Мъж и дете- помощ!

• 10 053
  • 215
  •   1
Отговори
# 180
Бебето не го кърмя, на АМ сме. Кърмех я малко отначалото, но сега няма нищо. Относно спането и- Ако искам да спи я слагам на мен, иначе не иска и почва едно дране. Не иска в количка, не иска в столче, никъде не иска. Оставям я да поспи на мен 30-40 мин. да съм сиг че е заспала и отивам до тоалетната или да хапна, точно 5-10 мин и почва едно дране и после се носим 30 мин на ръце, за да може да се успокои. Само през ноща спи в креватчето си и пак не спи спокойно. Относно бутането на трохите- нямам нищо против да помета за 2. мин. , но не може ли поначало да не ги бута на земята? За мен е неуважително и е липса на възпитание. За ученето - ще го избутам, няма да прекъсна, защото прекъсна ли повече няма и да продължа. Разбирам и знам че детето е важно но и ученето ми е важно, вложила съм много труд и време в него 🙂 За коликите - само носенето на ръце помага, пробвах всичко. Понякога и носенето не помага, явно болката е много силна. Сменяхме какви ли не капки- само Лефакс малко я облекчава. За прането - Вече сме на 3ти вид АМ. Връща и не иска да яде. По 1 пералня на ден има нейна със сиг. Отделно ако я сложа на кревата да спи до мен, пък аз нещо си чета примерно в 80% повръща на наще чаршафи и трябва да се изперат. Аз никъде не ходя, но се нахраним и повърне върху мен. Отделно мъжа ми хвърля негови дрехи и работни също. Так че може не всеки ден да са 3 перални, но две със сиг трябва да се пуснат.

# 181
Разгледай темата за бебеносене и дали ще може да ти препоръчат нещо, поне ръцете ти да са свободни за някакви дейности.
Като я слагаш на леглото застилай с нещо под бебо да не отива на чаршафа.
Тук съм чела добри отзиви за методите на д.р Карп за по неспокойни бебенца, може да потърсиш инфо и да пробваш методите за успокоение.
За трохите... какво да ти кажа - мъже. И татко така ги бута, отдолу става купчина за отрицателно време.
Казваш, че вземаш добро майчинство - някаква пенсионерка съседка няма ли как да идва да ти помага за домакинстването примерно срещу заплащане?

# 182
  • София
По казуса с мъжа не мога да помогна, освен с неразбирането как и защо бута трохите на земята? Нарочно ли го прави, за да те дразни или по навик, сякаш се храни на открито?
И защо не му казваш след ядене да си забърсва масата, вместо да ги избутва на пода?
Или вземи гумирани подложки за хранене. Да се храни върху тях и после да ги изтърсва в мивката.

За детето - явно не спи спокойно, заради коликите. Слагай я да спи по корем. Така болките са по-малко. И не я носи, а я гали по челото и говори, вместо да я грабваш, с което обикновено бебетата се разсънват и стават по-кисели. Носенето на ръце го замени със слинг, за да са ти свободни ръцете и с цел намаляване на постоянното пране винаги слагай под бебето гумирано чаршафче, което спокойно можеш да почистиш с мокри кърпи.
Не очаквай носено постоянно дете веднага да отвикне, но пробвай постепенно. Вземи столче-люлка и така бебето ще се люшка, докато ти вършиш нещо близо до него и го наблюдаваш.
Тя пералнята сама си пере, не е нужно да й пристояваш. Една сушилня и робот за почистване на пода ще ти разрешат напълно 2 от проблемите.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 10:18 от Fever Ray

# 183
  • France
Ох, разбирам те. И моят син имаше гаден рефлукс. Трябва ти добър педиатър, няма да стане с капки. Ние му давахме някакъв гел преди кърмене, но не си спомням какъв. Пробвай наистина със столче за кола, при нас имаше някакъв поне малък успех. Поне 30 мин спокойствие. И другото беше да се излегна на леглото на много възглавници, детето върху мен закрепено с други възглавници и така си почивах. И при нас Дреб отказваше да се носи в раничка, мислех, че е единствен. За мъжа ти не мога нищо да те посъветвам. Голям човек, а да не се усеща? Ти говори ли с него?

# 184
Ох, разбирам те. И моят син имаше гаден рефлукс. Трябва ти добър педиатър, няма да стане с капки. Ние му давахме някакъв гел преди кърмене, но не си спомням какъв. Пробвай наистина със столче за кола, при нас имаше някакъв поне малък успех. Поне 30 мин спокойствие. И другото беше да се излегна на леглото на много възглавници, детето върху мен закрепено с други възглавници и така си почивах. И при нас Дреб отказваше да се носи в раничка, мислех, че е единствен. За мъжа ти не мога нищо да те посъветвам. Голям човек, а да не се усеща? Ти говори ли с него?
Много пъти говорих с него 🙂

# 185
  • Paris, France
poppy67, пишеш, че няма да прекъснеш. А кой ще гледа бебето докато ходиш на лекции и упражнения? Не зная от каква възраст ги взимаъ на ясли в България, но мисля, че е след 6 юесеца. Или учиш задочно? Това не го ли обмислихте и обсъдихте преди да забременееш?

Има едни електрически  люлеещи се столчета, които облекчават неспокойните бебета. Не съм имала такова, но имам приятелка, за чието бебе само това помогна. Нещо такова

https://www.amazon.fr/VASTFAFA-%C3%89lectrique-Balancelle-Multif … =pla-773528967313

Electric baby rocker се казват на английски.

И синът ми не понасяше никакъв Ам и никакви млека и накрая се оказа, че най-евтиният SMA на прах му понася доста добре. Като отидохме в България му купувах Aptamil и го понесе добре.

Другото е биберона. Смених 200 биберона докато разберем, че има силен смукателен рефлекс и изсмуква по по-малко мляко когато силиконовата част има само една или две много, много малки дупчици. Avent с една дупка купувах и после с две. Като го обърнеш, от него мляко изобщо не излиза. Така изпиваше млякото по-бавно и нямаше толкова връщане.

Да, идете на педиатър или неонатолог. На сина ми изписаха Гавискон и с него имаше леко подобрение  Има и специални пробиотици. На мене ми обясниха, че родените със секцио и недоносени имат недостиг на бактерии в чревната флора и оттам и проблеми с храносмилането.  Наистина родената естествено и донпсена дъщеря нямаше такива проблеми. Вече не помня какви му давах на него. Слагат се в млякото, което не трянва да е горещо.

Като оригвах сина ми слагах хавлия на рамото.

За разговорите - пробвала ли си да говориш с майка ти и свекърва ти? Те са гледали детето и имат представа за какво говориш. Може би план, тропване по масата, напомняне, че имаш собствено, празно жилище, майчинство и работиш биха помогнали. Подхвърляше на възможност да се изнесеш и да гледате детето смесено - една седмица при тебе и една при него биха го накарали да се замисли.

На твое място бих спряла да мета трохите и бих му подала метлата след ядене.

А в какво се изразява недоволството му от храната? Какво би искал да яде?

# 186
  • София /Абсурдистан
Може и с метлата по главата. Такива само от това разбират.

# 187
Имам сушилня, робот прахосмукачка, пералня, миялна и т. н., но пак едва ми остава време за домакинска работа. Ревливо бебе, което заспива само на ръце, заспива много трудно и спи 2-3 пъти по 30 мин. и иска внимание постоянно. Като имам малко свободно време, гледам да седна да си почина от носенето. От бебе до бебе една вселена разлика.
Попи, има едни еднократни пелени, които вършат работа за връщащо бебе. Но те не отменят необходимостта от преобличане. Вчера, примерно, преоблякох 5 пъти. Цял ден връщаше.

# 188
  • София
Е, каква е пък тая толкова велика домакинска работа, дето и при толкова уреди да не смогнете да свършите?

# 189
От 10м.ги вземат на ясла. Ама като почнат болестите, нали се сещате кой ще го гледа вкъщи. За мен лично тази връзка няма оправия, съжалявам.

# 190
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Имам сушилня, робот прахосмукачка, пералня, миялна и т. н., но пак едва ми остава време за домакинска работа. Ревливо бебе, което заспива само на ръце, заспива много трудно и спи 2-3 пъти по 30 мин. и иска внимание постоянно. Като имам малко свободно време, гледам да седна да си почина от носенето. От бебе до бебе една вселена разлика.
Попи, има едни еднократни пелени, които вършат работа за връщащо бебе. Но те не отменят необходимостта от преобличане. Вчера, примерно, преоблякох 5 пъти. Цял ден връщаше.

И аз бях почти така... няма време за нищо, когато си с ревливо бебе, за нищо... да не говорим, че нямах електическа сушилня и дрехите нямаше къде да слагам да съхнат- 5 метални сушилни разпънати в стаята, простора зает, купчина с изсушени дрехи на дивана...и лудост ме хващаше като ги погледна, но беше така ... Simple Smile Мина и замина. Аз, уви, прекъснах и така и не завърших

# 191
  • Бургас
С млякото и ние имахме проблем.Някакви лечебни каши,безлактозни млека...Накрая взехме Милулил и го хареса и не повръщаше,взе да спи по-добре и по-спокойно.

За мъжа-казах вече.Прилича ми на бившия ми съпруг.Това е.Не вярвам изведнъж да се промени.

За ученето-много съседки и познати завършиха магистратура докато бяха в майчинство.Я майки,я свекърви помагаха.

Ако вземат малката в ясла,ще започнат детските болести наистина.Никой не може да каже тежко ли ще ги кара или не,но ще е добре да тръгне поне на 2 годинки.Едни познати дадоха малката много рано,но не бяха доволни,чак кожичката на горното беше разранена от памперса.Разранена е меко казано.

# 192
  • София
Значи, ако мъжът ми бута трохите на пода, ще си ги изчисти. Аз няма да пипна. И нито ще му пера дрехите, нито ще му ги гладя, нито ще готвя за него, докато не го направи. И след 3тия път вероятно ще се усети, че ще му е по-изгодно да не ги бута. Елементарно.

# 193
Сега заради пандемията сме само достанционно отвкъщи и няма проблем с ученето. Докато тя спинка на мен (ако спинка) мога спокойно да си почета поне час без проблем. Сега сме на Аптамил и на него му се мръщи пак, надявам се да свикне ( давам и го около 5 дни) . За тези люлки - ще ги погледна, много благодаря, не знаех че има такива неща. Аз много неща като цяло не знам 😅 На ясла не бих я дала, като си навърши 2 годинки чак ще си а пусна. Всичко може да изчака, не искам да изпускам нищо от порастването и. 🙂 Иначе много благодаря на всички момичета за съветите и подкрепата 🙂

# 194
  • France
Наистина си зависи от бебето. Има бебета мечта и от другия вид Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт