Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 204
  • 801
  •   1
Отговори
# 300
В нашето училище няма декларации.

# 301
На родителски срещи и при разговори с класната се казва само това, което директорът е казал да се казва. Не само сега, по принцип. Трябва да убеди родителите, че това, което е решено, е единствен вариант. Или ако не успее, че това е най-добрия вариант или най-подходящото за детето. Скорошен пример имаше и тук в учителската, където една класна трябва да разубеждава деца от вече избран втори език, за да направят група за друг.

# 302
  • София
Признавам си честно, че предпочитам да прочета тук (особено постовете на Дидева), отколкото да гледам министъра. Някак си на нея имам по-голямо доверие.
И аз съм така за което съм много благодарен на Дидева ( и на всички други участници ), но това съгласете се е поредният признак що за пародия на държава сме ( само дето аз не съм станал вицепремиер Wink  )
Всъщност така и не знам какво работи Дидева, но очевидно е професионално свързана с образованието.
(  Дали не е говорител на МОН ?? Или пък по-добре завеждащ отдел "Връзки с БГ-МАМА"  Wink  )

# 303
  • София
В нашето училище няма декларации.
Ми може и някаква самоинициатива да е това дето писах по-горе..

# 304
Често мненията ми във форума създават грешното впечатление, че работя в  системата на образованието. Уверявам ви, че не е така.  Дори вече нямам ученик. Simple Smile
Скрит текст:
Преди време директор на провинциална гимназия стана причина да започна да чета нормативната уредба в тази област. Превърна се в нещо като хоби заедно с математическите състезания. Споделям това, което намеря тук и във ФБ страницата си, надявайки се да стигне до повече хора и да им е от помощ.

# 305
  • София
Когато детето ми беше в 4ти клас, бях убедена, че Дидева е учител по математика.
В 7 клас, можех да се обзаложа, че работи в някое РУО, поне. Joy
Сега знам, че Дидева е сърцат човек!

# 306
  • София
Често мненията ми във форума създават грешното впечатление, че работя в  системата на образованието. Уверявам ви, че не е така.  Дори вече нямам ученик. Simple Smile
Скрит текст:
Преди време директор на провинциална гимназия стана причина да започна да чета нормативната уредба в тази област. Превърна се в нещо като хоби заедно с математическите състезания. Споделям това, което намеря тук и във ФБ страницата си, надявайки се да стигне до повече хора и да им е от помощ.
Сърдечно Благодаря за изключително ценните мнения във форума !
Но все пак като стана вицепремиер (някой ден) ще се обадя там по телефона, да видим какво може да се направи в МОН Wink

# 307
Извинявам се за късния час, досега само ви прочитах и следях, в четвъртък беше нашата РС, след като приключи бях при директорката, когато попитах за това дали мога да подам в момента декларацията детето ми да си учи от вкъщи, отговора беше че в нашата община нито едно училище нямало деца които да се включат, нямало как да стане моето гардже да бъде включено, нашето училище пък нямало тази възможност за обучение и как парите на едно дете щели да отидат в други ръце, че почти във всяко семейство имало възрастни и болни хора. За пореден път се уверих че тя и такива като нея не ги е грижа за здравето и желанието на учениците а за финансовата част къде ще отиде.
Затова сега се чудя дали да не си подам една молба направо в областното РУО, и след това да си го изкара / т на детето. Само да добавя че живеем при майка ми която има доста сериозни заболявания и днес дори си взе изследванията и никак не са хубави резултатите, а от няколко дена дори не е добре.

# 308
  • София
Аз декларирах с " Да, декларирам" текста че няма да пращам детето СИ болно на училище. Това мога и знам че ще го спазя. Винаги го спазвам .
Срещу текста , че солидарно отговарям с у-щето за спазване на мерките писах " Не!" и поясних че няма как да отговарям как у-щето спазва или не спазва мерките, защото нямам достъп и не мога да видя как и дали ги спазват. Това си е тяхна отговорност и не е моя работа аз да декларирам чужди действия.

А каква е тази евр.програма "Кариерно развитие"? И за нея имам декларация. А нищо не знам за нея. Не ни информираха.
Смятам да попитам допълнително класната ..до тогава няма да подписвам.

Ами... това отговаря на "запознат съм със законовата уредба на Републиката в рамките на необходимото за гражданин без специфично образование в областта". Защо е нужно да декларираш, че няма да го пращаш болно на училище? Защо не декларираш, че няма пътьом да убиеш или обереш някого? Това е безсмислено. "Декларирам, че ще спазвам законите и и наредбите, действащи в Републиката" е абсолютно безсмислена декларация.

Въпросът е : как така изведнъж се  сетиха в последният момент да ни зарадват с такива декларации ?
И доколкото разбирам са не в едно и две училища. Ей така изведнъж им хрумна спонтанно на всички училища да искат от родителите декларации ?
А защо не декларира някой министър, че всичко е наред във всички български училища например ??

Не, не са всички. До момента съм чула само за 2, вашето е едно от тях, другото е на тета.

Та, дойдохме си на думата за декралациите, за които спорихме с КатиАБВ! Много е изкушаващо да кажа "казах ли ти!".  Като казах, че без декларации няма да се мине, няколко човека не повярваха. Просто нямаше как да няма декларации - щом в градините има ще има и в училищата.

Моето впечатление до момента е, че малко училища се опитват да минат с номера "2лв. ако мине". И ако се остави да мине... ми, тъпо за минатите.

Скрит текст:
Малка извадка от текстовете в ЗПУО, които ще влязат за второ четене и засягат ОЕСР.
За подлежащите на задължително предучилищно обучение

За учениците ( за по-голям размер отворете в нов таб)
Писала съм това в момента, в който вече е било прието.
................................................................................................

Да, възможно е. Новината, която яко омеси насоките за детски градини, училища и здравно-профилактични карти. Разликата е, че такава декларация за детските градини наистина има и е част от насоките за тях. Даже текстът, споделен тук е копиран от такава декларация, като някои думички са заменени с други.

Да, ама, както и преди говорихме, посещаването на детска градина, както и приемането в болница, е доброволен акт. Посещаването на училище е задължително.

Скрит текст:
Защо ли ми се струва, че това присъствено обучение няма да е за дълго. На родителската се коментираше само за електронно обучение от разстояние. На децата (първокласник имам) щели да им раздадат пароли за вход в платформата за електронно обучение. На родителската коментираха, че заменили zoom с meet (или обратното, забравих сега)
Моята програма за семестъра излезе, и познайте до 30 септември имам присъствено и дистанционно (Комбинирано). След 30 септември всичко е електронно. Всички сме задължени да си направим служебен профил в електронната платформа за обучение.

Днес чук (от учителка), че се предполага ноември, декември, януари и февруари да са дистанционни. И искали от учителите да се съгласят на камери в домовете си (приятелката ми, логично, не е съгласна на това, не се и сещам за причина да се иска...)

Скрит текст:
Министърът заяви, а така изглежда и от новоприетите текстове, че ученикът остава ученик на старото си училище и старата си паралелка. Тоест не би трябвало да има промени във финансирането. И това е в случай, че самото училище не осигури ОЕСР и се наложи присъединяване към училище център. В писмото, което бяха разпратили до училищата във връзка с осигуряването на ОЕСР беше споменато допълнително финансиране.
Въпросите не са малко.  Ще има още изменения  и допълнения в различни документи,  а първият учебен ден е във вторник.
А освен всички медийни изяви, чакахме и все още чакаме и нормативни документи, които още на въпросната изява на 28.08 "трябваше да се внесат в НС и да има резултат до 2-3 дни"

Има резултат. Но явно не успяха гласуваното в четвъртък да обнародват в петък. Иначе е резонен въпросът колко време ще мине, докато всичко бъде разписано и системата се задейства. Защото не виждам как ОЕСР може да стартира още на 16. септември.

Демек парите ще отидат при училището, което не прави нищо, а училището, което се грижи за образованието на децата в дадения период, няма да получи нищо? Това е някакво... хм, алтернативно счетоводство. Работата я върши Иван, а парите взема Драган...

Скрит текст:
Признавам си честно, че предпочитам да прочета тук (особено постовете на Дидева), отколкото да гледам министъра. Някак си на нея имам по-голямо доверие.
А не бе
Подозирам,че много много хора са така Simple Smile

Честно казано, за всичките години "образование" на Врячо от Дидева съм научила много повече за всичко, което следва (или не следва) да се случва от всички учители, взети накуп... и повдигнати на н-та степен.

Дидева, БЛАГОДАРЯ.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2020, 00:47 от katiABV

# 309
Ето една декларация , която искат да подпишеме.
Законно ли е ?

едит : според класната " е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО "

Единствено първата точка ме смущава, доколкото не виждам как може да се иска от родител да декларира, че е запознат, че училището спазва някакви хигиенни изисквания, камо ли всички? Ами ако не ги спазва, значи декларирам, че съм запозната с нещо, което не отговаря на истината?
Останалите точки са окей за мен. Даже са добре, за да няма родители, които не са разбрали, че имат ангажименти, които трябва да изпълняват.

# 310
Интересувам се как става подаването на заявление за обучение в електронна среда по избор на ученик? Вид ,,свободно писмо'' ли се води, има ли изграден образец и до кого трябва да бъде подаденото споменатото заявление?

# 311
  • Sofia
Интересувам се как става подаването на заявление за обучение в електронна среда по избор на ученик? Вид ,,свободно писмо'' ли се води, има ли изграден образец и до кого трябва да бъде подаденото споменатото заявление?
Заявлението за намерение е в свободен текст. Подава се в училището (адресирано е до директора) и искате входящ номер.
Но не разбрах дали трябва едновременно с това да се подаде и в съответното РУО.
Аз засега съм подала само в училището.

# 312
Заявлението за намерение е в свободен текст. Подава се в училището (адресирано е до директора) и искате входящ номер.
Но не разбрах дали трябва едновременно с това да се подаде и в съответното РУО.
Аз засега съм подала само в училището.
Благодаря! А какво се има предвид на ,,входящ номер''?

# 313
Поставя се в канцеларията на училището. Доказва на коя дата сте подали документи. За да има сигурност какъв документ сте внесли, върху ваше копие може да се постави от тях щемпел със същия номер. След това деловодно се завежда документът като постъпил в книга за входящ регистър. Това дава сигурност, че сте направили изявление със съответно съдържание, в съответен момент.

# 314
  • Пловдив
При нас родителските срещи ще са на 14.09. и ще са онлайн,така че ще ми е интересно  ако трябва да се попълват декларации дали няма да ги изпратят чрез децата....
Щe започват по различно време,през различни входове ще са малките и големите,всеки клас ще си има класна стая и реално това сновене между кабинетите няма да се случва.
Малките се оказа,че няма да се хранят в стола,а ще им се носи в клас обяда.

Общи условия

Активация на акаунт