Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 9- ма тема

• 55 378
  • 831
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Може и много да ви съмнява, нищо лошо. В тая сграда 90% от жилищата се продадоха преди получено разрешително. Сега се продават апартаменти, които са закупени на тъмно зелено от агенции или физически лица и сега продават с по 10-15к евро отгоре...

# 91
  • Варна
Всеки сам си преценява, но Явор имат не лошо строителство. Разбира се има и проблеми, но като сравнявам с други места са си напред. Както каза колегата, това са жилища на вторичен пазар вече, не директно от строителя, може да са на някой обвързан със строежа подизпълнител, агенция, частно лице. Относно сградата над ледената пързалка, тя ще я строят от година като е обявена на сайта на ivceilings ако говорим за същата, но мисля отложиха строежа. Ако някой знае нещо повече да сподели, аз имах интерес.

# 92
10-15к евро отгоре???
Едва ли някой ще им ги даде!

# 93
  • Варна
ВГИ те не са буквално отгоре на пазарната цена в момента. Има се предвид, че като са се включили на чертеж първо са ползвали сериозна отстъпка и второ цените от преди 2-3 години се качиха, та ето ти ги тия 10-15% и ще ги платят и още как.

# 94
Да за същата сграда става въпрос от IVCeilings, на етап разрешение за строеж са, незнам дали са започнали строителни дейности. Пише че ще подновяват работа от този месец пък ще видим! Долу горе колко време отнема строежа на такъв тип жилищни сгради и издаване на актове и тем подобни?

# 95
  • Варна
Е, те са на тоя етап от миналата година. Иначе малък проект от разрешение до влизане може да отнеме 1.5-2 години, а голям проект може да отнеме и 3 години. Не се лъжете със "завършване на сградата", акт 16 е по-интересното събитие, после имате поне 3 месеца да го правите докато се нанесете, ако само с това се занимавате.  Ако е междудругото от 6-12 месеца още. Сега това ми го каза един приятел, аз не разбирам и не твърдя нищо.

Много хора не обръщат внимание, но кооперацийки от 4-6 етажа с по 3-4 апартамента на етаж стават много по-бързо. Важно е и в какви отношения сте със строителя и дали ще ви пусне да го правите още на акт 14. Примерно тези две неща може да ви дадат преднина една година, което се изразява да речем в едни 5000лв Simple Smile в зависимост дали плащате наем и ще се нанасяте или го правите за под наем.

Аз например се познавам с един много свестен строител, които има проекти в централната част на Виница. Ами човека почна началото на 2020 и вече е на акт 14 ( взет ), а Сезони са ги почнали от средата на 2019 и се очаква едва сега акт 14 септември, октомври. Просто големия проект си е по-бавен. Още един пример мога да дам със сроковете на Фамилна Градина в Победа.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 14:26 от Penkoman

# 96
  • Варна
10-15к евро отгоре???
Едва ли някой ще им ги даде!

Защо да не им ги даде? Знаете ли какви бяха цените 'на чертеж'? Това си е бизнес, някой хора живеят от това. Да, трябва да имаш капитала, който да инвестираш и да потърпиш 2 години. Аз, ако бях купил апартамента с цел продажба след акт 15/16 сигурно щях да съм много доволен, но случаят не е такъв.

# 97
  • Варна
Именно. Някои хора хем искат да купят готов апартамент, щото ги е страх от покупка на "тъмно-зелено", хем да е с добро разпределение, изложение и етаж, хем ако може на цени, на каквито се продават на етап разрешително.
Да, ама не! Всичко си има цена.

# 98
  • Варна
От известно време се работи по обекта. Мисля,че приключиха с изкопната дейност и може да за излели фундамента вече. Не знам кой строи и кой е инвеститора.

# 99
  • Варна
Петият елемент в Чайка напредва.

# 100
Някой от вас знае ли ДончевКомерс и ДончевГруп имат ли нещо общо или са просто съименници. Първия знам че много строи в кв. Хр. Ботев. За втория знам че има на Басановч,Циммерман, но се чудя дали са свързани.

# 101
Ние най-сетне получихме акт 16, сега сме на фаза ходенето по мъките с документи и майстори.
Почнах да разбирам защо хората искат готови и обзаведени апартаменти Head Band

# 102
Готовите и обзаведени апартаменти,с мебели Виденов или Явор, са на златни цени!!!

# 103
Ние най-сетне получихме акт 16, сега сме на фаза ходенето по мъките с документи и майстори.
Почнах да разбирам защо хората искат готови и обзаведени апартаменти Head Band

За коя сграда става въпрос? И кои документи ви мъчат? За майсторите ясно... Simple Smile

# 104
  • Варна
От известно време се работи по обекта. Мисля,че приключиха с изкопната дейност и може да за излели фундамента вече. Не знам кой строи и кой е инвеститора.

Тези явно продават. Има схеми на етажите, но са с лошо качество.

http://www.accentinvest.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B6%D0%B … %BD%D0%B5_bg.html

Общи условия

Активация на акаунт