Проблеми с фаворитизиране на деца, пренесено на внуци

• 15 637
  • 333
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Е@си отчета!
Моят брат живее при нашите. За мен те са отделно домакинство. Не им гледам в канчето - тяхното си е тяхно.
Майка ми даде 50 лв за РД. Доволна съм. Това е.
Септември е и ми предстоят страшни разходи за децата. Не очаквам пари, освен от мъжа ми.
Свекъри вече нямам, но когато имах, по-скоро им давахме.

# 16
Това истински пост ли е? Ти сериозно ли ги мислиш тези неща? Вместо да се радваш, че родителите му не са болни и бедни и трябва да се грижите за тях, ти се седнала да се тръшкаш че не ти дават пари. Осъзнай се, никой за нищо не ти е длъжен, всички са ти го написали. Работи ти и мъжа ти и си осигурете стандарта, който искате. Никога няма да си доволна ако чакаш други хора да направят това или онова за теб пък били те и родители.

# 17
Радвай се, че имат пари и си ги къткат. След време като остареят и вече не могат да се самообслужват ще им трябват доста пари за Дом. Ако не могат да си го позволят, ще трябва да се настанят при някое от децата. Познай при кого? (Подсказка- няма да е при този с малкото жилище).

# 18
Няма смисъл да се дразниш, защото така или иначе нищо не можеш да промениш. Ти отиваш при мъжа си и при неговите родители при заварено положение относно отношенията помежду им, а предвид това, че сте роднини вече, от кръвна гледна точка си чужд човек и няма смисъл да се месиш в чужди отношения щом не касаят пряко теб. Ако живеехте всички заедно, тогава да се дразниш от определени неща, но вие си живеете отделно. Мъжът ти е свикнал по този начин с тях, по-добре не засягай тази тема с него и не се карайте. Радвай се, че двамата се разбирате и се подкрепяте.

# 19
Много си нахална, авторке. Никой не ти е длъжен с нищо. Изкарай си пари, или искай от родителите си.

# 20
  • София
Нищо, абсолютно нищо.
Това са чужденци с друго възпитание, култура и нашенският бит и възприятия са им съвършено чужди. Каквото са решили да подарят, приемате с благодарност и се спрете с махленското оглеждане кой какво получил, дал или взел.

# 21
  • Варна
Пък и онзи прословут стол няма да го ползвате първата половин година, както си написала, но после ще влезе в употреба.

# 22
И аз и ММ сме от тези, дето все дърпат колата.
И цял живот е било така. Моите родители винаги и всячески са помогали на сестра ми (на него на брат му), а аз сама съм се оправяла. Не че не биха ми помогнали, просто не съм искала никога помощ. И той така. Понакога се дразним, ама знам, че не е от лошо. Благодарна съм, че се оправям и от никой не завися.

# 23
  • Варна
Ейнджъл, чудесно е като се съберат хора със сходни разбирания. Но тук явно мъжът смята, че трябва да се справят сами, а жена му смята, че родителите са длъжни да помагат. И започват драмите.

# 24
  • София

Изключително нахално и безвкусно е да имаш претенции към чужди хора и чужди пари.

Като си живяла с такива родители, какво очакваш от чуждите?!

# 25
Абе щом и в Холандия имате същите проблеми като в бг, значи и ние сме си европейци.
Още не съм свекърва, но мисля и аз живот и здраве да ходя по 5 пъти на почивка. Който има деца да си ги гледа.

# 26
  • София
И аз нищо не бих ти дала. Не одобрявам делене на децата, но отношението ти не е правилно. Брат му се довлякъл, пари не ви дали, колко пъти ходели на почивка... Ако са го усетили това отношение, те пък може да мислят, че си меркантилна балканска жена и с право.
Имаш самостоятелен и оправен мъж, както са ти казали- радвай се и не гледай в чужди паници.

# 27
  • София
Тя е продукт на майка си и баща си, иска парче от чужда торта.
Срамота.

# 28
Какво да правиш- пораснИ и се прострИ   спрямо чергата си. Wibra u zeeman, за  парцалите. Втора ръка за колички и кошари, Икеа и leen & Bakker за мебели и пердета. Следиш офертите в Kruidvat и    colryut: 
Като дръпнете с ипотеката и напреднеш със заплатата - вдигаш категорията магазини.
Както и сама си забелязала-свекърите ще ви подаряват глезотии (ако не ги откажеш с фасоните ти) - стол за хранене от Икеа е точно 15 Е . Приемаш ги с усмивка  и благодарност и ги продаваш като спрат да ти трябват.
Не знаеш каква е историята на другия син (имаш само версията на мъжа ти). 3ащо  не искат    свекърите да ви дадат кеш не е твоя работа.

П.С.Видях, че живееш във Фландрия- работи върху езика, ако не е много добър,  защото след десния завой на последните избори, позицията спрямо чужденците открито се втвърдява все повече, а добре платените позиции без фламандски или PhD/MBA  стремглаво  намаляват.

# 29
Да се надяваме, че е от хормоните... Но ако наистина имаш такива разсъждения много жалко.
Ние, с моя сме по едно дете, съответно майка ми и баща му дават. Не е нещо фрапантно, ама все пак...Но на мен ми е много неудобно дори, все пак имаме доходи, а на тях тепърва ще им трябват средства като остаряват... Изгледали са ме, изучили са ме, това ми е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт