НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 47 440
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Сладури, знам Колко са гадни киселините, но не забравяйте, че млякото блокира усвояването на желязо. Ако някоя пие железни препарати , с млякото не е много ОК. Не знам дали е вредно, но като ми стане много зле пия на върха на малка лъжичка сода бикарбонат. Доколкото ми е известно тя не е вредна и алкализира организма. Ако нещо при бременност пречи, ще се радвам да споделите.

# 466
За желязото, това което ми каза АГ,че трябва да има разлика от 1 ч след хапчето и мл.продукти и 2 ч с магнезият. Аз пия по 1.5 Л на ден пр.мляко, ама много ми се пие постоянно, а за желязото - ферофолгама и сега е в супер норми и хемоглобина. А сега най-много трябват на бебчовците желязо и калций. Просто трябва добре да се спазват правилата на прием

# 467
Dagny не го мисли уриналния катетър. Два пъти са ми слагали и не е нищо страшно.
И аз съм се задействала вкъщи с подреждане, а ММ е толкова спокоен. Викам му да сглоби кошарата, а той “има време. В 7 месец си.” Как 7 месец бе... На 25-ти влизам в 45-дневния болничен преди термин. Ааа понякога ми идва да го удуша. Thinking А за родилното нищо не ми е подготвено.
За раждането днес говорих с моя колежка и тя каза, че снахите й са раждали нормално и супер бързо. Едната буквално е отишла в болницата и се е запътила към залата за израждане, а зад нея й викали “ ама изчакайте да ви регистрираме и прегледат”, а тя “нееее, раждам”. Бебето тръгнало да излиза Smile Прегледали я набързо и малко след това родила. Дано при всички ни е толкова бързо и безпроблемно. Simple Smile

# 468
Еми, гадно си е секциото. Съжалявам, че го казвам директно, вместо да вдъхвам спокойствие. На мен три пъти са ми слагали катетър. Минала съм през много манипулации - три кюртажа заради мисед, две пункции с пълна упойка, заради инвитрото, операция на минискус, разбиване на камъни в бъбрека, но за мен секциото си остава най-болезненото и неприятно преживяване. И катетъра е най-малкия проблем. Раздвижването след това ми се видя ада на земята. А и се сдобих с адски хемороиди след него. Не можех да си седна на д....то един месец и изобщо ходенето до 00 беше истинско предизвикателство.
Откакто научих, че съм бременна, не спирам да мисля какво ме очаква. 😰

# 469
Всичко е въпрос на късмет и анатомия. Около мен има хора, които доста бързо се възстановиха от секцио както и такива, които месеци си носеха травмите от т.нар. естествено раждане. Така че всеки случай е индивидуален.

# 470
Аз също съм на мнение, че е индивидуално - ходех си изправена още на следващия ден след секциото, раздвижиха ме към 7 сутринта, късният следобяд си бях пушка. Далеч съм от мисълта, че сега пак ще ми се усмихне това щастие, но пък знае ли човек Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 сеп 2020, 15:34 от Lady_Miau

# 471
Аз си знам отсега, че както и да се случи да раждам ще съм жалка гледка и засега тази мисъл ме стресира повече. Просто защото за болката избягвам да мисля - заровила съм си главата като щраус в пясъка - поне тя да е на сигурно, на дупето е ясно, че няма да му е леко...😀

# 472
  • Варна
Аз съм малко шантава. Имам панически страх от повръщане и това ми е основния причинител на страх за раждането. Сестра ми роди 2 пъти естествено и при нея нещата се случиха доста бързо и от интензивните контракции повръщала няколко пъти. Fearful Това ме плаши супер много, не съм повръщала от 20+ години сигурно, от дете. Иначе аз се надявам да могат да ми сложат епидурална упойка и съответно, ако не ме боли толкова => да не повръщам. Sweat Smile Но ще видим.

# 473
  • Тук... някъде
Мен не ме е страх от болката на естественото, ами по-скоро да не остана без сили за напъването. Ако всичко е наред с мен и бебка, на 100% ще раждам естествено. На училището за мами, акушерката ни обяснява,че болят контракциите от 7 до 10 см разкритие, а след това по време на самото раждане контракциите и напъните не болят. Дали е така - живот и здраве ноември ще разбера, но и все пак прага на болка при всеки е различен.

# 474
  • София
Има разлика наистина от секцио до секцио, както е и при естественото раждане. Не бързайте да се страхувате предварително. При мен предното секцио беше ок - изненада ме болката при първото раздвижване, но после доста бързо се вдигнах на крака. Катетърът смътно го помня, не ми е причинявал някакъв особен дискомфорт. Сега пак ще е секцио и са ми казали, че ще бъде последната седмица преди термина. Само не ми стана ясно ако тръгне човека да излиза по-рано какво става - ако има време се организира секцио, ако не "напъвай" ли 🙂

# 475
Здравейте,
Някой успял да изчисти кетони в урината и как?
На 13.08 са били 3+, последните 2 пъти са 2+. Казаха ми да вдигна въглехидрата, в същото време съм гранична за ГД и трябва да съм на диета, вода мисля пия достатъчно..
Не на къде да хвана и как да действам.

# 476
Краставичке, не мога да ти помогна за кетоните, но въглехидратите ако трябва да вдигнеш това не значи да почнеш да тъпчеш еклери. Леща, пълнозърнест хляб, бобови, може би овесени трици такива неща мисля, че имат предвид под въглехидрати - те се разграждат бавно и не натоварват организма излишно с глюкоза. Ориза и картофите са някъде на границата между do и don't. Даже бях чела, че лещата въпреки че е въглехидрат има нисък гликемичен индекс. Потърси и в нета още информация какви полезни въглехидрати може да хапваш, мисля, че не си противоречат напълно указанията на докторите.

# 477
Ако не се лъжа трябва и много вода да се пие, но ако можеш провери си тази информация, макар водата никога да не е излишна де.

# 478
  • София
Не им се втелясвай на кетоните.
Пий повече вода.

# 479
Втелясвам им се единствено защото ендокриноложката спомена да съм ходела на вливки, което малко ме уплаши. В момента чакам отговор от следващото ме АГ. Иначе хапвам по някоя филийка пълнозърнест хляб, от време на време по един картоф, зеленчуци и т.н. но се старая да внимавам, защото пък до сега коремчето на бебка беше мн голямо Sad

Общи условия

Активация на акаунт