Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА- какво се случва реално? 9- ма тема

• 55 578
  • 831
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
В нашият случай, след огромно обикаляне и звънене директно на телефоните от строежа, само един еднствен път попаднахме директно на строителя, който ни показа апартаментите.Всички останали казваха, че няма свободни, естествено след това се оказваше, че има свободни, но предлагани от брокер. Така че истината е, че в днешно време е трудно да се премине без... Тези, които са успели, явно са големи късметлии.
Весела Коледа, нека всеки намери това което търси, през следващата година:)

# 541
Е, аз как успях, че и два пъти? Голям късметлия съм бил.

# 542
Намират се хубави апартаменти в големите проекти - тези във Възраждане, в Бриз, Фемили гардън, Сити парк и т.н.

В по-малките в Широк Център, където търся аз, е много по-трудно, да не кажа почти невъзможно. Например блокче с 6 етажа и 15-тина апартамента, където от 4-тия етаж нагоре започват скосове и отстъпи и реално има 3-4 апартамента, които покриват моите изисквания.

Иначе аз за проекта на ВСК научих още Юни/Юли от среща с техен представител, организирана от агенция. Дори нямаше идейни проекти още, а 2 листа хартия с някакъв измислен облик на сградите. Цената на този етап беше без никаква конкуренция за този район. Но се отказах първо защото искаха много пари предварително, и второ защото им нямам вяра за този небостъргач (без него няма да започнат да строят жилищната част), според мен нещата ще стигнат до дела и проекта ще се забави доста.

# 543
mumtaz,колко искаха на квадрат?

# 544
  • гр. Варна
Много от брокерите първи научават за строеж, който предстои.
Първи научават кварталните "осведомителни агенции". Знаят още на ниво преговори колко % обезщетение предлагат на съсед, за да се гради в имота му, гътайки къщата му.
Бях писал през м. август за строежите на ул. "Топра Хисар" 18 и 20. Ето и за 20> https://toprahisar.bg/

Последна редакция: пт, 25 дек 2020, 13:54 от pkol

# 545
  • Варна
Абе има си начини да разбереш. Обикаляш квартала, проверяваш разрешителните за строеж, разпитваш, но най-добрият начин е да си създадеш връзки. Ето аз например поради това, че се наложи да продам и купя няколко имота вече имам съответните познанства със строители и знам за проекти, които даже и на етап проект не са.

# 546
  • Варна

По мои източници 650/680, но това е буквално на няколко листа проект...

# 547
650 евро при 150 кв. минимум, като не беше задължително да са разпределени само в един апартамент.

# 548
650 евро при 150 кв. минимум, като не беше задължително да са разпределени само в един апартамент.

Еми, цената си е добра, особено за локацията. В блоковете по Пирин старите тухли вървят по минимум 1000е кв. Обаче, наистина риска си е много голям.

# 549
Много от брокерите първи научават за строеж, който предстои.
Първи научават кварталните "осведомителни агенции". Знаят още на ниво преговори колко % обезщетение предлагат на съсед, за да се гради в имота му, гътайки къщата му.
Бях писал през м. август за строежите на ул. "Топра Хисар" 18 и 20. Ето и за 20> https://toprahisar.bg/

Какви ли ще са цените за двустайни?

# 550
mumtaz,впечатляващи цени!

# 551
Ползата му е, че избира не само от северни ателиета.
Не виждам рискът на зелено да е по-малък без брокер.
И без брокер на зелено има избор и на друго, освен северни ателиета.
Риска на зелено е риск. Но без брокер, поне не си хвърлил 3% в канала.

# 552
  • гр. Варна
Баба Сийка ще Ви каже.Всяка вечер е в магазина за плодове и зеленчуци на номер 16

# 553
Баба Сийка ще Ви каже.Всяка вечер е в магазина за плодове и зеленчуци на номер 16

Баба Сийка знае повече от брокерчетата в района и.

# 554
Бях писал по-рано да искам мнение за апартамент ново строителство,където спалнята граничи с асансьор.Днес успях да тествам за шумове, буквално си залепих ухото за стената докато се возиха по него нагоре-надолу и нямаше абсолютно нищо.Нито шум, нито вибрацийка. Пък колко хора ми казаха да бягам с 100 от такива Simple Smile Явно когато асаньора е добро качество,  това изобщо не е проблем

Общи условия

Активация на акаунт