НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 47 374
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Hells Bellz,значи наистина има шанс да се вдигне. Успокои ме 😊 Моята последно в 26та беше още ниско и бях изгубила надежда.

Днес ми мина прегледа и се успокоих.Бебка е 2кг 31+4г.с, плацентата е почнала да се вдига и няма да се налага да раждам секцио.

# 586
  • София

Пандишпан, не знам в коя болница си, но аз лично съм много против секциото "по избор"... Просто питай лекаря ти какво раждане препоръчва, навит ли е за естествено. Ако е - действай.
Попитай кога ще ти дадат бебето, дали могат да го сложат на гърда преди да му срежат пъпната връв, настоявай да изчакат известно време преди да я срежат.
Аз лично ще говоря с моята дали може отново да подготви пакети за дарение на пъпната връв, ще пуснат ли таткото да види бебетата веднага след раждането, ще има ли свиждания и тн, ще настоявам ако всичко е наред да не "захранват" бебетата с адаптирано мляко от самото начало. Питай дали може да е с теб бебето през цялото време, вечер как стои въпроса с "гледането". Това вече не е около самото раждане, а после, ама... Аз за раждането не се сещам кой знае какво.

Много ти благодаря за предложените въпросчета, Ро3u, нямаше изобщо да се сетя за някои от тях. Hug
Знам, че много хора са против секциото по избор, но аз съм доста широко скроена и считам, че всеки има право на избор в днешно време, за да се чувства по-добре. Около мен случаите на проблемно естествено раждане са доста повече, отколкото на преминало лесно и приятно. Близка роднина беше цялата разпорена (извинявам се за думата), едва спасиха и нея, и братовчед ми, а тя след това изкара 14 дни в болницата. И да, знам, че всичко е индивидуално, но в моята глава естественото раждане е доста неприятно, поради което все още съм много раздвоена и обмислям към кое от двете да се спра. АГ-то ми изражда по Щарк, а всички от него се възстановявам много лесно, което е изкушаващо.  Иначе самият той даже е привърженик на естественото, нито за миг не е натискал за секцио (изключвам това, че бебчо все още не е в правилна позиция за естествено, но то време има), но пък ще се съобрази с моето желание.
За съжаление, покрай този вирус, няма никакъв шанс таткото да влезе при нас (нито след раждането, нито по време на целия престой). В момента изобщо има ли болници, които ще допускат татковците, май е доста затегнато положението?  Thinking

По отношение на гледането - за момента имаме намерение да се справяме самички. Родителите ми живеят на 10мин. с кола и при нужда определено смятам да се възползвам, но предпочитам сама да решавам кога ще е това. Такава е идеята за сега де, че то при първо бебче май едно мислиш, друго става. Пък както дойде в крайна сметка, само да са ни здрави бебчетата.

Аз пък да попитам нещо, което не е от особена важност, но се замислих последните дни - около нас близките ни приятели много се вълнуват за бебока и все се обсъжда какъв купон ще се прави за поливането му, което само ме радва, тъкмо ММ да се позабавлява, след като няма да може да ни види.  И ако е края на седмицата, лесна работа за празнуване, но ако се падне през седмицата (или пък всичко пак е с ограничения заради вируса) и няма много варианти, вкъщи ли се събират хората, че някак всичко да е оправено и подготвена за бебчо, пък събирания на много хора да се правят... някак не върви. Той самият също е против празнуване вкъщи точно тогава. Глупави размисли, ама знам ли как се прави.. Ill

# 587
Мъжа ми с първото покани няколко близки приятели вкъщи (сряда беше) , не са правили мизерии, пък и да каниш приятели на заведение вече е според възможностите. Бащата какво е решил да плати цялата сметка ли, колко пие тайфата, че може да е не малък разход. То идеята е да се почерпят за здравето на детето, и се прави в деня на раждането му независимо кой ден е. Сега всеки си решава как ще си го направи и кога, то задължителни работи няма. Моето разбиране е каниш няколко приятели, пиете по няколко питиета и кой от където, но съм виждала всякакви изпълнения.
Този път заради малката, ще черпи в заведение, за да не я събудят.

# 588
Имам питанки и чуденки  момичета  Simple Smile
1. Имате ли коластра? Трябва ли да стисна зърно за да разбера или си ви тече Simple Smile Гледах една лекция на Елена Василева вчера, едно момиче в 8ми м каза, че доста и изтича и тя значи ще имаш много кърма. На мен нищо не ми тече 33 г.с
2.Каква помпа избрахте?
3. Как ще кърмите на поискване или ще създадете режим(на 3 ч да яде, по час да заспива, да спи само в кошарата, по час да се къпе)?
4. Избрала съм козметика на Мустела-измиващ лосион за коса и тяло и масаж но олио. Необходимо ли е да взема  и хидратиращия крем и не се ли обезсмисля при положение, че имам олио?
5. Ще перете ли количката и кошчето за кола при положение, че са нови. Някъде бях чела, че е достатъчно и само с омекотител и вода?
6. А замислял ли сте се кога ще изведете бебето на първа разходка, как ще е облечено и за колко време?
7. Ще каните ли веднага след изписването родата у дома?
8. Някой ще ви помага ли в първите дни?
9. Вззехте ли си космонавт за бебчо, от къде?

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 13:31 от Mamsi11

# 589
Имам питанки и чуденки  момичета  Simple Smile
1. Имате ли коластра? Трябва ли да стисна зърно за да разбера или си ви тече Simple Smile Гледах една лекция на Елена Василева вчера, едно момиче в 8ми м каза, че доста и изтича и тя значи ще имаш много кърма. На мен нищо не ми тече 33 г.с
2.Каква помпа избрахте?
3. Как ще кърмите на поискване или ще създадете режим(на 3 ч да яде, по час да заспива, да спи само в кошарата, по час да се къпе)?
4. Избрала съм козметика на Мустела-измиващ лосион за коса и тяло и масаж но олио. Необходимо ли е да взема  и хидратиращия крем и не се ли обезсмисля при положение, че имам олио?
5. Ще перете ли количката и кошчето за кола при положение, че са нови. Някъде бях чела, че е достатъчно и само с омекотител и вода?
6. А замислял ли сте се кога ще изведете бебето на първа разходка, как ще е облечено и за колко време?
7. Ще каните ли веднага след изписването родата у дома?
8. Някой ще ви помага ли в първите дни?
9. Вззехте ли си космонавт за бебчо, от къде?

Mamsi,
1. Възможно е коластрата да ти тръгне след раждането, а това че нямаш сега не е индикация, че няма да имаш кърма.
2. Аз имам от приятелка 2 помпи. Едната е ръчна на Avent, а другата електрическа на canpol babies. В клипчета на Елена Василева обясняват за помпите и какво да се гледа при избора им.
3.  От изгледаните клипчета съдя, че успешното кърмене е на поискване, понеже ти не знаеш колко точно мл бебчето е поело, докато с АМ си му знаеш дозата.
4. И аз се чудих по този въпрос, но си взех. Приятелки ми казаха, че мажат с лосио сутрин, а вечер след баня е олиото. Не знам дали така е най-добре де.
5. Количката има свалящи се части, но от магазина ми казаха, че в пералня не се перат, а единствено на пароструйка. Аз лично смятам да ги мина със спирт или видях, че има био препарати за почистване на играчки и аксесоари на бебето.
6.  Гледах клипчета за закаляването и там обясняват, че първо отваряш прозорец за няколко минути и постепенно с всеки ден вдигаш времето, като бебето е облечено в зависимост от температурата на вън. После го изкарваш на открито пак за няколко минути и вдигаш продължителността с всеки ден.
7. Няма да каним родата, но ако дойдат свекъра и свекървата няма да ги изгоним
8. Ще се пробваме с таткото да си намерим нашия начин за отглеждане на детето. А по-натам ще извикам майка, но не за да ми помага с бебето, а да помага с къщната работа като готвене и чистене.
9. Космонавт не съм взела още. Преди година и половина подарих на приятелка и го купих от безизвестен детски магазин в София.

Все пак ще ми е първо дете и всички това е на база впечатления от приятелки и клипчета. Мамите с дечица може да дадат по подробна информация. И на мен ще ми е в полза. Simple Smile

# 590
Аз взех един много сладък според мен космонавт от carnival kids - има и шушлекови и поларени. Взех го 62-68см с надеждата че няма да му е малък или да плува вътре, но ще видим. А за закаляването са ми казвали, че е според температурата вън - ако се случи топла есен и зима е по-добре да го юрнеш на слънцето да събира витамини. Това обаче май е от темите, които е добре да се коментират и с педиатъра - той би трябвало да даде адекватно мнение според самото бебе. Пак с педиатъра мисля да обсъдя хранене, козметика и т.н., защото всяко бебе си е индивидуално

# 591
Не запамних съвсем всичките въпроси и и няма да карам по точки, но в общи линии.
Това, че сега нямате коластра не означава, че няма да може да кърмите. На мен кърмата ми тръгна на 2-я ден след раждането. Жената от моята стая каза, че й тече и аз видях преди раждането, но и на мен си ми дойде.
Аз кърмех на поискване и мисля, че това е и новата теория, както и недаването на вода на бебе, което е изцяло на кърма. Аз не давах, ама и като го пробвах, той не искаше. Истински пропи вода на около 10 месеца.
Детето го кърмих и през 4-5 часа. Нощем се будеш много рядко. Докъм втория месец и след това си спеше и не го бутах. Когато се събуди, тогава. Педиатърката каза, че щом наддава добре значи получава нужното количество и да не го будя, но все пак да няма интервали по-дълги от пет часа. То и затова нощем ми се събираше много кърма, ставах и цедях в 2-3 часа, защото сутрин гърдите ми бяха на буци, а чаршафа под мен мокър. Отделно от това колкото повече цедиш, толкова повече проидвежда организма, защото бърза да възстанови изцеденото количество независимо дали е от бебето или от помпата. То и свръх лактацията не е много добре, но аз държах да кърмя на всяка цена и яко се цедих до към четвъртия месец. Захраних детето на 5 месеца и половина, като постепенно замествах едно кърмене с твърда храна, т.е. пюре. Кърмих до 1 година и 2 месеца. Накрая почти нямаше нищо. Организмът реагираше на намалените нужди на детето. Мислех, че отбиването ще бъде треден момент, но всъщност стана от раз. Един ден просто реших да спра и той повече не пожела. Нямаше драми. Беше свикнал и доста месеци си заспиваше, докато го кърмя.
Партита с роднини не мисля, че е момента да правя непосредствено след изписването. Искам спокойствие. Да не говорим, че и сезона не е подходящ с тези вируси. Може би ще има питка за 40-я ден, както предния път, но и това е под въпрос. Преди беше септември, а сега би трябвало да е началато на януари.
За извеждането навън все още нямам ясна концепция. Не мога да черхя опит от първото дете, което се роди началото на август и нямаше проблем да излезе и по-рано. За първи път го изведох навън на 13-я ден за около час по спомен. Сега със зимно бебе със сигурност няма как да процедирам по същия начин. Кога и как и колко зависи от времето. Има по-меки и по-люти зими. Може би първоначално ще бъде на терасата, когато има слънце за не повече от 5-10 минути. Ще обличам с космонавт и ще увия с порт. Все пак ще лежи и трябва да е добре затоплено.
Педиатрите изписват капки витамин Д по 2 на ден против рахит. Ние ги почнахме виднага след раждането нищо, че имаше още изобилие от слънце. Вземахме ги цяра есен и зима, та чак до пролетта.
Майка ще ми помага с къпането на бебето, защото след секцио възстановяването е трудно. Не съм против да ми се оказва помощ още повече, че имам и малко дете.

# 592
Аз искам да попитам ползвали ли сте подложки с термогел? Елена Василева каза за тях, днес проверих в Хиполенд на Асен са 35 лв и са ми малко скъпи вече. Аз вече много се обърках по повод сто неща.

# 593
Дух за възглавнички, които се слагат на гърдите ли става дума. Аз имам на Лансинох, мши хубави са, но същото може да го постигнеш и с тензухена пелена напоена с топла или гореща вода изцедена и сложена върху гърдата.

# 594
Аз също ще използвам мустела и вече си купих основните неща.Масажното олио е ужасно мъничко и ако хидратшраш бебето 2 пъти на ден,няма да ти стигне до никъде,а и кремообразната структура ми се струва по удобна за нанасяне.
Има разбира се и разлика в цената,аз тъкмо погледнах -масажното олио е 19лв за 100мл,а балсамът стелатопиа за 300ml е 36лв,но за нормална кожа би трябвало да е и по-евтин.В момента има 20 процента на продуктите на мустела в аптеки Subra.
Моят списък с козметика:
Масажно олио
Емолиентен балсам
Душ крем
Крем за зърна
Крем срещу подсичане
Линимент
Шампоан пяна(мислех си,Че ще мога да мия косичката с душ крема,но в  серията Стелатиопиа душ кремът е само за тяло,иначе в нормалната серия си става и за косичка)
Все още съм в търсене на компактна бебешка мицеларна вода за из път,няма да ползвам мокри кърпички,пък не ми се мъкнат големи шишета или флакони( Ureage имат нормална вода за бебета,но са огромни флакони).

5. Ще перете ли количката и кошчето за кола при положение, че са нови. Някъде бях чела, че е достатъчно и само с омекотител и вода? Омекотителят е голям алерген,не само за бебета,а и за възрастни-пълен и с химия.Аз съм живяла в Германия и се информирам главно на немски и сега там много почна да се обсъжда колко наблъскани с химия са омекотителите.Иначе аз няма да ги пера.
Относно космонавта,аз си взех от olx втора употреба.Повечето са използвани по 1 път.Ноември може да е  топъл месец,а до декември бебчо да порасне.Прилагам снимка и на космонавчето,което купих.

# 595
Аз още един тъп въпрос искам да задам, извинявам се, ама по принцип не ми се говори с никого. Нещо ме е хванало желанието да съм сама. Та вчера след прегледа почна да ме били корема и днес продължава въпреки ношпа то, което пия.

# 596
Духче, твърд ли ти е корема?
Мен понякога ме боли, но не е твърд, т.е. мисля, че не е контракция.
Тогава много ми помага да пийна малко газирана вода или ако нямам си правя хлебна сода+захар+вода.

# 597
Ангелче, не ми е твърд май, просто ме боли ниско долу и сякаш малко и вагината, сигурно не е точно тя де, но така го усещам. При движение, при ходене и ставане

# 598
Моля за помощ, боли ме много опашната кост или по скоро връзката с бедрената кост от дясно при движение и смяна на позата. Говорих с АГ и ми каза да пия парацетамол или аналгин и до няколко дни ако не мине да се обадя повторно, може би е притиснат нерв или съм изстинала. Да ама не се издържа вече седя парализирана от страх да не ме заболи. Най-вероятно е от претоварване защото все още работя и постоянно съм в движение ама знам ли. Дайте идея някаква бабина рецепта, някакво мазило, което може да помогне, че не се издържа  ?

# 599
Ангелче, не ми е твърд май, просто ме боли ниско долу и сякаш малко и вагината, сигурно не е точно тя де, но така го усещам. При движение, при ходене и ставане

Аз си го обяснявам, че е от нарастване на матката и тежестта на бебето. Ако обаче болките наподобяват менструални, мисля че са контракции.

Общи условия

Активация на акаунт