Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 9- ма тема

• 55 078
  • 831
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Не съм много съгласен за търсенето и предлагането. Търсенето е за практични, изгодни имоти с прилично обзавеждане, с отопление, климатизация и паркоместа. Не виждам как може това да се конкурира с 50 годишна панелка с обзавеждане от прабаба ми на същата цена.

# 691
  • Варна
Запознай се,  колко имота се отдават от години? Дори брокери не могат да лансират собствените си. Заради пандемията и дистанционното обучение, квартирата около "ВИНС" и "Чаталджа" са празни или със занижени наеми. Варна няма рентабилна икономика, освен туризма. Нито заплатите са високи, за да привличат наематели от др.региони.
В София ситуацията е друга.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 13:38 от Viviana91

# 692
  • Варна
Квартирите около ВИНС и Чаталжда дълги години разчитаха на студенти с ниски изисквания да плащат високи наеми. Съответно те не предлагат нещата описани от мен по-горе. Ти беше човека, който лансираше идеята за центъра. Аз винаги съм гледал най-добра възвращаемост спрямо инвестицията и избягване на спекулативни моменти. Имотите които винаги ще се търсят са комфортните, изгодни и модерни жилища за стабилни наематели като млади двойки или млади семейства с деца. А, относно статистика за отдадени жилища аз не мога да имам защото повечето се отдават без договори.

# 693
  • Варна
Кой ще ги наеме?
Аз също описах нови и луксозни жилища. Консултирай се с брокери от различни агенции.
Младите семейства са с наследени жилища или ипотека.
В момента се търсят основно ниски наеми, в крайни квартали.

# 694
Варненец то "елитен" квартал не означава задължително луксозно обзаведен апартамент. Проблем е ако това не е отразено в цената на наема Wink
Всеки иска ново - въпроса е дали иска да плаща цената му.

На мнението на Вивиана съм - няма кой да наема в момента. ЧУждестранните студенти, а и нашите ги няма, няма и бизнес за да идва допълнителна работна ръка. Май май само някакви двойки дето се развеждат след принудителното стоене в къщи търсят Wink ( къде на шега къде не го пиша, една съседка ми каза, че 2ма кандидат наематели е имала с този казус )
Около мен в квартала почти на всяка кооперация има обява или транспарант за отдаване на апартамент.

Има тема за отдаване и наемане на жилища, може там да погледнете какво дискутират.

Аз влизам да споделя нещо интересно ( цитирам Ст.Василев с откъси от конференцията на InvestPRO )

Цитат
Тази лекция беше на Димитър Христов – експерт в областта на недвижимите имоти, който е активен на пазара през последните 8 години и има множество сертификати и награди. Неговият анализ показва, че 2020 година е с много по-ниски показатели при строителството и продажбите на жилищни имоти в сравнение с предишните години. Според цитираните данни има спад на строежа на нови жилищни сгради с 27% в София и с 20% като цяло за страната, както и значителен спад на сделките и ипотеките в столицата.

Сред тенденциите, които очерта Димитър са: насочване към по-големи имоти с допълнителни екстри, увеличаване на времето за вземане на решение от страна на купувачите, спад на цените на сделките с около 6%, значително по-ниска доходност от наеми на жилищни имоти, както и интерес към селски, ваканционни и имоти в покрайнините на големите градове (въпреки по-високото търсене и увеличението на цените, все още има възможности за добри сделки).

Аз този спад не го забелязвам даже няколко имота които следя им вдигнаха цената. Е още са на пазара де !

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 15:23 от Casual

# 695
  • Варна
Хм...казваш.."крайни квартали" се търсели? Нещо като моите "мизерни" инвестиции за които спорим от край време?

# 696
  • Варна
В момента това търсят работници от провинцията. А в крайните квартали, наемите са ниски. Елитарни квартиранти няма там. Да беше инвестирал в София.

# 697
  • Варна
Какви работници те гонят не знам. В квартали като Младост, Възраждане и Виница има нормални работещи млади семейства с деца, които търсят изгодно и комфортно - не съм писал никъде луксозно.

# 698
Голяма част от наемателите предпочитат новообзаведени апартаменти, на ниска цена!!!
Живеят известно време, докато изпонацапат всичко и им омръзне и след това се прехвърлят в друг апартамент с нови мебели,на същата цена.Това е така понеже предлагането на имоти под наем е много голямо,а и вече са прекалено разгевезени от наемателите, нищо да не им липсва.
Наемателите нищо не губят-не плащат данък, не плащат ипотека, не затварят собствени пари,не правят ремонти,не се ядосват с майстори и т. н .....Даже им е по изгодно години наред да си жив еят под наем.

# 699
  • Варна
Това може да се отнася за млада двойка или сам човек.На семейство с дете едва ли му е хубаво да си сменя постоянно жилището.

# 700
Точно семейства с малко дете сменят през една година апартамент под наем. Тъкмо проходило детето, с паяка надрало ламината и част от мебелите....,писва им на наемателите и после наемат друг апартамент. Моя приятелка имаше такова семейство, уж възпитани хора ,а след тях в апартамента сякаш бомба беше паднала.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 18:59 от vgi

# 701
  • ВАРНА
Какви работници те гонят не знам. В квартали като Младост, Възраждане и Виница има нормални работещи млади семейства с деца, които търсят изгодно и комфортно - не съм писал никъде луксозно.

Виница не мисля че има нещо общо към днешна дата с примитивните Владиславово - Кайсиева - градина и Аспарухово - Ракитника - Боровец.

Съвсем спокойно днес елитни се водят Победа/Конфуто  - Цветния - Виница/Траката  - Галата/Зеленика.

# 702
Виница елитен квартал. Търкалям се от смях.

# 703
А аз вече близо три десетилетия откривам огъня, но не успявам, защото съм примитивен.Confused

# 704

Виница не мисля че има нещо общо към днешна дата с примитивните Владиславово - Кайсиева - градина и Аспарухово - Ракитника - Боровец.

Съвсем спокойно днес елитни се водят Победа/Конфуто  - Цветния - Виница/Траката  - Галата/Зеленика.
Разбиранията ми за елит са коренно различни.

Общи условия

Активация на акаунт