Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 211
  • 801
  •   1
Отговори
# 330
"Има важна промяна в обстоятелствата!
РУО днес са инструктирали директорите. Подали са им нова бланка за подаване на заявления за обучение в електронна среда.  И са заявили,  че няма да отказват, при заявено желание."

Цитирам потребител на ФБ, присъствал на проведения вчера инструктаж на директорите. Потъмненият текст е в подкрепа на тезата ми за излизане на всички държавни органи от позициониране като деликвенти (лица, носещи гражданска отговорност за непозволено увреждане). Отговорността остава само лична на пряко отговорните за живота и здравето на децата - родителите.

# 331
Сериозно ли мислите, че училището или родителите на съседчето по чин трябва да отговарят нещо, ако вашето се зарази.

# 332
Това не е диалог!
Протичаше обсъждане за смисъла на декларациите, а не за личното ми мнение за съседското дете. Четене с разбиране се учи в началните класове. Троленето е израз на характер.

# 333
Нашето училище НЕ спазва предписанията още от 1 учебен ден - предвидено е общо тържество на двора за ВСИЧКИ ученици. На едно място.

Обмислям да заведа детето направо за СЛЕД тържеството когато ще имало бла бла в класната стая. Въпросът е как то ще влезе - след като всички се натъпчат по стаите ли ? Мисля да попитам класната...

# 334

Заявлението за намерение е в свободен текст. Подава се в училището (адресирано е до директора) и искате входящ номер.
Но не разбрах дали трябва едновременно с това да се подаде и в съответното РУО.
Аз засега съм подала само в училището.
Кога успя да го подадеш? Имаше ли някакви обструкции? Най-малкото- кисели погледи и съскане?
Нещо за срокове каза ли се?

# 335
  • София
РУО днес са инструктирали директорите. Подали са им нова бланка за подаване на заявления за обучение в електронна среда.  И са заявили,  че няма да отказват, при заявено желание."

Цитирам потребител на ФБ, присъствал на проведения вчера инструктаж на директорите. Потъмненият текст е в подкрепа на тезата ми за излизане на всички държавни органи от позициониране като деликвенти (лица, носещи гражданска отговорност за непозволено увреждане). Отговорността остава само лична на пряко отговорните за живота и здравето на децата - родителите.
някой има ли образец от новат бланка?

# 336
  • Бургас

Кога трябва да влезе в действие това (ако е вярно)? Дали пък някои деректори услужливо няма да пропуснат да уведомят родителите за това тяхно право? Защо всичко се случва пак в последния момент? Моля дайте повече информация за тази бланка.

# 337
Не е качена никъде. Добра воля на директорите е да я качат в сайт на училището или да я предоставят разпечатана на място.

# 338
Нито мерките. Нито за тържеството на 15.09 ..нищо не е качено на сайта на нашето.
Според мен е умишлено...да могат да въртят нещата както на тях им е удобно.

# 339
  • Майничка
Би следвало РУО или направо МОН да я качат на сайтовете си, след като едва вчера са информирали директорите на училища.

# 340
Бланката я има в групата във фейсбук.
Ето така изглежда:
Скрит текст:

# 341
  • Варна
Бланката я има в групата във фейсбук.
Ето така изглежда:
Скрит текст:

А вярно ли е, че срокът за подаване е до 15.09?

# 342
Едва ли. В бланката трябва да се попълни член от закона, който още не е обнародван, а и със сигурност ще има допълнение в Наредба 10 кога и как ще може да се преминава от присъствено обучение към такова в електронна среда и обратното. Така че вероятно ще може да се подава и след началото на учебната година.

# 343
Мисля, че заявлението за намерение трябва да се подаде до 15ти, но сега като има нова бланка не ми е ясно, трябв али да се подава и заявлението?

# 344
  • Варна
Да, но не би трябвало да не можем да подадем заявление по необнародвания още закон, ако не сме подали предварителното. Предварителното е до 15-ти, за да не се пишат отсъствия за неприсъствие, доколкото разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт