ФЕВРУАРСКИЯТ ни бебчo сладък, за деня на влюбените ще да е подарък!

• 13 557
  • 320
  •   1
Отговори
# 210
Значи си те гледа на 2Д, после на 3Д и си записва от всяко нещо и съответно наблюдава и на двете? Ами 20 мин.не е малко, въпроса е да е внимателна и теб да те удовлетвори прегледа. Браво-щом си доволна и всичко е наред с БЕБКА  newsm44...

# 211
Ох, забрави да попитам- общо 120лв. ли е прегледа или 80лв. и за 2Д и за 3Д.
А аз мисля да занеса и видеокасета и диск за всеки случай.

# 212
  • София
Значи си те гледа на 2Д, после на 3Д и си записва от всяко нещо и съответно наблюдава и на двете? Ами 20 мин.не е малко, въпроса е да е внимателна и теб да те удовлетвори прегледа. Браво-щом си доволна и всичко е наред с БЕБКА  newsm44...

Ако като се обадих в МД Фемина питах направо за 3D ехограф и ми казаха,че струва 40лв. Май нещо не сме се доразбрали:(КОлко струва 3D-то там?

# 213
  • Варна
......И най-хубавото, разбира се е,
че всичко си й е наред - имам си снимки на всякакви органи и части...

A  ние снимки няма ли да гледаме ? newsm78 Mr. Green

# 214
И на мен по телефона ми казаха, че е 40 лв. 3Д, но там на място д-р Димитрова ми каза, че е 40 лв. за 2Д, а за 3/4 Д е 80 лв. Възможно е рецепционистката да не е чула, че искам на 3 Д и да е казала цената за 2Д.... Сетих се - може би 40 лв. да е обикновен преглед на 3Д, а феталната морфология на /пак на 3Д/ да е 80 лв, защото все пак при нея се отделя повече внимание и време. Най-добре да питате на място. А също и да ви предупредя за да не се разочаровате - на прегледа въобще не ми дадоха да погледна. Мъжът ми беше седнал отстрани и гледаше, но аз нищичко не видях. Sad А моят лекар винаги ми обръща монитора поне за мъничко да погледам как шаверка бебка. Но здраве да е!

Милена*, взех си бележка и качих 2 снимки Simple Smile

# 215
Здравейте момичета радвам се и аз да се включа към вас.
Мария съм на 25г. и термина ми е на 06.03.07, но с планово секцио ще е през февруари.

# 216
Аааааа jas.min, ти ме разби- как няма да видиш бе, затова ли им даваме тези пари. Вярно, че после на записа може да го видиш, ама друго е да гледап докато доктора говори. Ох, незнам вече, аз каквато не съм от нахалните, дано се престраша да си поискам да погледна бебчи на монитора.
Аз не разбрах едно- може ли да те гледат едновременно на 2 и на 3Д? Цената каква ще бъде, ако е такъв прегледа?
geri 1, 3Д има доколкото знам в Майчин Дом, В Мед.Център Фемина тел.9833020, можеш да потърсиш и в нета. А за ритниците-не се притеснявай- при всеки е различно.

# 217
  • Стара Загора
Добре дошла в отбора на февруарските майчета Мария  Hug Лека бременност ти пожелавам и ще се радвам да споделяш с нас опит и преживявания покрай бременността. newsm03

Cvetelinka няма смисъл да те гледат на 2 и на 3Д. Единия вариант е достатъчен за предпочитане триизмерния.А колкото до монитора накъде е обърнат зависи от кабинета, аз досега съм ходила при двама доктори и на двамата така им бяха обърнати монитори че и мамчето да вижда.

# 218
Да, и според мен няма смисъл да правиш и 2 и 3 Д. 3Дто се разбира по-добре от непрофесионалистите, но лекарите си "разгадават" и 2Д образите достатъчно добре Simple Smile

А за монитора - аз съм била в 2 кабинета преди този във Фемина. И на двете места мониторът не е обърнат към леглото, а към мястото, където седи лекарят, но док ми го завърта за малко да погледам. 

mariaD, welcome on board!   bouquet

# 219
  • offshore & overseas
Здравейте и от мен, дами! bouquet

На jas.min, честито момиченце! То и от снимките се вижда, че се е заформило красавица.  newsm10

Аз пък още нямам данни какво ми е бебчето, макар че според мен чакаме зайче-девойче.  newsm51 Все пак, ще се пръсна от любопитство до 4.10 -- тогава пак ще ми сканират коремчето, но срам не срам ще си попитам. Иначе до тая дата сме само на догадки.  newsm78

Аз засега се отказах от допълнителни ултразвукови изследвания, тоест фетална морфология извън Шейново, където съм на ЖК. А то по-късно смисълът е само и единствено за лично успокоение. Както знаете, ако някой се обади днес да си запише час във Фемина или където и да е, ще го отметнат чак за след месец или още по-нататък. Затова се моля всичко да ни е наред и спокойно да си минем без 3/4D хубавини  comp03 Пък ще си показваме снимките като се появим на бял свят. smile3504

Относно темата повдигната от Киселина, аз също не търпя цигарите и избягвам местата, където се пуши, но по принцип съм максимално толерантна към пушещите в мое присъствие, стига да не прекаляват, де. Е, живея с надеждата и те да проявят толерантност към мен... ако обичат.  #2gunfire

Хайде, хубава вечер на всички и спорна седмица на работещите.

# 220
А wish искам да попитам защо ти е такова тикерчето? Моето показва чак 6-ти месец(от общо 10), гледах да не съм объркала нещо, незнам...

Ами защото ти си в с 5 седмици по-напред от мен! Simple Smile За това!

# 221
Здрасти,как сте?Растат ли коремчетата?
Да ви питам нещо,ако имам 4 месеца трудов стаж,преди да родя,ще получа ли майчински,или ще карам без тях? newsm78 .И ако родя януари,чак през април ли ще почнат да ми ги дават? newsm78

Когато навършиш 6 месеца ще получиш останалите болнични и цялото майчинство.Няма да получиш 45 дни преди раждане и още 15 дни от остатъка.А раждането няма да платиш ако си внесеш всички осигуровки,които ти липсват.Провери в сайта на НОИ за кои месеци дължиш осигуровки и си ги внеси,така ще си здравно осигурена и няма да плащаш раждането.  bouquet  bouquet  bouquet

# 222
  • София
Здравейте момичета!
Стана въпрос за йога и гимнастика-аз мислия да се запиша на аква-аеробика за бременни в клиниката на Мазнейкова.Там е най-чист басейна и с препарати подходящи за бременни,много добре се отразиавало на болки в кръста и гръбнака.Иначе все още чакам резултата от БХС и да направя морфологията след това.
jas.min честита ти девойка!! stork-girl Време е да мислите женско име,но за резерв и мъжко smile3521

# 223
Да ви питам нещо,ако имам 4 месеца трудов стаж,преди да родя,ще получа ли майчински,или ще карам без тях? newsm78 .И ако родя януари,чак през април ли ще почнат да ми ги дават? newsm78

Ако имаш само 4 месеца няма да стане, но ако са ти отпреди и намериш някой да те назначи фиктивно на работа(на безсрочен договор май трябваше) ще стане.
Аз си мислих че могат да ме назначат със задна дата(месец и половина) но се оказа че са променили закона и не може. Затова няма да получавам от това майчинство  Crossing Arms Sad Иначе ще получаваш по 100лв една година, ако дохода ви не е висок(среден бих закала, ама кой ме пита) - 200лв на член от семейството. Има помощ за бременност и раждане 150лв, 200лв при раждане и детски 18....

# 224
А сега да се отчета... все още съм леееко безотговорна и се помотвам да ходя по доктори(може би защото не съм записана на ЖК). Бебето вече си го усещам определно, нежно рита засега и не в пикочния мехур  Mr. Green Иначе си имаме вълнения около тръгвнето на детска градина на бъдещата кака, но засега всичко върви много добре, освен неминуемите сополи smile3506 Корема си расте ли расте, но засега ми стават едни дънки от младостта на майка ми  Laughing С много висока талия са и ми е перфектна на кръста. За зимата още мисля как да поцедирам с дрехите  newsm78

Когато навършиш 6 месеца ще получиш останалите болнични и цялото майчинство.Няма да получиш 45 дни преди раждане и още 15 дни от остатъка.А раждането няма да платиш ако си внесеш всички осигуровки,които ти липсват.Провери в сайта на НОИ за кои месеци дължиш осигуровки и си ги внеси,така ще си здравно осигурена и няма да плащаш раждането.  bouquet  bouquet  bouquet

От 01.01.2007 раждането е безплатно!
 Чл. 82. (1) Извън обхвата на задължителното здравно осигуряване на българските граждани се предоставят медицински услуги, които са свързани със:
    1. медицинска помощ при спешни състояния;
    2. (нова - ДВ, бр. 59 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) акушерската помощ за всички здравно неосигурени жени, независимо от начина на родоразрешение, по обхват и по ред, определени с наредба на министъра на здравеопазването;

Общи условия

Активация на акаунт