Йоркширски териер - тема 12

• 47 686
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Как стои мирна в толкова малка клетка? Нашата е като моторетка. Joy Blush

Подобна на тази е :
Скрит текст:

Ами тя никак не и е малка, даже си е голяма за нея. Обикновено спи там ( от бебе си свикна и си знае), сама се прибира. Кротушка е тя, докато не си види топчето с което ни тероризира непрекъснато и започнахме да го крием Wink

# 631
  • В.Търново
Много добре сте я научили. Дали кученце на 7 месеца може да се научи? Аз, когато исках да купя клетка съпруга ми не ми разреши да я затварям и се отказах. Но е много игрива, катери се навсякъде. Като моченце е, а уж я взехме момиченце, за да е по-кротко кученцето. Hug

# 632
Ама кога стои в тази клетка, денем като ви няма ли?

Нашата си спи в леглото, има си и едно любимо килимче, там е денем, не мога да си предствя да я затворя...

# 633
  • София
Много са ви хубави кученцата 🥰
 Ние си харесахме една малка принцеса и в Неделя ще отидем да си я вземем.Ние сме от София,а тя е в Ямбол и ще трябва да купя някаква чанта може би,пътя е доста.Какво друго е необходимо да купя ,преди да я вземем - чаршафчета ,купички за храна и вода (сигурно трябва да не са много големи, тя е на 2.5 м.) ,легло.Сещате ли се за друго?

За клетката и аз четох.Бративчедка ми живее в Германия и там също ги ползват,били за безопасност и възпитание.Ние имахме морско свинче,което почина преди 2 месеца и имам клетка 120 / 60 /60 от него.Може да пробвам да я оставям в нея ,докато ни няма.

# 634
  • Orihuela Costa,Spain
Оле,с риск да ме нападнете,сериозно ли държите животното в тази клетка като ви няма?

# 635
Изключително бързо свикна да се стиска и да не ни опикава къщата като беше бебе( на 5 м вече вършеше всичко само и единствено навън). Първите 1-2 нощи скимтеше малко, но четох, че не трябва да се поддаваме на това, че не им вредим, а помагаме. Оставяме я вечер да спи в нея, когато си лягаме я прибираме и сутрин първия станал я пуска. На вратичката си им вода, сложили сме и одеяло, играчка. При нашето многодетно семейство, рядко остава сама, но когато се случва пак я прибираме. Нямаме изгризани кабели, мебели, обувки...не се чудя сега що повръща, дали е изяла нещо докато ни няма..

danylony, въпрос на избор. Това е метод на обучение и не виждам нищо лошо . Не го измъчваме, не го бием, не го държим гладко...напротив изключително обгрижвано куче е. Така че, странно за теб, за нас не. За нея това е дом, когато пусна прахосмукачката и влиза в клетката, там се чувства в безопасност.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 15:55 от Radina

# 636
  • Sunshine state
Тук масово ги учат да са в клетка през деня, докато собствениците ги няма. Ние лично нямаме нужда, понеже той е изключително спокоен.

# 637
  • София
Тук масово ги учат да са в клетка през деня, докато собствениците ги няма. Ние лично нямаме нужда, понеже той е изключително спокоен.
Но обикновено се ползват не клетки. А заграждения, които са поне 2 кв.м.

# 638
  • Sunshine state
Ползват се т.нар. 'крейтове' в зависимост от големината на кучето и са си точно клетки, а не заграждения. Дори обучението на кучетата се нарича 'крейт тренинг'. Ето една примерна:

# 639
  • Пловдив
Нашата никога няма да я сложа в клетка. Може би аз ще се измъчва повече от нея. Колкото и бели да прави си е оставена да скитори, макар и ограничена в антре, коридор и кухня. Малко много ми идват тия клетки, особено за йорки.

# 640
  • Sunshine state
Нашият и в заграждение не седеше, което заемаше половината хол, камо ли в клетка. След първата вечер го оставихме да си щъка. Съседите имат голямп куче и докато са на работа седи в клетка. 😳

# 641
Добре де, какво толкова правят, че да са в клетка? Гризат ли, пишат...

# 642
Ние бяхме със заграждение ,защото имам още едно куче(чихуа)  , а йоркито ми е мини и доктора от който го взехме ме предупреди че правят хипогликимични кризи.(чихито също е от него купено,но тя е родословна ,йоркито не е )

Аз не обърнах внимание на това ,пазех го уж да не играе много ,но като ми я направи ,беше като умрял ,немога да го събудя ,лежи като парцал,абе направо като умрял.
Изпаднах в ужас, мъча се да дам мед по негов съвет,защото водим видеовръзка и вижда какво се случва  ,немога да му отворя устата ,както и да е успях ,но пак ,не се оправя.
 доктора звъни във вет.  ,тичам там   ,сложиха му някаква инжекция ,посвести се.
Доки (от който го купихме) като ме видя как излеждам ,ми каза ако искам да го вземе за няколко дни докато прояде,хем да се посъвземе.Аз се съгласих .
И ми каза да вземем заграждение ,поне докато стане на 7-8 м. Купих го ,но той е свикнал в такова ,защото така ги учи от малки преди да ги вземем.

И затова ние бяхме със такова.

Пропуснах да кажа ,че не ядеше много ,а беше доста игрив. И затова така се получи с тея кризи.
Слава Богу повече  не ми е правил.
Добре ,че си бяхме в нас ,детето беше онлайн ,че не ми се мисли.

# 643
  • В.Търново
Вчера кученцето ни беше в една приятелка, нямаше как да я оставя вкъщи.Направи ми впечатление, че пие много вода вечерта и листи с език, като изморена, звъня й да я питам да не би да е изяла нещо сладко и ми казва, че е изяла едно парче торта с бисквити.Били оставили парчета торта на масата и тя се покатерила без да я видят. Днес не забелязах да пие повече вода, но все още листеше с изплезен език. Звъннах в клиниката, казаха да не се притеснявам щом не е повръщала и не е отпусната. Предупредиха ме само да не е шоколадова торта. Sad

# 644
Извинявам се, че така нахлувам в темата. Търсим йорки, по възможност от Варна. Някакси не ми се струват надеждни обявите които гледам в базар или олх за това се надявам за насоки от тук.

Общи условия

Активация на акаунт