НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 47 421
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Момичета някоя от вас има ли впечатления върху мини чувалчета за новородени? Прикачвам линк
http://www.novobebe.com/mini-chuval-za-spane-cocobag-bio-pamuk-vatiran-4671.html

# 511
Момичета някоя от вас има ли впечатления върху мини чувалчета за новородени? Прикачвам линк
http://www.novobebe.com/mini-chuval-za-spane-cocobag-bio-pamuk-vatiran-4671.html

Впечатления нямам, но на мен и тези много ми харесват:  
 https://simbioza.bg/продукт/спално-чувалче-animals
 ...има и плюшено 💋

# 512
Не съм сънувала бебетата, но на последната ФМ снимката, която ми дадоха изглежда като истинска и дори можем да коментираме на кого приличат.
Днес ходих да измерят тоновете, всичко изглежда да е в норма. Пия магнезий сутрин и вечер по едно саше и мога да кажа, че почти нямам контракции, това отчете и уреда. Вече наближава и времето, когато трябва да определим датата за секциото.
Като се погледна и си мисля, че тази бременност не се различава от първата. Коремът ми не е по-голям от едноплодната бременност, качих същите килограми и физически се чувствам добре като и отпреди.
С първата ми бременност родих точно на термин, появиха се контракции, болезнени и все по-чести, бебето като че ли през цялото време си беше ниско долу. Надявам се и сега да издържа максимално близо до термина.

# 513
Здравейте и от мен. Аз имам малко по особен въпрос. Понеже четох в интернет едно, хората около мен друго казват.. От коя г.с. влизаш в 9ти месец? 35г.с или 36г.с Rolling Eyes

# 514
  • София
По-скоро от първи ден на 36-та.

# 515
Здравейте и от мен. Аз имам малко по особен въпрос. Понеже четох в интернет едно, хората около мен друго казват.. От коя г.с. влизаш в 9ти месец? 35г.с или 36г.с Rolling Eyes
Това което знам аз е, че 9-ти месец започва от 36г.с (25 с. +1д).
Първи триместър:
1-ви месец от 1г.с.до 4 г.с
2-ри месец от 5г.с  до 8г.с
3-ти месец от 9г.с. до 13г.с
Втори триместър:
4-ти месец от  14г.с  до 17г.с
5-ти месец от 18г.с  до 21г.с
6-ти месец от 22г.с  до 26г.с
Трети триместър:
7-ми месец от 27г.с. до 30г.с
8-ми месец от 31г.с. до 35г.с
9-ти месец от 36 г.с. до 40 г.с.

# 516
Бременността е 40 пълни седмици,от което следва да се влиза в 9ти в 36та седмица

# 517
На мен доки ми каза след 36 г.с. не мърдаш от тук, до 36 г.с. не си галиш корема и не го пипаш излишно, това ме навежда на мисълта, че в 36 влизаме в 9ти месец. Най лесно се смята така - ден на термин минус един месец. (Моя например 5.11 - влизам в 9тия на 5.10) когато ме почнаха контракциите началото на месеца АГ ми каза стискай до 5.10 после ако иска да излиза 😂.

# 518
Момичета искам да ви питам,каква е причината мамите да се страхуват толкова от предизвикване на раждането?
Моето беше предизвикано,но честно казано големите болки бяха в последния един час и половина и в никакъв случай не мога да кажа,че беше страшно. Аз ли нещо съм изпуснала,незнам 🤔

# 519
  • София
Някой е шпионирал в октомврийската тема, предполагам? Grinning
На мен искат да ми го предизвикват 2 седмици преди термин заради високо кръвно и ме е много шубе. Бебето високо, шийката ми е 3см.. като пуснат бързата капка окситоцин и ще настане касапница, според мен. Дори докторката днес ми каза ''не е хубаво, но се налага''.
Я разкажи подробно за твойто, да ме/ни успокоиш щом било леко Heart

# 520
Момичета, имам една странна питанка,за която не намерих нищо като инфо. Тук или в октомврийките някоя девойка  беше споделила , че спряла магнезия и контракциите са намалели. Зачудих се , Но го пропуснах покрай себе си. Днес имах доста занимавка на телефона с едни кореспонденции и вкъщи свърших някои неща, и легло избирах и общо взето пренебрегнах хапчетата и праховете без да искам и засичам , че нямам контракции целия ден и веднага се сетих за това което прочетох. Други дни също Ми се е случвало като пропусна доза да св чувствам по-добре, но мислех че си въобразявам. Дали има нещо общо, някакво логично обяснение според вас?? Какво изтървам?

# 521
Момичета искам да ви питам,каква е причината мамите да се страхуват толкова от предизвикване на раждането?
Моето беше предизвикано,но честно казано големите болки бяха в последния един час и половина и в никакъв случай не мога да кажа,че беше страшно. Аз ли нещо съм изпуснала,незнам 🤔

Не искам да звуча нападателно, ама в крайна сметка ти си го минала веднъж и имаш идея какво е. Не можеш да сравниш себе си с първескиня. Освен това всеки има индивидуален праг на болка. Отделно от това окситоцина пришпорва раждането, вместо тялото само да отдели нужния окситоцин в негов си ритъм. Имам приятелка, която за 2 часа с окситоцин направи разкритие от 2 до 10 и първото нещо, което ми каза, беше, че усещането е било все едно някой я разпорва като Джак Изкормвача. Съвсем нормални са всякакви страхове, аз лично за себе си, след като приех идеята, че това бебе не може да остане в мен и по един или друг начин трябва да излезе, всякакъв страх изчезна.

# 522
Сега ако ще си разказваме ужасии, може и нас другите да ни хване шубето. Мен ако ме питате, природата не я е доизмислила много тази работа с раждането - има над какво да се поработи.

Bubbly, магнезият не е токолитик - той не може да предотврати преждевременно раждане като блокира маточната дейност. Използват го за терапия за задържане, защото донякъде пречи на съкращаването на мускулите като не допуска навлизането на калций в клетките и донякъде успокоява и маточните съкращения по този начин. За  бременните е важен, защото по някакъв начин подпомага кръвообращението, а и при бременност  почти винаги има недостиг от магнезий и лекарите го изписват по-скоро заради това, отколкото защото разчитат да спре контракциите. Поне това разбрах от обясненията на лекарките, с които съм говорила по темата и от четеното в интернет.

Edit - намерих една статия в пулс, която според мен достатъчно добре описва различните видове медикаменти за задържане - на който му е интересно. На мен са ми вливали магнезий и са ми слагали индометацин, другите не съм ги "пробвала" Simple Smile

https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/prezhdevremenno-r … redpriema-n-32144

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 20:42 от vessy.k

# 523
На мен ми се случва цял ден да съм някъде и да съм забравила магнезия и да нямам нито една, или да си го пия както трябва и лежа в нас и се пуквам...
Според мен си е и на психична основа, няколко дни бях под напрежение и се почнаха, последните дни мисля само за положителни неща, избирам дрешки пера подреждам и да съм забелязала 1 2 мах на ден.

# 524
Misery,не го приемам нападателно,не се притеснявай. И аз тогава бях първескиня. Напълно съм съгласна,че всеки има различен праг на болка. Просто се чудех,защото минаха 12 години от тогава и все пак може да съм пропуснала нещо,та затова питах. Честно казано не мога да кажа със сигурност какъв медикамент са ми сложили. Може и да не е било окситоцин,беше на инжекции  през деня и чак вечерта като утидох в болницата  ми пуснаха система. Доктора така и не ми каза какво използва. Та затова питах,да се подготвя и аз ако сега се използва нещо различно.

Dagny,ами малката като се роди и доктора и акушерките казаха,че било трудно раждане,ама аз нямаше с какво друго да го сравня,та за мен си беше ок. Предизвикано беше заради позицията на главата на бебето. Три пъти ми слагаха инжекции през деня и усещах менструални болки,но нищо страшно. Изкъпах се спокойно,гримирах се и се изправих косата 🤣. Като утидох там ми спукаха водите и ми сложиха система и тогава ме заболя силно,но то цялата работа продължи час и половина и докато се усетя вече напъвах. Направиха ми епизиотомия,имам 16 шева и док скочи връз мен за да помогне с излизането на бебка,но всичко стана много бързо. На другия ден бях готова да родя пак. А разбира се от грима и прическата ми нямаше и следа 🤪

Общи условия

Активация на акаунт