Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 9- ма тема

• 55 585
  • 831
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Някой знае ли кой продава тази сграда?

# 526
Някой знае ли кой продава тази сграда?

Много качествено строителство, но района бил малко съмнителен. Някакъв дебелак влизал през комина в апартаментите.

# 527
  • Варна
На покрива има незаконен паркинг с пияни елени. Изложението е изцяло северно.

# 528
Имало някакъв нов проект на ОКРБ (не е мега проекта на ВСК Simple Smile), някой има ли информация? За съжаление не знам повече детайли, опитвам да намеря инвеститора преди да подпиша с брокер за да ми го покаже.

Последна редакция: чт, 24 дек 2020, 09:08 от mumtaz

# 529
Ако ОКРБ е Окръжна болница, вероятно става въпрос за високата сграда, която показваха тук, на мястото на бензиностанцията пред Лидл. Инвеститор е ВСК - по инфо от темата.
Брокерът иска да подпишете договор за нещо, което дори не сте виждали???

# 530
Да, Окръжна болница. Редактирах си коментара. Не е проекта на ВСК, него сме го гледали още лятото и не става. Ами като цяло да, подписваш нещо като протокол за оглед, за да ти покажат проекта на хартия. Все още няма разрешително за строеж, мисля.

# 531
Добре де. Още ли има будали, които плащат на брокер за жилище на зелено,  на картинка.
Толкова ли е сложно да си проучи човек инвеститорите. Едва ли са стотици. И да се свърже директно.
Защо им подписвате протоколчета. Незаконно е.
Сигурно и комисионните  им плащате кеш,  бе документ.

# 532
Ами нали това се опитвам. Да намеря инвеститора преди да съм отишъл и да не ходя. Simple Smile Лошото е, че някои проекти докато се разчуят най-хубавите апартаменти са заминали, или цените са вече други. Някои инвеститори така и не разбраха, че с един бърз уебсайт и 1-2 реклами могат да спестят много повече в дългосрочен план.

# 533
От моя гледна точка сценариите с хубавите апартаменти в една едва набелязана сграда са два
- или са запазени за познати
- или се пишат заети, за да се разпродават по -лошите конфигурации. После изникват на етап продажба на по-високи цени
Така или иначе според мен обикновен НЕпознат на инвеститор/строител/ никога няма да се докопа до тях на изгоден етап. Освен ако сградата не е с голям капацитет.

# 534
От моя гледна точка сценариите с хубавите апартаменти в една едва набелязана сграда са два
- или са запазени за познати
- или се пишат заети, за да се разпродават по -лошите конфигурации. После изникват на етап продажба на по-високи цени
Така или иначе според мен обикновен НЕпознат на инвеститор/строител/ никога няма да се докопа до тях на изгоден етап. Освен ако сградата не е с голям капацитет.

Не виждам как нещо от това би се променило като се разпишеш на брокер.

# 535
  • Варна
Би се променило. Много от брокерите първи научават за строеж, който предстои. Повечето от инвеститорите действат така, по-лесно е за тях да си продадат 'стоката'. Някои от строителите/инвеститорите са затворили кръга и имат отдел, който се занимава и с продажбите.

Препоръчвам на mumtaz да изпрати някой познат при брокерите, да отиде като купувач, да събере нужната информация и така.

Честита Коледа.

# 536
Точно за купуване на зелено от човек, който няма нито контакти, нито опит, брокерът може да бъде от полза.

# 537
Точно за купуване на зелено от човек, който няма нито контакти, нито опит, брокерът може да бъде от полза.
Каква му е ползата. Плаща комисионна още преди да е започнал строежа, брокера си бие камшика, а човека без контакти остава сам с един предварителен договор и надежда че всичко ще е наред.

# 538
Ползата му е, че избира не само от северни ателиета.
Не виждам рискът на зелено да е по-малък без брокер.

# 539
  • Варна
Каква му е ползата. Плаща комисионна още преди да е започнал строежа, брокера си бие камшика, а човека без контакти остава сам с един предварителен договор и надежда че всичко ще е наред.

А в другия случай изобщо няма да може да се вреди, когато строежа започне, защото всичко ще е продадено или ще е останало нещо, което няма да го устройва...

Общи условия

Активация на акаунт