Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

• 32 167
  • 801
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Аз пък не виждам никакъв смисъл в клас да са с маски, а в коридорите без. В клас стоят много повече време и имат много по-близки и продължителни контакти. Рискът да се заразят в класната стая е много по-голям от риска да се заразят, разминавайки се в коридора. Бих пращала детето с маска в клас, но при положение, че само той е с маска на практика рискът се снижава твърде малко, за да си струва. Не знам. Със сигурност ще подам заявление за новата форма, само да се облече законово всичко и да знам как ще се случат нещата на практика. Ако разбира се, дотогава не се мине всеобщо към ДО.

# 406
  • София
Не знам кое е правилното. Моето дете, по собствено желание, каза, че ще е с маска от влизането в училище до влизането в къщи. Това са 9 часа всеки ден. Страхува се. Смята, че ще предпази или поне ще ограничи риска. В ГТ ще е и с ръкавици, защото наистина е гадно там. От мен се иска да има 4-5 маски всеки ден,  за да ги сменя. Подкрепям я напълно.

# 407
Аз пък не виждам никакъв смисъл в клас да са с маски, а в коридорите без. В клас стоят много повече време и имат много по-близки и продължителни контакти. Рискът да се заразят в класната стая е много по-голям от риска да се заразят, разминавайки се в коридора. Бих пращала детето с маска в клас, но при положение, че само той е с маска на практика рискът се снижава твърде малко, за да си струва. Не знам. Със сигурност ще подам заявление за новата форма, само да се облече законово всичко и да знам как ще се случат нещата на практика. Ако разбира се, дотогава не се мине всеобщо към ДО.
При нас, както маските никога и никъде не са били пожелателни, а камо ли задължителни и ги въведоха като задължителни за всички деца в уч. автобус и в у-ще от 4ти клас нагоре...

Носят се постоянно в клас, в автобуса, из у-ще, в тоалетните, коридорите, а се свалят само като се хранят в стаята за 20мин и в междучасията...
Онзи ден (2ри ден на у-ще) щерката е пренасяла книги и всички учебници з аработа в клас от библиотеката с другите 6 деца от класа за всички 20 класа в у-щето.

Над 2 часа са пренасяли тежки книги, количка с книги по стълби и из класните стаи и й е прилошало с маската. Другите каза, че са били ок.
Учителката я забелязала, че е зачервена, запотена и без дъх и я пратила да иде да пие вода и да глътне малко въздух.. Мерси съм от носенето на маски.

# 408
  • Варна
Е, на училище няма да вършат тежък физически труд, това е била извънредна, даже според мен нередна ситуация. Не може да се сравнява мъкненето на учебници и стоенето на чина.

# 409
Е, на училище няма да вършат тежък физически труд, това е била извънредна, даже според мен нередна ситуация. Не може да се сравнява мъкненето на учебници и стоенето на чина.
Тук системата е такава, че това е постоянно.

Децата от 2-3 клас нагоре помагат с по-малките по събития, подреждат неща, правят изцяло те програмата за мляко ( всяко дете има дни ,в която носят млеката по класовете, проверяват талоните на всяко дете, дават правилното мляко (шоколадово или бяло) на децата, които са си платили и имат билети, почистват контейнерите и ги носят за рециклиране извън у-шето; подреждат класни стаи и наблюдават по-малките деца; чистят столове/ чинове; носят книги и помагат да се наредят в библиотеката/ физ. салон/ музикалния кабинет всяко междучасие; организират специални дни за по-малките и какво ли още не.

Та физически труд има постоянно. Нямам против това, много добра практика е, но не с парцал на устата по цял ден!

# 410
  • Варна
Е, да, за това си абсолютно права. Когато мъкнат неща би трябвало да са максимално облекчени, т.е. без маски. Но за да са спокойни пък е редно останалите да ги защитават, т.е. да са с маски.

# 411
Е, да, за това си абсолютно права. Когато мъкнат неща би трябвало да са максимално облекчени, т.е. без маски. Но за да са спокойни пък е редно останалите да ги защитават, т.е. да са с маски.
Харесвам много учителката й и просто не ми се щеше още от 2рия ден да започвам с критики..

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 18:00 от Анонимен

# 412
  • Варна
Аз почнах с критики още на родителската среща, чак ми стана неудобно, защото бях единствената, а и аз не съм от критикуващите учителките Crazy Но тоя път ме ядосаха новите разпоредби. Естествено, вината не е в учителките лично, но пък на кого друг да си изкажеш възраженията на първо четене...

# 413
  • София
Работа на учителите е да обяснят на ръководството какво притеснява или какво критикуват родителите. Също и да обяснят на родителите и да са подготвени да отговорят на въпросите им. Това не е проблем на родителите.

# 414
Повтаря се едно и също в темата, защото има много неясноти.
Ето в нашето училище са казали, че заявление се подава не към тях, а към РУО.

# 415
Утре ще подадем заявление в училище за член от семейството в рискова група. По мед. показания беше казано, че е в училището.

# 416
Следя с интерес съфорумците, които са решили да се възползват от опциите  за неприсъствено обучение. В нашето семейство също има рисков член, но засега сме решили детето да ходи на училище присъствено. След като можем да се включим и по- късно в алтернативните форми, предпочитам да изчакам и да събера впечатления, включително и от вас тук в темата като се надявам да споделяте мнения. Проблемът при нас е, че дъщерята е голяма, учи в езиково училище и се справя отлично като тази година е включена в група за напреднали ученици, които ще се подготвят за състезания и олимпиади. Освен ако не минат всички на ДО, за нея няма вариант да получи равностойна индивидуална подготовка, а е положила много усилия, да да бъде там, където е. Затова решихме да дадем малко време и да видим как ще се развият нещата със заболеваемостта и спазването на мерките в училище. Все се надявам да се спазват що- годе и да няма много болни, та да не се налага да вземаме неприятни решения.

# 417
  • Бургас
А в нашето училище няма никаква информация - нито какви ще са мерките, нито за опциите на обучение, нито нищо. На сайта няма нищо, Школо-то още не работи. Сина ми ще е в 5ти клас. Вече ще са с различни учители по различните предмети, а още не знаем кой какво има като изисквания откъм тетрадки/помагала. Въобще пълно информоционно затъмнение.

# 418
  • София
Да, в някои случаи според спецификата на профила, езика, това ОЕСР няма да е много подходящо. От друга страна, мисля, че за деца, чиито училища нямат техническия и човешкия потенциал за електронно обучение, това ще е шанс за децата, да се срещнат с добри учители.
Доколко достоверни са, не коментирам, но на няколко пъти попаднах  на информация в нета, че за такива центрове са определени МГ Ловеч, МГ Пловдив... 20 училища за България със сигурност няма да са случайни...

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 20:13 от Слънчевата

# 419
Утре ще подадем заявление в училище за член от семейството в рискова група. По мед. показания беше казано, че е в училището.
Така са казали в нашето училище.
Ако е по желание, се подава в РУО. Ако е по мед.причини, при тях. Утре пак ще питам, но ситуацията е много патова за нас.

Общи условия

Активация на акаунт