Операция на щитовидна жлеза -18

• 59 806
  • 795
  •   1
Отговори
# 180
Хем си викам да ги махат и да се свършва...
хем пък ми се свиди пустата й жлеза.
Стотици въпроси са ми в главата и най-вече
как ще се промени начина ми на живот, ще се промени ли?!
Хормон доживотно? Това ли ме чака?
Да търся ли мнайсто мнение с надеждата да ми
кажат "не си за операция"... Уф изтрещявам Laughing
Не е задължително да се маха цялата жлеза. Може да се изреже само лоба в който е възела. И също нее задължително да се приема хормон ако останалата част от жлезата го произвежда. Аз пия хормона от няколко години с нищо не ми се промени живота. Забременях и родих на 42 здраво детенце.

# 181
  • Варна
Благодаря, за отговора ganeli .
И в двата лоба има големи възли, едва ли ще
успее да запази някакви части... от железата.
Притискат ми хронопровода и трахеята.
Все едно съм глътнала яйце, на моменти ме
задушава, хеле пък при стрес и нерви. Чудо е!
Някой скоро при Сечанов да е правил операция?
Как протича преди и след операционния период?

# 182
Щом е така оперирай се смело. За доктор незнам не живея в България. Избери доктора и смело. Имам колежки оперирани казаха че нее толкова страшно.

# 183
Здравейте,
Аз се оперирах при него лятото. Постъпва се сутринта в болницата, пуска се кръв и урина, консултация с кардиолог и анестезиолог, след това операция. После 2-3 часа лежане в реанимация, докато отпусне упойката и ви местят в стая. На сутринта преглед и махане на дрена и ви изписват. Не е страшно, гърлото боли няколко дни, най-вече от тръбата. След седмица се маха превръзката. Успех

# 184
  • Варна
Здравейте,
Аз се оперирах при него лятото. Постъпва се сутринта в болницата, пуска се кръв и урина, консултация с кардиолог и анестезиолог, след това операция. После 2-3 часа лежане в реанимация, докато отпусне упойката и ви местят в стая. На сутринта преглед и махане на дрена и ви изписват. Не е страшно, гърлото боли няколко дни, най-вече от тръбата. След седмица се маха превръзката. Успех
Благодаря Tiny
Почти също ми каза и Сечанов, май 1 ден повече
ще остана защото съм от Варна. Иначе софиянки
ги изписвал на другия ден. Превръзката той ли трябва
да ми я маха или както се разбера с него?! Да си нося
ли таблетки за смучене? Как са стаите в болницата?
За св. Пантелеймон иде реч.

# 185
Evil, щом ти причинява дискомфорт и пречи на трахеята, едва ли можеш още дълго да избягваш операцията. Да, цял живот хормон, става рутина. Все някакъв мъничък остатък жлеза ще имаш, но без хапче няма да можеш (мъничкият остатък работещ обаче може да допринесе да ти е по-ниска дозата хормон). Всички ни вълнува дали животът ни е същият след. Някой намират, че тялото им не се справя по същия начин вече (метаболизъм, напълняване, умора и подобни), други са си супер доволни, активни и пълноценни и години след като нямат жлеза. Моят избор е да се уповавам на вторите 😉
Носи си таблетки за смучене. Не мисли от сега кой ще ти маха превръзка и т.н. Това са детайли. Успех!

# 186
Здравейте,
Благодаря Tiny
Почти също ми каза и Сечанов, май 1 ден повече
ще остана защото съм от Варна. Иначе софиянки
ги изписвал на другия ден. Превръзката той ли трябва
да ми я маха или както се разбера с него?! Да си нося
ли таблетки за смучене? Как са стаите в болницата?
За св. Пантелеймон иде реч.
Превръзката си я махнах сама, както той ми каза, изписа ми някакви таблетки за смучене, но и там ще ти дадат. Стаите са приятни с две легла, но настаняват по един човек (поне тогава беше така), и има баня с тоалетна и тв. Сестрите също са много мили. Човек може много добре да си отспи там Joy

# 187
Здравейте!Има ли други като мен с възел около 3 см и да си го отглеждат?JoyИмам биопсия преди три години, хормоните никога не съм ги разбутвала.Проф.Боянов ми каза да си направя втора биопсия и ако не искам операция да си го отглеждам:joy:.Та питането ми е щом не ми пречи да живея защо да ходя да се режа?

# 188
Има да, аз си го отглеждам от 2008година.Тук в Италия щом не пречи и е добро качествен не режат.

# 189
  • Варна
Благодаря ви мацки за мненията Hands Plus1
Точно поради последните мнения се разколебавам...
Ще взема да отида тази седмица при Райков, за още
едно мнение, беше ми споменал за една интервенция
със спирт / склерозиращата терапия/ ... та да видим.
Може пък да ми се получат нещата?!

# 190
Аз бях така,имах един много голям възел в десния лоб и два по-малки и д-р Димов каза че ще махне цялата жлеза,защото ако остави част от левия лоб,пак ще се стигне до операция след време.Притискаха ми трахеята,и да,това чувство,че ти е заседнало нещо в гърлото....ужас беше.
Аз пък близо 2 месеца след операцията нямах глас,но мина и замина всичко.Сега си викам и пея на воля.😁

# 191
  • Варна
Включвам се с нещо, което се надявам да е полезно по някакъв начин. Престраших се и реших да направя видео поредица с моята история. Тук разказвам как разбрах за карцинома и какъв беше моят път. След няколко дни ще заснема и видео за операцията, която мина преди 10 дни. Правя това с цел да съм полезна, тъй като когато аз търсех информация предните месеци, прекарах изключително много време в тези групи и това ми помогна. Вярвам, че трябва да говорим повече и да сме полезни!

При мен се потвърди диагнозата папиларен карционом и след 2 дни ще разбера решението на онкокомисията дали ще минавам РАЙ

https://youtu.be/_qABNCfRM7k

# 192
Здравейте !
Съжалявам ако не пиша в правилната тема, но видях, че споделяте за притискане в гърлото и реших да попитам.
След силен стрес започнах да имам усещане за буца в гърлото (по-скоро едностранно, но преминава и в двете страни), усещам предимно като съм в активната фаза на деня, при преглъщане. Имам и усещане за сухота в гърлото понякога. Не се задушавам, храня се нормално, опипвам шията - няма подуване в основата нито се напипват бучки. Имала съм във времето боцкания, или по-скоро единични болки в областта, но нищо постоянно.
Понеже цялата ситуация съвпада с косопад, реших да попитам. Преди година, две си правих изследвания - тсх беше над 3, но така и не предприех нищо. Нямам ниакакви други оплаквания, и поради настоящата обстановка нямам възможност за незабавен преглед. Ако продължи до седмица, две ще се наложи да отида.
Хормони ще пусна тази седмица обаче.
На всички ви пожелавам бързо въстановяване и успех !

# 193
Здравейте !
Съжалявам ако не пиша в правилната тема, но видях, че споделяте за притискане в гърлото и реших да попитам.
След силен стрес започнах да имам усещане за буца в гърлото (по-скоро едностранно, но преминава и в двете страни), усещам предимно като съм в активната фаза на деня, при преглъщане. Имам и усещане за сухота в гърлото понякога. Не се задушавам, храня се нормално, опипвам шията - няма подуване в основата нито се напипват бучки. Имала съм във времето боцкания, или по-скоро единични болки в областта, но нищо постоянно.
Понеже цялата ситуация съвпада с косопад, реших да попитам. Преди година, две си правих изследвания - тсх беше над 3, но така и не предприех нищо. Нямам ниакакви други оплаквания, и поради настоящата обстановка нямам възможност за незабавен преглед. Ако продължи до седмица, две ще се наложи да отида.
Хормони ще пусна тази седмица обаче.
На всички ви пожелавам бързо въстановяване и успех !
Трябва да си направите изследвания. Вземете от личният лекар направлвние ТСХ , ФТ 4.  ТАТ и МАТ май се заплащаха / не ги покрива касата/  и да посетите   ендокринолог за да направи ехогрфия/ и нея не е покрива касата/ .

# 194
Аз Юли.2020 се оперирах при него и съм изключително доволна. Даже като си гледам белега му благодаря наум всеки път... Не че е най-важното, но съм му благодарна че се е постарал,което си личи. Явно не му е безразлично как ще направи среза.  В интерес на истината оцених това, когато видях какво можеше да е... На други жени белезите са жестоки...
И Аз тези дни трябва да отида при Райков контролно заради хормона-тази сутрин пуснах тях,та да видим как ще е този път.
На мен не ми даде друга алтернатива,колкото и да ми се искаше .. Но  го приех и смятам,че така трябваше да направя- моята е отстранена на цяло.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 11:28 от Barko4a

Общи условия

Активация на акаунт