Операция на щитовидна жлеза -18

• 57 612
  • 795
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, предстои ми операция за премахване на възел от щитов. жлеза. Тези, които скоро са преминали през това, може ли, да споделите какви ви бяха разходите за интервенцията, престоя, всичко, при Румен Пандев-ИСУЛ, Георги Ганчев и Кънев от УСБАЛЕ?

При проф. Пандев цената  зависи от клиниката където ще ви направи операцията до 2000лв. При д-р Кънев ми искаше 900лв. в Майчин дом. Аз се доверих на проф. Пандев. За Ганчев чувам добри отзиви.

# 271
А по НЗОК в София кой лекар ще ми препоръчате за биопсия без болничен престой?

Шинков е в трета на УСБАЛЕ, много добър. Той прави биопсиите.

# 272
  • Велико Търново
Здравейте, предстои ми операция за премахване на възел от щитов. жлеза. Тези, които скоро са преминали през това, може ли, да споделите какви ви бяха разходите за интервенцията, престоя, всичко, при Румен Пандев-ИСУЛ, Георги Ганчев и Кънев от УСБАЛЕ?

При проф. Пандев цената  зависи от клиниката където ще ви направи операцията до 2000лв. При д-р Кънев ми искаше 900лв. в Майчин дом. Аз се доверих на проф. Пандев. За Ганчев чувам добри отзиви.

Благодаря за отговора. Успях да си запиша час за преглед при проф.Пандев за 15.05 в Плевен, тъй като за София не можах да се свържа с никой. Няколко дни звънях на няколко телефона и никой не вдигна. Като мине прегледа ще видим за къде ще се разберем за операция и в коя клиника ще ми каже.

# 273
Здравейте ! След лечение на подостър тиреодит откриха на сестра ми възел. Постъпва за краткотраен престой, на направлението пише само амбулаторна процедура No13. Някой може ли да ми разясни за какво иде реч ? Тя ми каза, че й е обяснил, че ще й взимат само кръв, но в нета проверих и пишеше - инструментална диагностика. Възможно ли е да става въпрос за биопсия, и тя не е разбрала правилно ?
Благодаря предварително на включилите се.

# 274
Момичета кажете ми моля след терапия с радиойод кога се  прави контролна сцинтиграфия? Или кога вие я правите ( кой-то минавал през това нещо) . Мерси предварително)

# 275
Момичета кажете ми моля след терапия с радиойод кога се  прави контролна сцинтиграфия? Или кога вие я правите ( кой-то минавал през това нещо) . Мерси предварително)
Контролна след година. Проф. Хаджиева казва да не е по-рано от година, при мен беше мисля година и 6 месеца.
Иначе сцинтиграфия се прави на (около) петия ден от изпиването на йода, но една ли това питаш (казвам го защото съм чела от пациенти, на които не е правена сцинтиграфия непосредствено след терапията, т.е.приема на йода).

# 276
Аз пак се включвам с въпрос. При поява на дрезгавина в гласа и възел винаги ли се късае за нещо сериозно ? Доколкото разбрай не са й предлагали биопсия.

# 277
Здравейте ! След лечение на подостър тиреодит откриха на сестра ми възел. Постъпва за краткотраен престой, на направлението пише само амбулаторна процедура No13. Някой може ли да ми разясни за какво иде реч ? Тя ми каза, че й е обяснил, че ще й взимат само кръв, но в нета проверих и пишеше - инструментална диагностика. Възможно ли е да става въпрос за биопсия, и тя не е разбрала правилно ?

Здравей. Могат да ѝ направят комбинация до 3 неща в зависимост от това в какво се съмняват. Може да има биопсия, ехография, взимане на кръв за изследване на хормони....., може да е изтегляне на течност или вкарване на специален спирт за изгаряне... има доста комбинации от възможности. Така че - каквото е казал лекаря, това най-вероятно ще направи.
Аз леко се съмнявам, че ще е само кръв, все пак си има изисквания - поне ехография трябва същи да има, а тъй и тъй влиз - аз бих настояла и за биопсия поне да знам със сигурност какъв е тоя възел.
Биопсията не е страшна и не боли.

# 278
Благодаря за отговора !
Нищо не й е споменал за биопсия, а само за 2 хормона.
Тя миналият месец отново влезе за краткотраен и й взеха кръв и ехография й направиха също.
След лечението с Аулин и видимо подобрение, лекарят е установил и възел, но нямам никаква информация за него, не й е издал епикриза, основното заболяване продължава да си е подостър тиреодит.

# 279
Амбул.процедура №13 е за биопсия. Казали ли са и да си вземе направление  Е04.02 или Е04.02?

# 280
Ходила е до ЛЛ, да. Ако й е дал направление за биопсия защо нищо не й е споменал ? Това е сериозна процедура, много странно. Благодаря много за отговора !

# 281
Ходила е до ЛЛ, да. Ако й е дал направление за биопсия защо нищо не й е споменал ? Това е сериозна процедура, много странно. Благодаря много за отговора !
Не е някаква сложна или страшна процедура, убождане с игла, трябва да не мърдаш. Може да се сложи локална упойка, аз минах без и твърдя, че не е болезнено, а в същото време се прави бързо.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 11:55 от Anikka

# 282
Вчера беше моята- 7м след първата в общи линии. Резултатът ще е готов другата седмица...

# 283
Здравейте,

Следя се редовно при проф. Пандев от 2008 година. Първоначално бях с хиперфункция, пих тирозол+пропицил около 3 години с постепенно намаляващи дози. Бях 10 години в ремисия и от миналия септември - пак хиперфункция +TRAK антитела т.е. Базед. Имам възел около 2,2 см, който следим с проф. Пандев вече 12 години. Правили сме тънкоигленна биопсия, калцитонина е ОК, тиреоглобулина - също. Нямам някакви страшни оплаквания, освен сърцебиене понякога, изпотяване на ръце и нервност. Почнах да пия по 1 Табл. тирозол от м. септември 2020 г. Хормоните влезнаха в норма още на 3-ия месец от началото на приема на тирозол. Днес бях на контролен преглед при проф. Пандев. Продължаваме с 1 Табл. тирозол, възелът не расте, но ТРАК все още не е в норма. Тъй като съм на 48 г. и не планирам да раждам повече, той смята, че е добре да се направи йодотерапия с много ниска доза йод при доц. Бочев в Сити Клиник. И каза, че дозата при мен ще е толкова малка, че ще пия таблетката и ще си ходя в къщи т.е. йода не е опасен за околните. Моля, ако някой е бил пациент на доц. Бочев да сподели мнение и как минава процедурата при йодотерапия. Пандев твърди, че след йода ще забравя за Базеда и ще спра тирозола. Вярвам му, просто искам да чуя момичета, които са минали през това. И ако може да споделите цената на процедурата. Иначе съм си записала час при доц Бочев за консултация на 27.05.2021 г.  
Благодаря.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 17:16 от Galya Stateva 690073

# 284
Здравейте. Новичка съм тук. Диагностицираха ме с възел 3,5 см в левия лоб. Минах биопсия при д-р Райков резултата Tirads 4 доброкачествен. Имах насточена операция за 8 март , но поради забраната сега чакам 07.06 ме приемат в Св. Марина и ще оперира др. Ненков. Имам падане на гласа от време на време и задух с кашлене. Питам ви имахте ли разминаване на предварителната биопсия и на хистологията , че минаха 7 месеца от биопсията и ми се появиха екстрите 😉

Общи условия

Активация на акаунт