителен договор първо с конкретни данни, за да не се получават разлики от това, което дискутираме и това, което накрая ще се подпише като предварителен договор?

Трябва разбира се. Аз като преговарям по съдържанието и правя корекции, след постигнатото съгласие, отивам с моето копие и сверявам ред по ред дали всичко е точно. Все пак не става въпрос за 10-20 лв, че да не четеме внимателно.

# 655

Трябва разбира се. Аз като преговарям по съдържанието и правя корекции, след постигнатото съгласие, отивам с моето копие и сверявам ред по ред дали всичко е точно. Все пак не става въпрос за 10-20 лв, че да не четеме внимателно.

Да, обикновено и аз така правя с договори. В случая нещата биха се случили по-бързо, ако брокера прати директно попълнен предварителен договор със съответните данни в конкретния случай, вместо да гледаме празна бланка, да задаваме излишни въпроси и после да чакаме да се попълни договора и пак да четем и уточняваме.

# 656
Когато ми изпращаха моя преварителен договор (конкретен с мои данни, не шаблон), получих и няколко приложения към него, включително за схемите на плащане, където си е записано, че остатъкът е след разрешение за ползване. Надявам се не ползвате брокер, а директно с Явор? Досега не съм имал проблеми с комуникацията с тях.

# 657
Да, изпратиха ми 5 приложения и ако не се лъжа във второто е опоменато за плащанията. Но пише за 6 вноски и в случая с празна бланка не ставаше ясно кога ще е нашето последно плащане.

Да, директно с Явор комуникираме. Ще искаме да ни пратят всичко попълнено преди крайни решения. Благодаря за споделянето на Вашия опит.

# 658
При мен са 4 вноски:
1. Резервация
2. Остатък до 20%
3. 80%
4. 200 евро за парцела (след разрешение за ползване)

И при вас ще са 4.

# 659
  • Варна
Това е странно за Явор, винаги в договора, който се праща предварително преди подписване е описана точно схемата. Вероятно е проблем в комуникацията и не сте уточнили каква точно схема искате, или те не са разбрали. Ако има фирма, която е с нисък риск това е Явор, тъй като собственика има друг стабилен бизнес. Разбира се няма гаранция за нищо, но говорим за сравнение на риска. Вие към коя сграда се насочихте?

Общи условия

Активация на акаунт