Йоркширски териер - тема 12

• 47 714
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Аз се убедих, че това колко тежи като малък няма никакво значение колко ще стане. Освен ако не се знае родословието му. Нашият го взехме на 2 месеца и половина и беше 600гр. И като започна да расте това чудо и сега на 2г е 5кг. Други кученца са 2 пъти по-тежки на същата възрадт и стават 2-3кг.
Нашият не е дебел, просто си е едър. Ясно, че на размер е минал покрай йорки, но каквото, такова. По характер и цвят си е достоен представител на породата 😀

# 511
  • Пловдив

Нашият не е дебел, просто си е едър. Ясно, че на размер е минал покрай йорки, но каквото, такова.
Въобще няма значение колко кг е. В Англия има Йоркита с родословие по 8 дори 10 кг. Да, колкото и странно да звучи. Кученцата не са дебели, просто едри. Това, че не са в стандарта, не значи нищо. Нашата и тя може да чукне 5 кг 😂 ,и тя не е дебела, просто по-едра. Но аз нямам против, има повече материал за мачкане, гушкане и целуване 😁😁 и честно казано се радвам, защото дребните предтсвители на породата се отглеждат с доста по-големи грижи.  Simple Smile

# 512
О, да. И аз не съжалявам, че е едричък. Яко добиче е и удържа на грубите игри с детето. Ако беше някое мини, не знам щеше ли да оцелее.

# 513
Имаме йорки на 8 г- 1,800 кг. и преди месец вет каза,че има артрит на задните крачета (капачки те са извити навътре).Отделно е с лукса ция  генетично.Бихте ли ми препоръчали специална храна за артрит и добавки!

# 514
  • В.Търново
Нашето йорки е на 4м.и половина. По-рано писах, че вече е 2кг.и половина, а уж очаквахме като порасне да е толкова. Все е гладна . На Роял Канин е. Обаче чета от известно време, че са поразвалили храната. Нашето я яде. Но понякога, нощем особено, все едно ще повръща, няколко секунди издава странни звуци и стомахчето й ту се свива, ту се отпуска. Понякога повръща, понякога се разминава само с тия спазми, не знам как да ги нарека. Вчера в един магазин ме посъветваха да сменя храната с Пурина. И, че е възможно ако придължа с Роял Канин да мине на диета кучето по-нататък, защото е и по-мазна храна. Каза ми днес да давам само Пурина да видя как ще й понесе. Така ли се прави? Или да я смеся с Роял Канин?  На опаковката на Пурина видях, че се дава по-голям грамаж, отколкото с Роял Канин за нейната възраст. Все още акаме и пишкаме вкъщи.

# 515
  • София
Не мисля, че Пурина е особено по-добра от РК.
Винаги се прави плавен преход между храните.

# 516
  • Sunshine state
Кученцето явно има проблем със стомаха. Потърсете някоя качествена храна, понеже както са ви писали, това нито Роял Канин, нито Пурина са такива.

# 517
  • В.Търново
Може ли да ми кажете те предложение за качествена храна. Нямам идея кои са. Всъщност май яде без да дъвче. Не се чува да хрупа. Омита купичката за секунди.

# 518
  • Sunshine state
Нека момичетата в България отговорят, че ние сме в деуга държава. Това може да е причината за повръщането - недъвченето на храната.

# 519
  • Асеновград
Нашия е с Роял Канин, в началото пробвахме много, но само на РК му хареса толкова много. Но той си е по-едро йорки, за което се радвам, много е здрав и пъргав, да ни е жив и здрав, на 11 месеца е 4 кг и малко. ☺

# 520
Моите две кучета са на Eminent Platinum със сьомга- хипоалергична ,без зърнени култури.
Доволна съм.
Правете плавен преход при смяна на храната .

# 521
  • Orihuela Costa,Spain
Аз досега купувах само Роял Канин и Адванс.По случайност се заприказвах  веднъж с една продавачка ,и ми каза,че в тях има едва 10%месо,всичка друго е подобрители и овкусители,затова и кучетата след това не искат друга храна.

# 522
Essential е моят избор.
Нормално е да не дъвчат, хищници са, после си им го смила стомахът.

# 523
  • Sunshine state
Напротив, не е добре да гълта храната несдъвкана, понеже това предизвиква именно храносмилателни проблеми - гастрити,повръщане и тн.

# 524
  • София
Напротив, не е добре да гълта храната несдъвкана, понеже това предизвиква именно храносмилателни проблеми - гастрити,повръщане и тн.

Нашият яде така- накисвам РК гранулите във вода и пробиотична паста, но сдъвче 1-2 и другите ги гълта. Вече няколко пъти го боли корем с къркорене и газове, най- вероятно е поради тази причина.

Общи условия

Активация на акаунт