Йоркширски териер - тема 12

• 47 714
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • В.Търново
Благодаря много за отговорите и съветите!

# 526
за мен поне е вярно Simple Smile казал ми го е някой, не помня кой, примерно вет, с обяснена логика за хищниците. хищниците не дъвчат, а лапат бързо храната, която после да им стои в стомаха и дълго време да ги храни до следващата плячка.

# 527
  • Sunshine state
Какви хищници и плячки? Това са питомни кученца по 2-4кг с чувствителни, малки стомахчета. За вас може да е вярно, но не означава, че е така. Попрочетете малко и ще се убедите.

# 528
обяснявам причината това е инстинкт. все пак кучето е куче. проблем е ако много голямо количество гълта и съвсем не дъвче, вероятно.

като идея, има едни играчки-хранилки, като пъзел с улейчета, напр това: възможно е да помага за дъвчене, ни поне ще яде по-малко наведнъж Simple Smile

# 529
  • Пловдив
За мен най-добрат гранулирана храна е Ownat. Има я в petmall, може да прочетете съатав и как се приготвя. Няма миризма, няма боклуци в нея, за разлика от прехвалените марки...

# 530
Моят яде есеншъл от 4 месечна възраст и си я хапва с апетит. Преди това беше голяма мъка с роял канин.

# 531
Моята след  стартера на РК, започнахме да й даваме Есеншъл (около 4 м.) , но започнаха проблемите. Вероятно от високия % протеин, затова пак на Есеншъл минахме на тази само пуешко, същата работа. Не беше разстройство, не беше повръщане. Тъкмо я стабилизираме, при връщане на храната от марката пак на ново. Направи и непоносимост към пилешкия протеин, затова от 1 година вече е на N&D с риба и слава богу не е имала проблеми. А колкото до това, че са вечно гладни й при нашата е така. Обаче по скоро ще я сравня с мисирка отколкото с вълк, храната се гълта не се дъвче. Но, краставица, ябълка или пък морков си ги дъвче Simple Smile

# 532
  • Sunshine state
Аз избрах храна с 24% протеин именно, защото четох, че високото съдържание им създава проблеми. Явно е добър избор.

# 533
  • София
Моята кифла е на 8 и половина години. От 6+ години насам яде храна с 38% протеин. Всяка година й правя изследвания. Няма никакви проблеми. Но тя не миндер кокона, а изключително активно куче.

# 534
Да,пропуснах, Есеншъл взех диетичната,тя е с висок протеин, и я смесвам 1:3 с есеншъл баланс, която е с нисък протеин.

Пупитка, твоята храна коя е?

# 535
  • Sunshine state
Нашият не е толкова активен, понеже и двамата с мъжът ми работим и го изкарваме сутрин и вечер за по 15-20мин. Яде това.

# 536
Моята кифла е на 8 и половина години. От 6+ години насам яде храна с 38% протеин. Всяка година й правя изследвания. Няма никакви проблеми. Но тя не миндер кокона, а изключително активно куче.

Как се казва храната?

# 537
  • София
Acana Ranchlands

# 538
  • До сърцето...
Имаме йорки на 8 г- 1,800 кг. и преди месец вет каза, че има артрит на задните крачета (капачки те са извити навътре).Отделно е с луксация  генетично. Бихте ли ми препоръчали специална храна за артрит и добавки!

Ветеринарят не ви ли препоръча? Rolling Eyes
Искането на такова мнение във форум не е сериозно. Предишното ни куче беше с артрит, давахме му храна и добавки по препоръка на ветеринар (с дублирано мнение), така че най-добре за животното да се храни с храна по преценка на специалист.

# 539
  • В.Търново
Какво ще кажете за тази храна? Бразилска била.
Equilibrio
В един магазин ми я предложиха вместо Роял Канин.

На обяд в 12:30ч. дадох хапче за паразити и в 18:40ч повърна. Дали е повърнала хапчето?Имам чувството, че мирише на препарата Мухозол наоколо. Не знам дали си внушавам. Какво да правя? Да давам ли утре ново хапче?

Общи условия

Активация на акаунт