Хей,шофьорки,как усвоихте паркирането?

• 17 187
  • 108
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Според мен не е важен точно стажа. Важно е ти как се усещаш с колата. Освен това едно е да шофираш 10 години в Долно чукалово, друго 1 година в София да навърташ по 200 км. градско на ден, нали?

# 16
Да, права е Дара, важно е да усещаш колата, което с тази голямата, аз не мога да постигна...
Иначе аз имам 6 години шофьорски стаж в Торонто и 1 година тук в България.

# 17
с много опити. Нвигатора ми е добър  Heart Eyes

# 18
И моят стаж, голяма част от него е от Америка. Но там паркирането беше лесно, в сравнение с тук. Места има бол и някак цялата организация беше доста по-улесняваща.

В БГ трябва да владееш изкуството на еквилибристиката, за да се мушнеш някъде  Crazy

# 19
  • Варна
Колкото по-зоре работата, толкова по-лесно се научаваш. Имам книжка от 1 година и шофиране, около половин. Пред стария ни блок паркирането си беше живо изкуство, но няма накъде - стегнах се и се научих, сама, че не търпя публика много.
Наистина е важно да се усеща колата, но понеже моята си я харесвам, се старая да не я жуля много!  Grinning

# 20
Усвоих го,но не на шофьорския курс.Малко след като изкарах книжка хванах една позната и няколко дена по паркингите,единия ден беше 5 часа паркиране без почивка-не си усещах ни крака,ни ръце,обаче схванах основния принцип и сега почти нямам проблеми.А и ми е по-лесно да паркирам назад,че после като тръгвам да мога спокойно да излезна.

# 21
  • Пловдив
Ееее, някой ако каже, че е усвоил паркирането на шофьорския курс, ще му стисна ръката. Аз доколкото знам, вече нямат и полигон, така че напоследък е ясно защо нещата стават все по-зле.

# 22
И моят стаж, голяма част от него е от Америка. Но там паркирането беше лесно, в сравнение с тук. Места има бол и някак цялата организация беше доста по-улесняваща.

В БГ трябва да владееш изкуството на еквилибристиката, за да се мушнеш някъде  Crazy

Напълно съм съгласна,  паркирането е песен с тези огромни паркинги.
Обаче, когато се явявах на изпит там, ме накараха да направя и заден между две коли и софийски гараж, държат /като навсякъде/ да ги може човек. Grinning

# 23
Да, така е,няма такъв и според мен.Много ме е яд,че няма полигон,със сигурност е бил много полезен и не мога да разбера защо го махнаха.

# 24
  • София
Много е важно да си критична към себе си. Най-редовно карам към нас една колежка и тя като слезе от колата я питам добре ли съм паркирала Joy тя обикновена казва "да, добре е " обаче точно така ме амбицира. Слизам , виждам колко още да преместя и се мъча докато не преча на никого и не съм на криво.
На работа когато отивам не ходя на фирмения паркинг да се бутам с колегите , а спирам на паркинг пред съседен блок -точно хората са отишли на работа и места да искаш.
Все още не съм абсолютно сигурна в себе си, слънчицето е инструктиран ако някой пред блока ме е позапушил , понеже излиза пръв за работа, да ми премести колата така че да не правя глупости.   car003 С времето ще свикваш все повече , като се сетя първите седмици какъв страх беше -физически ми трепереше крачето на съединителя newsm01

За тези на които им е удобно има голям паркинг на кръстовището Житница и  бул Овча купел пред завод "6-ти септември" май се казва -висока жълта сграда. Аз там съм тренирала и други ходят. През почивните дни няма коли и може човек спокойно да си попаркира.

# 25
Трудно ми беше в началото. А и колата ми няма хидравлики и когато паркирам въртя волана здраво, с 2 ръце - не ми трябва фитнес, страшни мускули се развиват Laughing...
Сега вече нямам проблеми, а като взема  колата на мъжа ми / тя има серво, хидравлики/ ми се струва, че колата сама си паркира....
Кофти ми е когато правя маневри в някоя тясна улица  дойде някоя кола, с която няма как да се разминем....А като ме изчакват се нервя..

# 26
  • ВАРНА
Аз успях да се науча сравнително бързо. Когато си сама с колата, щеш нещеш ще се научиш. Аз така бях на един месец шофьор /откакто съм си взела книжката не съм спряла да карам/, и цял месец бях сама с колата. Няма накъде, практиката учи. Като се прибера от работа, няма да оставя колата на средата на паркинга, я. В началото с повече маневри, после вече с една Mr. Green Laughing. Но както са ти писали момичетата, добре е някой да те напътства, поне в началото. При мен не се получи така. Според мен най-важно е да имаш желание. При мен беше така. Работата ми се намираше на 10 минути пеш, ама аз как да ходя пеш като колата е на паркинга, да да. Е, счупих един мигач, ама поне беше толкова.  Laughing

Последна редакция: ср, 06 сеп 2006, 09:47 от de3demonka

# 27
Едно време имаше едно хубаво занимание на курсовете - ПОЛИГОН! Не знам кой безумец го отмени ooooh! Паркирам като в аптека Laughing

# 28
Усвоих го много бързо.Сама се у4их,така 4е сега ми идва отвътре.ОЩе като видя мястото и си знам как Ще влезна в него и с колко маневри после Ще излезна.
Нау4их се и на доста голяма кола,така 4е сега ми е лесно.

# 29
  • Варна
Не смятам, че съм се научила.
Но, ми се налага да паркирам на паркинга пред блока, където се паркира доста нагъсто.
Ето един-два начина да се учи човек:
1. Вземаш три детски колички и паркираш. Може да звучи глупаво, но помага да видиш какво всъщност става.
2. Научаваш при кое положение на кормилото колата е изправена.
3. Практика и гледай, когато паркира друг, а ти си в колата.
Никога не се ядосвам на паркиралите неправилно, защото не знам колко усилия им е коствало това  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт