Операция на щитовидна жлеза -18

• 57 647
  • 795
  •   1
Отговори
# 720
Аз да ви питам отрази ли ви се операцията на гласа или аз съм една от малкото “късметлийки”? Мина близо месец от операцията ми, а още нямам глас като хората. За викане, пеене и тем подобни висоти пък и дума не може да става. Като ходих на контролен преглед лекарят каза, че ще ми се възстанови гласа, но това отнемало време. Как беше при вас?

При кого се оперирахте?

# 721
Не ми се говори с имена, съжалявам.

Започнах вече да приемам л-тироксин. 50мг. Лекарката ми изготви схема, по която плавно да вдигна до 100. И след това контролен преглед. Чета тук, че всички са минали през това. Въпросът ми е когато вече се регулира дозата на какъв период са посещенията? Веднъж на 6 месеца или веднъж годишно?

# 722
При мен нямаше постепенно титриране на дозата,директно минах на 75мг. Уговорката е да си пусна изследване на TSH месец след като съм започнала хормона и така да преценим дали е адекватна дозата или трябва да се промени.

# 723
И как се чувстваше? Какви ти бяха изследванията? Промениха ли ти след това дозата и с колко? Или в момента тече този месец, на който си с 75?

# 724
Не ми се говори с имена, съжалявам.

Започнах вече да приемам л-тироксин. 50мг. Лекарката ми изготви схема, по която плавно да вдигна до 100. И след това контролен преглед. Чета тук, че всички са минали през това. Въпросът ми е когато вече се регулира дозата на какъв период са посещенията? Веднъж на 6 месеца или веднъж годишно?
В организма се трупа запас за около два месеца и затова е безсмислено да се прави изследване преди този период. Ако резултата ви не е в норма намалявате или увеличавате дозата след консултация с ендокринолог и след два месеца пускате изследване и така до влизане в норма. После се пускат изледвания два пъти годишно.

# 725
И как се чувстваше? Какви ти бяха изследванията? Промениха ли ти след това дозата и с колко? Или в момента тече този месец, на който си с 75?

В момента тече този месец,но се чувствам добре. Вървя пеша повече от преди. На моменти, като говоря повече, и не ми стига въздух,но това да е. Сега като чета коментара на Флора и виждам,че всеки лекар си има различен тертип на работа и проследяване.

# 726
Аз започнах директно със сто и после след месец минах на 75, т като имаше възможност според изследванията ми, така реши опериращият,като са ок пускам на 6месеца стига да нямам някакви оплаквания

# 727
Аз започнах директно със сто и после след месец минах на 75, т като имаше възможност според изследванията ми, така реши опериращият,като са ок пускам на 6месеца стига да нямам някакви оплаквания
И аз започнах около 40 дни след операцията със 100, но усещах, че нещо не е наред. Когато станаха почти 2 месеца от операцията и пуснах изследвания се оказа, че дозата е висока /все пак имам малко останала жлеза, а и преди ОП хормоните ми бяха в норма/ и минах на 75мкг. Сега съм на 50мкг. Ако изследванията са ми извън нарма правя корекция на дозата и след  два месеца пускам други, иначе два пъти в годината-пролет и есен. Понякога се наляга занижаване на дозата за лятото и увеличаване за зимата.

# 728
Аз започнах седмица след операцията, месец след прием на 100 бях пуснала изследвания и се видя,че може да е със 75, после нагласях дозите на 2седмици и месец т.като имах успешно ин витро. Чувствах се чудесно, нямах проблем, въпреки че имах тревоги първите 3 месеца дали ще е ок бебчо покрай тая жлеза.Аз 9 месеца бях като в рая, всичко ми бе ок.

# 729
Момичета, някой има ли личен номер на доцент Сечанов, че го изгубих? Ще съм много благодарна!

# 730
Здравейте!

Отново пиша тук. Вече ок. 8 месеца след премахването на жлезата ми и нещата вървят към по-зле. Минах през различни дози за този период, 100-те мкг. ми бяха много и последните 3- 4 месеца бях на 75. Февруари ТСХ 1.38, март - 1.47, април - 0.78 и изненада през май - дойде ми на 14 - я ден след предишния цикъл и ТСХ малко над 5. Лошото е, че вече 10 дни ми зацапва кафяво през половин-един ден, а от днес отново червен цвят сякаш пак ще ми идва. Не зная какво е това нещо, имала съм и по-високо ТСХ, но такъв проблем - не.

Преди няколко дни ме хвана някакъв вирус и личната ме изпрати вкъщи с антибиотик. Каза, че мога да отида на АГ след като се оправя, но кога ще е това и какво е това странно зацапване вече 10-ти ден?

Знам, че не може да ми помогнете, но реших да пиша. Не зная дали на някоя от вас се е случвало подобно нещо. Нищо не мога да направя освен да чакам Sad Дано не е нещо сериозно.

# 731
Изпратих ви лично съобщение.
Момичета, някой има ли личен номер на доцент Сечанов, че го изгубих? Ще съм много благодарна!

# 732
Rosita17 и аз се чудех как ще съм цикъла след операцията, защото преди нея беше някакъв ужас. Дойде ми седмица след операцията и пак беше обилно, но още не приемах л- тироксин, та не го броя. Сега съм на 50мг, остават ми още 8 дни доде дойде, но всички симптоми са на лице та може и да ми подрани. Дано да не е толкова обилен пак, че преди на 28 дни като беше ми докара анемия, сега ако стане на 20 дни да е и ще се убия просто.
TSH последно ми беше 5 и нещо. Сега незнам как е. Има много време до контролното ми изследване.

# 733
Да споделя нещо което от 03.05. правя - всеки ден (вечер между 19 и 21-22 часа) правя компрес на врата около щитовидната жлеза с жълта глина. Преди това имам размерите на възлите на ЩЖ и след около 2 седмици и 2-3 дни подутините драматично намаляха. Не знам дали възлите са намалели, но подутините дори трудно се усещат вече. Има ги но от размера им е намалял с поне 70%. Идния месец ще ходя за биопсия на единия възел и ще видя на ехографа резултата. Много хора имат подобни резултати, но реших да споделя моето виждане след 17 дни тест (всеки ден по 2-3 часа компрес жълта глина с вода).

1кг глина ми стигна за това време, цената и е около 17лв с доставката по куриер.

Не знам дали това е подходящата тема за това мнение.

# 734
Момичета, къде оперира доцент Сечанов в последно време? Има ли свой собствен екип в София? Той е гостуващ лекар в Бургас, но смятам да пожелая операцията да се състои в София. Смятам, че един хирург трябва да оперира на своя територия, със своя екип.
Ще споделите ли мнение за него като специалист и човек? Има ли "гафове"?
Зная, че е лека операция, но за мен е нещо страшно и много се притеснявам. Реже ли "наред" или ще остави паращитовидни? Аз имам възел и предполагам ще ми махне половината лоб, от което се ужасявам какво ще стане след операцията. Цял живот съм била слаба и ме е страх метаболизмът ми да не се забави и да мина в хипофункция. Всичко, което ми споделите ще ми е от полза, защото съм много шашната, а възелът започна зверски да ми пречи, защото е токсичен и ми е много зле и вече не издържам.

Общи условия

Активация на акаунт