НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 47 380
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Св. Лазар е частна и цената си е толкова...
във всички частни болници в София цената е между 2300 - 2600 за здравноосигурени с всичко включено (без самостоятелна стая). Няма частна болница за 1600лв... толкова може да ти излезе в държавна болница с включени всички екстри - избор на екип, акушерски пост, ВИП стая, упойка...
Та поради същата причина и аз сега съм в една дилема...

Явно в София е доста по-скъпо. Fearful Моята болница също е частна, но цената си е толкова (1200лв) с включено всичко, но пак без самостоятелна стая (за това се доплаща). Отсядала съм и е на доста добро ниво, като хотел. Банята заредена с консумативи, осигурено всичко за бебето и т.н.

Редакция: Това е цената по здравна каса в частна болница. Така че ако е само на частно, пак излиза толкова и при нас. Моя грешка.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 19:43 от lilly_dev

# 571
Рози, качва си се и слиза свободно по стълби от доста месеци. Не си спомням колко точно, ама има половин година поне. Аз също съм на мнение, че му е ясно какво се иска от него, но го отказва. Аз още преди година го пробвах - нямаше ефект и си казах, че сигурно е малък, ама на 2,2 години и всичко си приказва.
С храненето след секцио ме озадъчихте, че има разлики, ама може в болницата, където аз раждах да дават по-късно, защото за разлика от софийските се плаща двойно по-малко. 😂😉
Аз, заради това и за списъка, когато изброявах, написах, че е важно да се проучи как е в конкретната болница, където се е насочила да ражда жената.
Аз ще бъда пак там, 6ъдето и първия път, та си знам мен лично какво ме очаква. То, добре до известна степен - нали искам колкото се може по-бързо да махна излишното тегло от себе си. Предният път успях да сваля за тези дни 6-7 килограма. Аз, доколкото помня и като се прибрах нямах особено желание за ядене. Толкова бях под стрес, гледайки новия човек и как ще се оправям. 🙂
Лили, аз също не бях сама в стая - има още едно легло. Ами, може би предпочитам да не съм сама, ама то си зависи и с каква жена ще се паднеш. При мен беше много симпатична и си говорихме.
Статите също са на добро ниво, тип хотел, но нямам спомен да са давали нещо като сапун или тоалетна хартия, например.
Ама, честно казано по-добре аз да си купя превръзките, памперсите, сапуна и т.н. дребни неща, отколкото заради тях да плащам още 1000 лв. горница.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 17:24 от Helinor17

# 572
Момичета по списъка в сайта на Шейново не пише нищо за пелени за повиване след раждането и дрехи за бебето, като изключим за изписването. Ето прикачвам снимка. Отделно избор на екип 900лв и евентуално ВИП стая по 70лв на ден.

# 573
В Шейново не дават да се обличат други дрешки на бебетата, освен тези от болницата. Освен това мисля, че ще е полезно от тези еднократните чаршафи, като Пелена - има една на леглото под дуоето, но преди 3 години нито веднъж не ми дадоха друга. Може би е хубаво и пелена за детенцето, когато се слага на твоето леглото.

# 574
В АГ Варна в деня на секциото, няколко часа по-късно в реанимация, дават да се хапва шоколад. Пациентите си носят шоколад и вода. На следващия ден мисля пак бяхме само на шоколад и вече после на по-лека храна.

# 575
Здравейте момичета,включвам се с един въпрос. Някой ще ви помага ли в началото или сами ще се справят с гледането на бебчетата?

# 576
  • Варна
Ние смятаме, че ще се справим сами с бащата. Помагали сме с гледането на племенничките още от новородени и имаме представа за какво става въпрос. Сестра ми е със съпруг моряк и беше съвсем сама. А ние сме си двамата, така че няма нужда. Бабите мисля, че ще ме натоварват само. Мислим все пак да ги поканим за някой друг ден като мине бащинството, но само за техен кеф, а не за наш. Neutral Face

# 577
Ако всичко е наред не искам баби в нас. Ще се постараем да се справим сами.
За първи път ще ми е и не ми се иска някой да ме гледа в ръцете, като правя нещо, в което още не съм уверена и да ми дава акъл.
Помощта им ще е ако искаме да излезем, някой да постои при бебчо за един час.
Това са ми намеренията, но какво ще стане, времето ще покаже.
Може да идват да го видят, но не и да стоят с часове.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 21:34 от m-angel

# 578
И аз се сетих да питам нещо - понеже гледам разни ванички за къпане - има всякакви на пазара, но съм намислила да взема такава със стойка и източване отдолу. Не знам обаче доколко са стабилни тези със стойката и до каква възраст могат да се ползват. Малко е тъп въпроса, но все пак...

# 579
Ние имаме ваничка със стойка, но без източване. Ползвахме я почти до втората година на детето. Имахме и  подложка, която закрепвахме за самата ваничка, докато детето не можеше още да стои седнало. Използвахме я до към петия месец. Ако имаш достатъчно място, не се колебай за стойка. Много е удобно с нея.

# 580
Ох и аз много искам хубава ваничка и със стойка и със подложка нооо у нас е много тяснооо 😭 нямам къде и корито да завра и май ще си взема от тези сгъваемите ванички с подложки-мрежички и ще клеча 😂 🤷🏻♀

# 581
Аз ще съм с обикновена вана,без стойка.Имаме доста стабилна маса.
  Днес ми мина прегледа и се успокоих.Бебка е 2кг 31+4г.с, плацентата е почнала да се вдига и няма да се налага да раждам секцио.

# 582
  • Варна
Здравейте момичета,включвам се с един въпрос. Някой ще ви помага ли в началото или сами ще се справят с гледането на бебчетата?
Ние още обмисляме дали таткото да вземе 14 дневния отпуск/болничен,който се полага,но дори и така да е аз държа живот и здраве майка ми да е при нас след изписването около седмица.Не бих я имала за тежест или да ми пречи,а точно обратното,имам й доверие и знам,че ще ми е от голяма помощ и за бебо и за дома.Ще съм по-спокойна с нея.Дори по-бих се тревожила,не че ще ми пречи,а че няма да може да спи вечер и да си почива покрай нас. 😊
Ваничка ще ползваме голяма със стойка и отвор за отичане на водата и някакви подложки в нея.Розова е,но на този етап не ми пука особено,от племенницата ми е запазена много.Не виждам смисъл да давам излишни пари само заради цвета.

# 583
Helinor17 не го мисли толкова за памперса, и моята не иска да сяда на гърне и е с памперс още, а този месец стана на 2,6. Абсолютно е наясно за какво се ползва, ходи и на ясла и там вижда другите, но категорично отказва дори да седне, не говорим да прави нещо. Пробвам я периодично от 11 месечна, не ще. Ще го махна в някакъв момент, може би ще е посред зима, но каквото такова.

За шоколада в АГ Варна след секцио потвърждавам, и аз ядох 24ч. след операцията. И сега ще си нося.

Cve7i мернах назад, че питаш за списък за родилното за АГ Варна освен описаните неща. Аз 2018 март раждах на 7 ет., сега мисля да съм на 6ти, защото няма смисъл от 7ми като няма посетители за мен. Направих си списък на база, какво ми трябваше тогава допълнително, ако искаш мога да ти го пратя ориентировачно, да погледнеш.

Аз вчера бях на тонове, 32 г.с., 1 800 кг. е младежа, днес ще ходя на трета фетална ще видим колко ще го измерят. И мен почва да ме понаболява кръста, но не е много за сега и контракции имам тук таме. Чесно казано покрай детето хич не ми остава време да мисля боли ли ме нещо, имам ли контракции. То не ме оставя да седна, камо ли да легна, събирам играчки от пода на хола по 378 пъти на ден, но такъв й е периода. Сигурно и заради това не съм качила много 8 кг. въпреки, че и мен ме налегна глада за сладко този месец.

# 584
  • Варна
Helinor17 моята племенница също дълго време ходи с памперс.Тръгна на ясла и си ходеше с него,след това само вечер й слагаха.Не знам какво ги правят тези деца в яслите,но по едно време не искаше да ака и се стискаше до рев.Карат ли им се,мързи ги да ги водят ли не знам,но от много познати го чувам както и с това,че след ясла и градина вечно са жадни,масово не им дават много да пият,за да не се напикават.Тя също знаеше много добре какво е тоалетна и къде и как се ходи,но ни отне доста време тя сама да поиска да го махне. Сигурна съм и че при теб  нещата ще се оправят.😊

Общи условия

Активация на акаунт