Операция на щитовидна жлеза -18

• 57 653
  • 795
  •   1
Отговори
# 705
Като стана дума за еутирокса... Усеща ли се осезаема разлика между медикамента на различните производители?
Не намирам разлика, но не съм и обърнала внимание, че има различни производители.

Благодаря!
Ами първата опаковка,която купих е еутирокс на Мерк, после видях,че доктора е изписал елтироксин на Берлин Хими. То ясно,че активната субстанция е една и съща,но ми стана любопитно помощните вещества дали дават някаква разлика. Че то и метформини много,уж едни и същи,ама от един имаш странични ефекти, от друг - не.
Не че е много важно,просто ми стана интересно.
Междувременно днес ми излезе трайната хистология. Папиларен,първа група, без метастази. Спокойна съм. Всичко е хванато навреме и изчистено.
Какво ви е мнението относно това дали,ако си извадя ТЕЛК,мога да имам проблем с работата в бъдеще. Притеснявам дали работодателите ги е страх да назначават хора с телково решение, заради това,че закона ни пази.

# 706
  • Варна
Има разлика, да  - има хора, на които лтироксина не им се отразява добре и минават на еутирокс и обратното. Има разлика в помощните вещества и примери, че не всеки ги абсорбира добре, така че е важно да се следи и ако не дава резултат лечението, е вариант да се смени марката. Неслучайно има различни марки и варианти Simple Smile)

Аз лично точно заради това не си извадих ТЕЛК, защото бях на 26 г след операцията и прецених, че няма да ми е в полза дългосрочно точно заради работа и други такива неща. Но съм сигурност има много плюсове, така че всеки сам ще си прецени, просто казвам моята гледна точка и защо се отказах Simple Smile

# 707
Благодаря!
Не съм взела решение все още,но сега е момента да помисля. Ще ми бъде полезно да прочета мненията по темата с ТЕЛК-а.

# 708
  • В царството на игрите:)
Благодаря!
Не съм взела решение все още,но сега е момента да помисля. Ще ми бъде полезно да прочета мненията по темата с ТЕЛК-а.
Аз съм с ТЕЛК от 13 години и от него съм имала само полза. Бях на 36, когато го получих.

# 709
Ако може да попитам ТЕЛК се вади само при карцином на щитовидната жлеза или и при отстранена изцяло щитовидна жлеза?

# 710
Ако може да попитам ТЕЛК се вади само при карцином на щитовидната жлеза или и при отстранена изцяло щитовидна жлеза?
[/quote

https://www.telk.info/p/blog-page_85.html?m=1

# 711
Вие може да не казвате, че имате ТЕЛК, ако не ви питат изрично. Аз виждам позитиви на ТЕЛКа, освен повечето дни отпуск е доста трудно уволнението.

Мисля, че ТЕЛК се вади при карцином. Няма значение дали е изцяло отстранена или не, трябва карциномът да е опериран. Има и за други болести на щитовидната.

# 712
Благодаря! Ще подготвя документите и ще се явя,когато му дойде времето,но имах нужда да прочета вашите съвети по темата. Както винаги ми бяхте много полезни!

# 713
Аз да ви питам отрази ли ви се операцията на гласа или аз съм една от малкото “късметлийки”? Мина близо месец от операцията ми, а още нямам глас като хората. За викане, пеене и тем подобни висоти пък и дума не може да става. Като ходих на контролен преглед лекарят каза, че ще ми се възстанови гласа, но това отнемало време. Как беше при вас?

# 714
Аз се говорех нормално веднага след като се събудих,но при много момичета знам,че се случва да изчезне гласа,заради травмирани гласни връзки. След време всичко си идва на място,но при всеки е индивидуално. Стискам палци скоро да се възстанови гласа напълно.

# 715
  • Русе
Аз почти 3 мес. след операцията почти нямах глас,говорех шепнешком и сега 1 год.по-късно гласа ми е доста по-нисък и леко дрезгав,явно така ще си остане.

# 716
Здравейте. Вече съм писала, че проф.Росен Димов от Каспела и след консултация с ендокринолог Ботушанов и двамата са на мнение за операция на ЩЖ. Те ме гледаха на ехограф. Въпроса ми е дали има някакви по-прецизни изследвания, които бих могла да направя?

# 717
за мен това е до начинът по който е минала операцията
има риск от засягане, чела съм и тук

Аз говорех нормално след операцията, веднага след нея можех да говоря, но се пазех и ме болеше при преглъщане. Сега мога да пея, викам и често забравям, че съм минала операцията, но все пак ако прекаля много, много почва едно дразнене и закашляне, но никакъв др проблем, така че не мисля че е ок

Желая здраве Simple Smile на всички!

# 718
Здравейте, има ли такива от Вас, които се стапяли възли на ЩЖ с радоактивен йод вместо операция?
Ако да, имаше ли ефект и как се чувствахте след йода, имаше ли странични ефекти?

# 719
Здравейте! Каква е информацията относно ходенето на солариум след операция на щитовидната? Много ми е бяла кожата и преди морето обичам да имам някаква подготовка,за да не изгарям като рак. Ходя десетина пъти за по много малко,но поне придобивам някакъв нормален цвят.
Знам,че това е доста в страни от темата и едва ли сега е момента, но все пак живота трябва да продължи по старо му...

Общи условия

Активация на акаунт