Операция на щитовидна жлеза -18

• 57 680
  • 795
  •   1
Отговори
# 675
  • В царството на игрите:)
Моля кажете защо напредналата възраст е противопоказна за тази операция? Тоест за всяка операция ли е така - над 70 и няколко години? Преди време в болница ми обясняваха, как пациентът може да си живее без щит.жлеза, ако се наложи отстраняване.
И аз това се чудя. Защо не може при положение, че операцията не е тежко. Честит празник на всички!

# 676
Доколкото знам при всяка операция рискът се увеличава с увеличаването на годините годините. Не е само за тази.

# 677
Vladimir, може да си пуснете и двата туморни маркера -тиреоглобулин, който е показател за папиларен карцином и калцитонин, за медуларен карцином, около 50-60 лв са. Ако не, изчакайте лекаря да каже дали е нужно.

# 678
Моля кажете защо напредналата възраст е противопоказна за тази операция? Тоест за всяка операция ли е така - над 70 и няколко години? Преди време в болница ми обясняваха, как пациентът може да си живее без щит.жлеза, ако се наложи отстраняване.

Освен, ако няма противопоказания, не виждам причина да не се оперира и над 70 години. Преди две седмици лежах в Ендокринологията в Майчин дом за проследяване, жената до мен беше на 72 години, оперирана преди 4 месеца.
Оперирали са и хора с диабет, високо кръвно...но ако примерно пие хапчета против съсърване на кръвта, тогава ще е доста сложно - първо трябва да ги спе за месец-два, после има риски от тромб...разсъждавам на глас, но само възрастта не е критерий.

# 679
(не намирам по-подходяща тема за това пускам тук)
Някой технически грамотен в тази сфера може ли да обясни как точно помага това фолио от видеото (нормално такова за печене). Позната с 2 възела (1 и 2.2см) ги е премахнала с този метод и ми даде да се запозная. Дали е така не знам (аз лично никога не съм виждал да е имала някакви ядове с ЩЖ). Каза ми че го е правила 3 х 2 седмици.

Някакво мнение или тествали ? (лично на мен ми се струва вятър работа, но все пак)

# 680
Хич не им вярвам на такива.

# 681
Здравейте. От Пловдив съм и искам да питам някой ако се е оперирал при професор Росен Димов в КАСПЕЛА ( операция на ЩЖ) да изкаже мнение и как като цяло протича самата операция и възстановителния период след това. Ще съм ви благодарна за каквато и да е информация.

# 682
Аз също проявявам интерес по темата. За съжаление, проф. Пандев отказа да оперира моя баща. Насочи ни към свои колеги, в случай, че сцинтиграфията покаже, че не  подходящ за радиоактивен йод.

# 683
Явно наистина Пандев не смогва и се е насочил по-скоро към научна дейност! На мен също ми обясни,че всеки от другите лекари може да ме оперира.

Аз съм вече в Софиямед. Утре е операцията. Избрах си д-р Видинов да ме оперира. Стискайте ми палци,моля!

# 684
Явно наистина Пандев не смогва и се е насочил по-скоро към научна дейност! На мен също ми обясни,че всеки от другите лекари може да ме оперира.

Аз съм вече в Софиямед. Утре е операцията. Избрах си д-р Видинов да ме оперира. Стискайте ми палци,моля!
Д-р Видинов освен, че е добър лекар е и Човек. Ще се убедите сама, той говори и обяснява всичко на разбираем език. Стискам палци ❤️ Всичко ще е наред! 🍀

# 685

Успех и от мен!Всичко ще е наред!

# 686
Успех! Всичко ще мине добре и най-важното ще имате чудесен резултат!
Ще Ви помоля да споделите как е преминало, когато сте във форма да пишете!

# 687
Наистина д-р Видинов ме спечели с човечност, която усетих още при първата среща, и с това,че отдели много време да поговорим и да ми обясни всичко. Освен това отговаря бързо на съобщенията ми.
Да не пропусна да похваля персонала на отделението - всички до момента са безкрайно мили и внимателни! Чистотата е другото,което ме впечатли.
Живот и здраве ще пиша при първа възможност. Иска ми се да бъда полезна с информация, както бяхте полезни  за мен,мили хора!

# 688
…искам да питам някой ако се е оперирал при професор Росен Димов в КАСПЕЛА ( операция на ЩЖ) да изкаже мнение и как като цяло протича самата операция и възстановителния период след това. Ще съм ви благодарна за каквато и да е информация.
Аз съм оперирана там, макар не и точно от Росен Димов. Няма за какво да се притесняваш, хората там са професионалисти.

# 689
…искам да питам някой ако се е оперирал при професор Росен Димов в КАСПЕЛА ( операция на ЩЖ) да изкаже мнение и как като цяло протича самата операция и възстановителния период след това. Ще съм ви благодарна за каквато и да е информация.
Аз съм оперирана там, макар не и точно от Росен Димов. Няма за какво да се притесняваш, хората там са професионалисти.

Бихте ли споделили,как протече възстановяването и какви лекарства вземате?

Общи условия

Активация на акаунт