Операция на щитовидна жлеза -18

• 59 834
  • 795
  •   1
Отговори
# 420
Колко ви е висок тиреоглобулинът? От заключението на д-р Терзиев (той е много добър) има съмнение за фаликуларен карцином, то ще се разбере по време на операцията (предполагам правят бърза проба), но е много вероятно да ви махнат цялата жлеза. Дали ще пиете доза хормон или, всъщност не е толкова важно.

# 421
Колко ви е висок тиреоглобулинът? От заключението на д-р Терзиев (той е много добър) има съмнение за фаликуларен карцином, то ще се разбере по време на операцията (предполагам правят бърза проба), но е много вероятно да ви махнат цялата жлеза. Дали ще пиете доза хормон или, всъщност не е толкова важно.
Здравейте !
Тиреглобулина ми е 159,7 при норма до 77 .
Моите възли са от двата дяла и до колкото разбрах, ще махнем и двата, което го предпочитам. И аз разбрах, че на момента ще направят хистологи..
Всъщност от 2016г отлагах биопсията…все си мислих че е формалност и четях, че много хора имат и не им пречило и не били “лоши” - голяма грешка от моя страна.
Миналата година през Ноември се свързах с професор Пандев и уточнявахме биопсията и към днешна дата, очаквам операцията си.

# 422
  • Варна
Ако отстранят и двата лоба със сигурност ще пиете лекарства, в което няма нищо страшно де. Реално няма как да функционираме без тях. Повечето тук сме без цяла жлеза и на хормон.

Стискаме палци!

Моята биопсията беше категория 6, така че при Вас е 4 и реално има някакъв минимален шанс да се окаже, че не е злокачествено. Аз със степен 6, имах тиреоглобулин само 61.

След операцията около 7-10 дена излиза хистологията с крайния резултат.

Здравейте !
Моите възли са от двата дяла и до колкото разбрах, ще махнем и двата, което го предпочитам. И аз разбрах, че на момента ще направят хистологи..
Всъщност от 2016г отлагах биопсията…все си мислих че е формалност и четях, че много хора имат и не им пречило и не били “лоши” - голяма грешка от моя страна.
Миналата година през Ноември се свързах с професор Пандев и уточнявахме биопсията и към днешна дата, очаквам операцията си.

# 423
Ако отстранят и двата лоба със сигурност ще пиете лекарства, в което няма нищо страшно де. Реално няма как да функционираме без тях. Повечето тук сме без цяла жлеза и на хормон.

Стискаме палци!

Моята биопсията беше категория 6, така че при Вас е 4 и реално има някакъв минимален шанс да се окаже, че не е злокачествено. Аз със степен 6, имах тиреоглобулин само 61.

След операцията около 7-10 дена излиза хистологията с крайния резултат.

Здравейте !
Професор Пандев също каза  да не се притеснямам толкова за високите нива на тиреглобулин.
А вие като цяло спазвате ли някакъв хранителен режим?
 Аз избягвам глутена и въглехидратите като цяло, но имам един момент в който отслабвам е няколко месеца след това качвам килограми- като не съм променила кой знае какво в храненето си..
По някога се задавям или кашлям от нищоно, ендокриноложката при която ходя в Благоевград казва че е нормално - било от възлите.
Като цяло съм активен човек, но последните месеци се уморявам често и съм много сънлива 🤷♀
И на фона на това -хормоните са си наред

# 424
Здравейте, преди 3 години съм оперирана на щитовидната жлеза, но от 1 година не съм правила изследване на ТСХ сега ми се налага операция от херния необходима ми е консултация от ендокринолог. Някой може ли да ми каже в какви граници трябва да ми е хормона за да се допусне операция Simple Smile

# 425
Здравейте, преди 3 години съм оперирана на щитовидната жлеза, но от 1 година не съм правила изследване на ТСХ сега ми се налага операция от херния необходима ми е консултация от ендокринолог. Някой може ли да ми каже в какви граници трябва да ми е хормона за да се допусне операция Simple Smile
Най-вероятно трябва да ви е референтните граници.

# 426
Здравейте мили хора!
Днес постъпих в УМБЛ Света Марина- град Плевен, утре ще бъде моята операция!
Заредила съм се със стрепсилс и лукчета!
Не мога да кажа, че съм напълно спокойна, но поне смятам че е правилното решение!
Минах през всички кабинети, включително ме прегледа и ендокринолог - който каза че имам голям възел в лявият лоб и няколко  който покриват почти изцяло десният, неща който знаех от преди..
Не съм на ясно дали ще махнат изцяло жлезата, или ще остана с някаква част, мисля че ще стане ясно на самата операция!
По скалата на Bethesda биопсията ми е 4 степен!
Операцията ми ще извърши професор Пандев!
Един съвет към хората които ги е страх-отлагането на проблема не е решение, казвам го от опит!
Бъдете здрави!

# 427
  • София
стискам палци всичко да е наред Simple Smile

# 428
стискам палци всичко да е наред Simple Smile
Благодаря 🌸

# 429
В най-добрите ръце си. Успешна операция и леко да мине всичко Hands Pray

Скрит текст:
След операцията, когато се почувстваш по-добре, моля сподели на ЛС колко е струвало всичко. Професорът ми беше казал преди години цена, мисля че точно за тази болница и беше сравнително по-евтино от другите, но вече цените не са актуални. Знам че има разлика в цените, защото зависи къде и какво се оперира, но просто като ориентир как стоят нещата с днешна дата. Simple Smile А и преди години Проф. Пандев оперираше и по каса, според цените на болницата се приспадаше сумата, която отпуска касата и пациентът доплащаше разликата + цената на доктора, но сега не знам как е. Май вече не оперира и с касата.

Да попитам оперираните, ваксинирахте ли се? Може да сте коментирали, но последно време по-рядко надничам в темата.

# 430

Да попитам оперираните, ваксинирахте ли се? Може да сте коментирали, но последно време по-рядко надничам в темата.

Ваксинирана съм с Астра Зенека. Нямах никакви странични ефекти, освен главоболие за около два часа при първата доза, но то може и да е от самовнушение, че трябва да имам странични ефекти.

# 431
  • Русе
Един месец след операцията се ваксинирах, абсолютно никакви странични ефекти.

# 432
Да, ваксинирах се още през февруари - март с Модерна.

# 433
Аз също искам да попитам дали има ваксинирани след операция?

Моята беше преди малко повече от месец, TSH не е още в норма и затова имам опасения. Отделно, че не съм раждала, изчетох доста противоречива информация.

# 434
Здравейте!
Операцията мина, утре ме изписват..
Имам кашлица и задавяне при приемане на течности, гласа ми е още пресипнал..
Много съм уплашена, дали нещо не е както трябва, лекаря ми звъни постоянно..
Аз от своя страна плача, защото момимто оперирано предният ден преди мен няколко часа след операцията говореше идеално… Моля ако някой е имал това да сподели, ще съм ви много благодарна!
От питащите-ваксинирана съм с модерна пред месец Юли..т.е преди операцията.

Общи условия

Активация на акаунт