НОЕМВРИйчета 2❤2❤ - Тема 6

• 47 386
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета, ето ме и мен, утре влизаща в 8ми месец. Hug Докторът ми даде задача да си направя списък с всички въпроси за раждането, които имам, за да ги обсъдим на следващия преглед. Та тук имам нужда от вашата помощ!!
Все имам чувството, че не се сещам за важните неща. Head Band Не съм решила все още дали да раждам естествено или секцио, та ще съм много благодарна на мами с опит, които напишат какво на всяка цена трябва да питам АГ-то и за двата вида раждане (изключвам какво да носим, как е ситуацията в конкретната болница, кога да му звънна и подобни). Вие с какви въпроси "нападате" докторите? Innocent

# 556
Desinka_ и ние сме с дългокосмест котарак и твърдо съм решила да си вземем робот! Нямам никакво намерение да търкалям голяма прахосмукачка като сега и то ВСЕКИ божи ден! Абсурд! 😁 Ще си пускам роботчето да си чисти само всеки ден, косми хвърчат постоянно, а има и роботи които дори и мият 🧐 В момента точно избирам - в Емаг сега всички роботи са -15% 💋

# 557
Много, мн благодаря за включването и по двата въпроса Simple Smile
Днес ще питам е св.. Лазар какво ще е необходимо за мен и бебето. Кафе ще си взема нес кафе да си правя, може и фрапатор хахаха
Аз съм много зиморничава и както чета за ефекта от учокойката, че тресе не знам как ще оцелея. Иначе за у дома съм подготвила памперси за многократна употреба, но за в болницата явно ще купя от еднократните.

Ние сме с куче и живот и здраве като имам пари ще взема роботче Simple Smile

lilly_dev според мен това, което цитираш се отнася за обезщетението ако бащата си остане и вземе т.нар. майчинство ама не съм съвсем сигурна.

Аз роня сълзи, защото мислех че раждането е 1600 лв а то е 2660 и ми призля. Не знам какво да правя.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 14:06 от Анонимен

# 558
  • Варна
Ние сме с много пухкава котка и имаме робот - xiaomi roborock s50. Супер сме доволни! В началото го пускахме всеки ден, сега малко ни мързи и - през ден, даже два. Grinning Но си взехме и вертикална прахосмукачка (без кабел) и направо се родих. Сега схемата ни е следната - локално си чистя с вертикалната прахосмукачка (примерно като се наръсят трохи в кухнята или други боклучки), а робота пускаме да мине финото - праха из всички стаи + мокро почистване.
В сравнение с преди (когато имах само голяма прахосмукачка с маркуч) ни е много по-чисто. Не съм имала кълбета с косми и прахоляк по ъглите от сума ти време. А преди редовно се образуваха, защото чистих веднъж в седмицата. Sweat Smile  С това тежкото и неудобно нещо ми отнемаше 40 минути да мина стаите...

lilly_dev според мен това, което цитираш се отнася за обезщетението ако бащата си остане и вземе т.нар. майчинство ама не съм съвсем сигурна.

Хмм, може би си права. Ще трябва да потърся повече! Thinking

Аз роня сълзи, защото мислех че раждането е 1600 лв а то е 2660 и ми призля. Не знам какво да правя.

А пита ли в болницата дали толкова ще струва или гледа някакъв ценоразпис? Аз се бях психирала по същия начин, защото гледах ценоразписа на сайта (излизаше близо 3 бона), обаче после говорих с приятелка, която роди преди 2 месеца в същата болница и каза, че е дала 1200лв (нормално раждане с избор на екип +  упойка + 3 дневен престой) и че това на сайта е, ако не си по здравна каса.

# 559
Св. Лазар е частна и цената си е толкова...
във всички частни болници в София цената е между 2300 - 2600 за здравноосигурени с всичко включено (без самостоятелна стая). Няма частна болница за 1600лв... толкова може да ти излезе в държавна болница с включени всички екстри - избор на екип, акушерски пост, ВИП стая, упойка...
Та поради същата причина и аз сега съм в една дилема...

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 15:13 от Ntmasdom

# 560
Питах, питах. Толкова е. Аз съм се объркала. Но аз мн искам при моята лекарка и с никого другиго. Даже вдигнах кръвно. Иначе да, абсолютно всичко осигуряват за мене и бебето.

# 561
Аз преди две години раждах в Авис Медика в Плевен, която е частна болница и платих 1200 лв., но си носих всички консувативи. Само АМ беше тяхно. И пак ми се стори скъпо. Не знам сега, не съм проверявала за цената. Може и да има увеличение.
Вие и кафе ли мислите да пиете? Аз след секциото 3 дни бях само на вода. Глад, глад. Не дават да се яде нищо. Дават ти очистително на третия ден след визитацията и после само супа.
Който е с естестнено рааждане, може и кафе сигурно. За там не мога да коментирам.
Деня преди изписването се изкъпах основно и аз си сложих грим. Нали трябваше да съм красива на снимката от изписването. 😉

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 15:17 от Helinor17

# 562
Ооо, дано не е вярно това с глада след секцио, въпреки че си втората, която го казва. Не че знам как ще раждам де...

# 563
Аз имам iRobot Roomba 676 и съм много доволна.Като марка е една от най-добрата точно за роботи.Аз съм много доволна.Разбира се,не може да се сравни с I серията,която е 2000лв,но е прекрасен бюджетен вариант.Аз имам микс хъски и дългокосместо улично,което точно сега се скубе ужасно заради хормонална криза заради кастрацията и без робчо не знам дали щях да оцелея.

# 564
Ооо, дано не е вярно това с глада след секцио, въпреки че си втората, която го казва. Не че знам как ще раждам де...
Доколкото ми е известно, това с глада се налага от факта, че секциото е коремна операция. Така като се каже три дни глад и изглежда невероятно човек да го изтрае, но да ти кажа ли изкарва се. Аз лично чак на втория ден вечерта почувствах истински глад, който се опитах да туширам с единственото позволено - вода. Не знам може би самата нагласа, че не трябва, болката, обстановката има значение. Аз поне така си го обяснявам. Има и катетър за 24 часа, но не боли, не се усеща нищо.
За естествено родилите предполагам няма ограничения в храненето. Не виждам каква би била причината, макар че и там нали има упойки.

# 565
  • София
Дух, на мен ми искат само джапанки и четка и паста за зъби като цяло. Май по всички частни е така. Иначе имаха помпа, първия път като раждах.
Иначе за таткото - това е допълнителен отпуск. 15 календарни дни от датата на изписване. Дава се болничен, но дохода е 90% като при майките, както писаха по-горе. Поне по спомен така беше.

Хелинор, сина ти качва ли се свободно по стълби, слиза ли?
Аз да проверя, де, но сигурно го прави.... Може би се инати просто. Това с гърнето е голям бич. Не знам градината дали е фактор, имам познати, при които децата отидоха в градина "подготвени", там дадоха назад. Моята дъщеря можеше и по-рано да махне памперса, но чак на 2 като тръгна в кооператива и почна да пикае по двора се усети и за два дни беше готова:)

Аз за яденето не мога да кажа, ако щете вярвайте, но имам бели петна от престоя ми в болницата първия път Grinning Яко ме е бил треснал адреналина.

Пандишпан, не знам в коя болница си, но аз лично съм много против секциото "по избор"... Просто питай лекаря ти какво раждане препоръчва, навит ли е за естествено. Ако е - действай.
Попитай кога ще ти дадат бебето, дали могат да го сложат на гърда преди да му срежат пъпната връв, настоявай да изчакат известно време преди да я срежат.
Аз лично ще говоря с моята дали може отново да подготви пакети за дарение на пъпната връв, ще пуснат ли таткото да види бебетата веднага след раждането, ще има ли свиждания и тн, ще настоявам ако всичко е наред да не "захранват" бебетата с адаптирано мляко от самото начало. Питай дали може да е с теб бебето през цялото време, вечер как стои въпроса с "гледането". Това вече не е около самото раждане, а после, ама... Аз за раждането не се сещам кой знае какво.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 16:07 от Po3u

# 566
Ами специално в св. Лазар не е вярно за глада и секциото. Моята близка яла за последно в 9 вечерта и в 10 сутринта беше секциото. Мисля че още същия ден после си яде. А миналата година като ходих да видя моята приятелка след секцио тъкмо й носеха вечеря.

# 567
Дните, които се полагат на бащата са си чист болничен, издава се един документ от болницата, който се носи на работа. Знам със сигурност, защото носих на мой колега юни месец. Т.е. ако таткото не се осигурява на висока (реална) заплата е по-изгодно да си вземе отпуск.
Аз понеделник ще ходя на преглед и искам да обсъдя нещата за вземане в болницата, иначе имам актуален списък за АГ Варна ако някой иска ще му го пратя на лично да не спамим. Четох по групите майки, че препоръчват повече неща да се вземат. Аз се притеснявам с нещата за бебчо, не знам какво да му взема, дали се оставя нещо в болницата да мога да си сметна като бройки.
Нормално е след секцио да се погладува, все пак е операция, нужно е време за захранване. Първия ден дават само течности сок (мисля че без ябълка) след това кисело мляко и т.н.

# 568
При мен 24 часа след секциото не ми даваха никаква храна, само вода. След това минават да те питат дали си пуснала газове. Ако си ти дават пасирана храна /картофено пюре и кис. мляко/, ама ако не си продължаваш на вода, докато не го направиш. На третия ден вече имаше нормална храна.

# 569
Аз от рев забравих да си споделя. Човекът е голям Simple Smile каза че вече не може да се измери на дължина, но че е хубаво и че се развива много добре. Плацентата също е добре. Каза че магнезий мога да пия до 36 седмица и после категорично не.
За сега не е застанал добре за естествено раждане, на горе му е брадичката

Общи условия

Активация на акаунт